Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Eruntano 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem kdysi nadšeně přečetl. Ale nejsem tak pitomej, abych se na film díval z jejího hlediska, i když mi jeho vnímání chtě nechtě silně deformovala. Nevím, jak působí příběh na lidi neznalé, mě připadal příliš zkratkovitý na to, aby mohl někoho uchvátit (přeci jen je Smilla pro film asi příliš rozsáhlé dílo). Jinak mě to ale ani jednou nerozhořčilo, což jsem opravdu nečekal. Myslím, že je to poctivý filmový přepis, který ale nepřináší nic zajímavého. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku solídny thriller, v ktorom suseda Smilla pátra po smrti malého inuitu a jeho nešťastnom páde zo strechy. Čím ďalej sa v príbehu vynára viac nejasností a osud ju zavedie na rôzne pre našinca zaujímavé severské lokality. Pozor *SPOILER* Škoda toho neuveriteľného mystery konca, ja by som bol radšej, keby sa popadané meteority a prehistorické parazity Draconculus vynechali, ale aj tak dobré. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa musí odvážiť prejsť pekelnou bránou.“ Zvláštny, tajomný a zaujímavý film, stojaci na neuponáhľanom tempe a pôsobivej snežnej atmosfére, ktorá predčí i bombastické herecké obsadenie (Adorf, Loggia, Ormondová, Wilkinson, Redgraveová, Byrne, Harris, Broadbent). Knihu som zatiaľ nečítal. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní mysteriózně-detektivní thriller, který navnadí úvodem, zaujme zápletkou, zamrazí atmosférou a napne závěrem (aby vzápětí zklamal příliš hollywoodským vyústěním). Bohužel jsem zatím nečetla literární předlohu, ale vzhledem ke kvalitám filmu to hodlám napravit. Výkony herců v hlavních rolích (J. Ormond, G. Byrne, R. Harris) jsou třešničkou na dortu tohoto veskrze zajímavého a ne zcela tradičního dílka. Pro mě příjemné překvapení, byť ne úplně dokonalé. 75% ()

galiyosha 

všechny recenze uživatele

Ľudia, to s tým hodnotením snáď nemyslíte vážne?! Smrteľne vážne sa tváriace "tajomno" pôsobiace ako absolútna blbosť by som možno pochopil v treťotriednom televíznom filme z produkcie SAT1, ale v prípade takto masívnej produkcie je to neodpustiteľný lapsus. Prihoretosť a vnútornú nelogickosť scenára a kŕčové herecké výkony na čele s Juliou Ormond ako "živočíšnou Inuitkou" radšej nebudem ďalej rozvádzať, lebo by som si mohol začať farbisto spomínať čo za príšerný snímok som to vlastne videl. A o tie spomienky veru ďalej nestojím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama