Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tahle mysteriózní detektivka oplývá celkem slušnou atmosférou vytaženou ze sněhem zavátých severských exteriérů, bohužel také přehnaně nataženým dějem do dvou hodin. Předlohu neznám, ale tento typ filmu jdoucího převažně dle klasické šablony pátrání po okolnostech záhadné smrti, v jistých prvcích skoro až béčkově přímočárý, podle mě na tak rozsáhlou stopáž není (alespoň pro diváka, který není fanouškem této tvorby) a ne vždy si udržel stejný můj zájem. Citového vydírání, které jsem silně pociťoval v prvních minutách, naštěstí záhy zcela ubylo, a (ne)uvěřitelnost u béčkově laděné žánrovky zase až tak řešit nemusím, přesto jsem se v několika momentech neubránil dojmu zacházení do nechtěné parodie. Díky zmíněné mrazivé atmosféře, často zručně budovanému napětí a slušným hereckým výkonům však nemám problém udělit slabší 3 hvězdičky. [55%] ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Tak geniálne to začalo. Naozaj zaujímavo, mysticky, taktiež retrospektívy sa mi páčili. Plus sympatický herci, ktorí odviedli vynikajúcu prácu. Čo sa však nedá povedať o druhej polovici filmu, ktorá bola viac-menej nudná. Kľudne mohol byť film skrátený na 80 minút. Takto to bolo zbytočne predĺžené a o ničom. Celkový dojem filmu preto môžem hodnotiť len priemerne. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Stopy ve sněhu mají hodně slibný začátek, ale bohužel to příslibem končí. Závěr, to už je naprostý blábol (možná, že kameru předali někomu, kdo šel kolem, ať už to dorazí, nebo fakt nevím, jak si to vysvětlit). Herecké výkony bídné, postavy se objevují a mizí bez jakékoliv souvislosti, samotný nápad tu byl už tisíckrát. Tohle byl zbytečný film, který měl snad jediný cíl - dostat na plátno krásnou Julii Ormond. Smutné. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Má to velmi slibný začátek, zajímavou mysteriozní zápletku ale celé je to utahané, hodně scén působí zbytečně a příběh je hodně nereálný. Nemyslím tím tu lehce Sci-Fi zápletku ale události co se ve filmu dějí a navíc jsou okořeněné extra nevěrohodným chováním postav. Herecky je to prvotřídní práce jak Byrne, Wilkinson tak Ormond, která má ale smůlu v tom, že její postav působí dost otravně. Podle mě promarněný zajímavý příběh nevýraznou režií a scénářem. Dal bych hvězdy tři nebýt předvídatelného a celkově nevýrazného konce. Takle to jsou jen silnější 2*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Smilla drsná grónčanka. Ak tu niečo fakt sadlo, tak to bol casting. Hlavne teda Byrne, Wilkinson a Ormondová (ja osobne som si ako Smillu predstavoval Irene Jacob, ale Ormondka s jej črtami na eskymáčku sedí asi viacej). Niektoré konkrétne scény sa tiež podarilo spracovať verne predlohe (výstižne, nie otrocky ako väčšina filmu), hlavne asi úvod, návštevu u Vanessy Redgrave, kojenie, vysporiadanie sa s otcovou zlatokopkou, záverečné plávajúce ľady (do toho Grónska to sedí, aj keď trochu zmena oproti predlohe). Ale ako celok je to ukrutne šedivá (nie chladná, skôr nezaujímavá) detektívka, na ktorej je krásne vidieť, že medzi tým niečo napísať a to isté sfilmovať, je obrovský rozdiel. Pretože Hoegova sila nespočíva v dialógoch a dokonca ani v príbehu, spočíva vo výnimočných, neobvyklých opisovacích schopnostiach a pocitovosti. "Roztvorila som mu dierku na žaludi, vložila do nej klitoris a pretiahla som ho..." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama