Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

imf 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad utlučený jednoduchým zpracováním. Nemám osobně nic proti partě hajzlíků, kteří si jedou na týden zapařit a musím uznat, že režisér a scenárista měli pár svých okamžiků, ale na tři hvězdičky by tu muselo být trochu méně nezodpovězených otázek, o třídu lepší herci a míň divných scén - nemluvím teď jen o posledních dvaceti minutách, které se zvrhnou do akce "musíme ty maníky zabít za každou cenu", ale třeba o "pancakes" scéně, kterou nejsem sto pochopit. Podobných křečí je tu bohužel víc, což v kombinaci s jen velmi průměrným celkem (od kameramana, přes dramaturga až po zmiňované herce) zanechává smutně spálenou příležitost. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nudný, nechcene smiešny zlepenec klišé a zvratov z desiatky slávnych hororových klasík. Tvorcovia však nemajú ani kúsok nadhľadu a iba bezmocne, amatérsky trapošia. Po napätí alebo atmosfére ani náznak. Najslabší z hororov "decká idú na chatu". I nový Texaský masaker stojí za viac. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se opět projednou vyznamenal. Tenhle chlapík se neztratí a uživí. Jeho filmy jsou přesně v tom, čemu lidé v médiích říkají pokraj hnusu a tak se na ně bude dívat pořád dost hlupáků a naivků. Jinak všichni ostatní normální lidi tomu říkají blábol. Nelogickej, předimenzovanej blábol. Vlastně se dá říct, že je to jen kopie, neboli remake, některýho ze starších horrorů na téma "mladí v chatě smrti". No, nápad na jakousi nemoc rozežírající tělo je dobrej. Jen kdyby byl nějak vysvětlenej, aspoň třeba záběr na emzáckou loď zarytou do bahna. Ale ne. Virus nevzniká sám od sebe, rozhodně ne takhle nebezpečnej. A to je sakra nebezpečnej virus, když zabije člověka během dvou dní. Ebola to zvládne za týden. No nic, toto nechme stranou. Jinak postavy jsou upřímně řečeno trapnotinky. Hlupáci, kteří pobíhají po lese od jedné usedlosti ke druhé, ale vypadnout směrem k městu je nenapadne. Jednu hvězdičku dávám za konec filmu, který si přece jen trošku dělá srandu z ostatních tohoto žánru, kde je nebezpečí zažehnáno a jen čeká na další malou skupinku. A druhou za scénu osahávání. Ta má jako jediná nápad (nebo jsem žádnou podobnou ještě nikde jinde neviděl) a švuňk a nečekaný zakončení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $21,158,188Tržby Celosvetovo $30,553,394 ║ Eli, Eli, Eli, vidíš to niekedy keď chceš tak to aj za niečo stojí! Aj keď nič prevratné sa nekoná, aspoň sa to dá zniesť a príbeh nepôsobí otravne a nechutnosti sú v celku dobre spracované, dokonca tak že hrajú a zapadajú pre načrtnutý nakazený príbeh nejakou hnusnou otravou, blee. /40%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Rothově celovečerní prvotině je dobře vidět, jak má žánrové snímky nakoukané. Nejprve to vypadá jako lesní survival, možná buranský horor, pak se z toho vyvine nákaza, aby skončila jako survival a buranský horor. Ovšem na všechny, co mají s celou věcí nějaké dočinění, padne spravedlivý trest. Ba co víc, padne i na ty, co ne. Kdysi jsem byl spokojenější, a tak po úvaze jednu hvězdu odebírám. Škoda, že se Roth více neodvázal, jelikož masožravý virus, nebo lépe bakterie, si říkal/a o splatter masakr. A tak zbylo jen pěkné holení nohy a sežrané rty. Navíc film nemá přílišné napětí a ani není strašidelný. I tak jde o lepší průměr, kdy většina zaběhlých klišé byla dodržena. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Inšpiráciou Eliho Rotha k natočeniu tohto filmu bola jeho vlastná skúsenosť s vírusom napádajúcim kožu, ktorým sa nakazil pri návšteve Islandu. (Jello Biafra)
  • Během natáčení jedné opravdu krvavé scény se Rider Strong rozhodl jít do lesa na čerstvý vzduch. Pokrytý umělou krví však narazil na skupinu 35 školaček, které byly na školním výletě. Rider je pořádně vyděsil, jejich zděšení však ustalo, když ho poznaly. Byl tehdy hvězdou seriálu Boy Meets World (od r. 1993) a malé fanynky ho pronásledovaly až k chatě, kde se natáčelo. (SHI-SHA)
  • Eli Roth a producent Evan Astrowsky dali meno šerifovi Fruminovi podľa svojho obľúbeného profesora ruštiny Borisa Frumina. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama