Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová verzia lepšieho dielu Aktov X, podporená výbornými hereckými výkonmi a dráždivým mystériom. Pomalý, krehký film, od ktorého nesmiete očakávať veľkú akciu, ale sa musíte naladiť na jeho atmosferický vibe. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Příběh jako vystřižený ze seriálu Akta X. Mysteriózní zápletka, podepřená výbornými herci (Gabriel Byrne je skvělý vždy, ale mile mě překvapila Julia Ormond) dokáže diváka vtáhnout do děje a udržovat jej v napětí po celé 2 hodiny. K "husté" atmosféře snímku přispívá i to, že se celý děj odehrává na drsném severu, kde je sníh stejně běžnou věcí, jako vzduch. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra a vidina netradičního závěru. To jsem očekával a to jsem dostal. Už z počátku bylo jasné, že meteor, který spadl na Grónskou pláň bude mít nějaký význam, ale více jak hodinu a půl dlouhé čekání na ten význam jsem popravdě nečekal. Naštěstí zde byla krutě upřímná a citlivá Julia Ormond, která jako hlavní postava táhne snímek velmi příjemně vpřed. Vedle ní je Gabriel Byrne jen další drobnost, která potěší. Překvapilo mě i vcelku netradiční prostředí,. když se film odehrává v převážně zamrzlých nebo zasněžených místech, které s jemnou hudební složkou a Julii Ormond dotváří skvělý celek. Docela mě teď zajímá kniha... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kniha je originálním a značně netradičním mixem žánrů ( i když ten konec...), taková jakoby "lyricko-sociální eko-detektivka", zatímco filmová adaptace se drží převážně mysteriózní dějové linky a la Akta X. A to rozhodně není špatně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začátek s eskymákem lovícím tuleně je naprosto úchvatný. Potom nás čeká už "jenom" hodně napínavý a takový trochu zvláštní film s dobrými hereckými výkony, hlavně ten malej chlapeček mi utkvěl. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Diváku, diváku, kdybychom ti neřekli hned na začátku, že v Grónsku před 1XX lety spadl móc divný meteorit, možná by sis myslel, že sleduješ obyčejnou detektivku s poněkud umanutou a nesnášenlivou vyšetřovatelkou. My jsme to ale udělali a navrch jsme ti hudou stále napovídali, že vše, co se dozvídá, je strášlivě podezřelé. Dokonce motiv z Akt X jsme použít chtěli, ale právníci nám to rozmluvili. +++++ Čiší tu snaha zaujmout hlavní hrdinkou. Neslaví Vánoce. Fyzicky útočí na pichnu svého otce. Miluje matematiku, protože je podle ní jako Grónsko. Připomíná mi lidi, kteří cíleně budují svoji zajímavost - útulně si hoví ve vlastním zájmu a říkají si: "Nikdo mě nechápe, protože jsem složitá, ale tím jsem zajímavá. Rozvíjím se. Rostu." Smilla sice zřejmě takový cíl nemá, ale scénář jakoby jej měl. Jen proto, že Smilla knižní se spolu se svým příběhem celá do filmu nevešla. Snad. Hádám. +++++ Detektivní thriller snad přeci jen vyšel, zvlášť v závěru. Samota, mráz, prázdno, technika a ohrožení může vzdáleně připomenout Věc. Tehdy se stávají zvolené filmové prostředky konečně adekvátní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa musí odvážiť prejsť pekelnou bránou.“ Zvláštny, tajomný a zaujímavý film, stojaci na neuponáhľanom tempe a pôsobivej snežnej atmosfére, ktorá predčí i bombastické herecké obsadenie (Adorf, Loggia, Ormondová, Wilkinson, Redgraveová, Byrne, Harris, Broadbent). Knihu som zatiaľ nečítal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slaboučké tři hvězdičky v podstatě jen za vysoce nadprůměrné herecké obsazení, lokaci, kdy záběry severské krajiny, ledovců a vůbec neokoukanost prostředí hrají pochopitelně pozitivní roli, a koneckonců i za režijní zručnost, kdy August dokáže dlouhou dobu udržovat v divákovi napětí a vzbuzovat větší očekávání, než přinese klišoidní závěr. Předlohu jsem neznal, a tak mě odhalení téhle slibné mysteriózní podívané dost zklamalo. Posledních 15 minut filmu jednoduše snímek potápí. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a vyvarovat se předvídatelných scén v závěru, které jakoby vypadly z nějaké filmové parodie. Celkový dojem: 50 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který horko těžko bojuje o divákovu přízeň, nijak objevný, nijak napínavý. Bille August (rozmáchlý Dům duchů) natočil thriller z drsného severu, jehož hlavní linií je vyšetřování tajemné okolnosti smrti malého kamaráda hlavní hrdinky. Odhalování záhady jí zavádí až k podivným společnostem a na vlny mysteriózna, odměřené vědkyni záhy půjde samozřejmě o život. Atmosféru to má, slušné herce jakbysmet. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu by možno stačili 4 hviezdičky, nemôžem nepridať tú poslednú za poctivú snahu o vystihnutie knižnej atmosféry. Kto Smillu čítal, zostane mu s filmom už navždy spojená. To je len dobre, pretože to svedčí o vysokej úrovni prevedenia do filmu. Kniha je niekoľkonásobne lepšia, ale to je takmer samozrejmé. No Stopy v snehu sú aj tak veľmi slušnou adaptáciou, ktorej sa podarilo na plátno dostať aj kus "Smillovského" knižného feelingu a navyše podfarbiť príbeh úchvatným ústredným hudobným motívom, ktorý bohužiaľ pri čítaní nepočuť :-) Poučte ma niekto, ak viete, čo je to za božský dychový hudobný nástroj, ktorý tam znie... Hercom takisto nemám čo vyčítať, Julia Ormond odvádza dobrý výkon a Gabriel Byrne vynaložil všetko úsilie, aby sa svojmu Petrovi Foljovi čo najviac podobal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale podle toho, jak vypadá adaptace, bych ji tipnul na něco ve stylu (nelangdonovských) záležitostí od Dana Browna. Což není minus. Na film se dívá dobře, překvapilo mě sympatické herecké obsazení v čele s velmi dobře chladnou Julií Ormond, ovšem ve chvíli, kdy hrdinka nastoupí na loď a vydává se do Grónska, se ze zajímavého thrillérku se solidní atmosférou stane podivně tupá přehlídka zvláštních situací, jež vyvrcholí závěrečným výbuchem a (neukázaným) útěkem před lavinou, který by působil neuvěřitelně snad i v bondovce. Bohužel. Velké plus je však hudba pánů Gregson-Williamse a Zimmera - dosud jsem ji neslyšel, ale působí na mě jako jedno z jejich vůbec nejlepších děl. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra filmu doplnená ešte lepšou, dunivou podfarbenou hudbou dokazuje, že dejisko filmu sa nemusí vždy odohrávať v Amerike , alebo na nejakom fiktívnom asteroide, ale kľudne môže ísť i o take "jedenoduché" miesto , akým je Kodaň. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní mysteriózně-detektivní thriller, který navnadí úvodem, zaujme zápletkou, zamrazí atmosférou a napne závěrem (aby vzápětí zklamal příliš hollywoodským vyústěním). Bohužel jsem zatím nečetla literární předlohu, ale vzhledem ke kvalitám filmu to hodlám napravit. Výkony herců v hlavních rolích (J. Ormond, G. Byrne, R. Harris) jsou třešničkou na dortu tohoto veskrze zajímavého a ne zcela tradičního dílka. Pro mě příjemné překvapení, byť ne úplně dokonalé. 75% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Triller ve stylu Akta X, akorát kromě Muldera a Scullyové honí SPOILER! ,,emzáky" pro mne mnohem příjemnější Julia Ormond a Gabriel Byrne. * * * ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k téměř nezfilmovatelnému románu-detektivce od Petera Hoega jsem velmi mile překvapena kvalitním zpracováním tohoto filmu. Scenář je věrně podřízen ději v knize (no jen některé hodně velké dataily jsou vypuštěny, ale jak by ne), charakteristika postav je zachována (jen Gabriel Byrne jako koktajícíc dyslektik a mechanik mi dal chvilku zabrat), což samozřejmě hodně podpořil vhodný výběr herců do nejmenších roliček. Nicméně pro lidi, co knihu nečetli se může zdát děj tak trochu rozvláčný (snaha nacopat tam vše z románu) a nesrozumitelný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchně natočený film, který má navzdory kvalitnímu obsazení do kvalitního thrilleru hodně daleko. ()

Reklama

Reklama