Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Možno keby sa to natočilo o čosi vážnejšie, malo to väčší rozpočet a tým pádom aj lepších hercov bol by to neskutočne dobrý horor. ale to Roth nechcel. Chcel natočiť horor pre rovnakú krvnú skupinu. Pre uletených hororových fanúšikov, ktorý vedia pochopiť jeho zámer, šokovať a zároveň neskutočne pobaviť. Celá recenzia: TU ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaužívalo sa, že len čo sa nejaký horor odohráva v lesnej chate a obsahuje gore, hovorí sa o ňom ako o "novom SMRTEĽNOM ZLE." SMRTONOSNÝ VÝLET (panebože, čo za somárov prekladá názvy amerických hororov?) - vtedy ešte kontroverzného Eliho Rotha - má navyše na obale lebku (šikovne poskladanú z chalúpky a stromov) a keď ho videl Harry Knowles, bol ním taký nadšený, že to okamžite napísal na svoju internetovú stránku a z nenápadného hororu za pár drobných sa stal komerčný hit (celosvetová tržba viac ako 30 milióniv dolárov samozrejme nie je niečo, z čoho by producenti padali na zadok... ale len do chvíle, kým ich film nestál ani len trápne dva milióny). Pochvalne sa o ňom dokonca vyjadril sám splatter kráľ Peter Jackson. Ale že by to bol nejaký veľký žánrový zázrak (navyše tie „herecké výkony“ a na nervy po prvých troch minútach lezúce nadávky)... Asi mali chalani slabšiu žánrovú chvíľku. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Partia vysokoškolákov, chata uprostred lesa, smrtiaci vírus... a neskutočne kŕčovitá réžia Eliho Rotha. Myslím to vážne, ale asi nie som jediný, kto si myslí, že Cabin Fever je režijne nezvládnutý horor, navyše s absolútne nepresvedčivými (ne)hercami, no najzaujímavejšie na tom je, že nemôžem povedať, že sa mi to jednoducho nepáčilo. Oceňujem najmä Rothov nápad, zameniť vraždiaceho psychopata za rovnako nebezpečný kožný vírus, v konečnom dôsledku je škoda, že sa to stráca v slabom spracovaní. Ja osobne som sa však nenudil, priam som sa zábaval, ale skôr ako na filme to bolo v tom strašnom, až komickom slovenskom dabingu, samozrejme podľa toho nebudem posudzovať film a pokúsim sa ho zohnať v originále... Milovníci gore si tu tiež prídu na svoje, šťavnatých scén je tu dostatok, pre niekoho môže byť príťažlivé aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, prípadne by niekoho mohol lákať čierny humor, ale ako som už vravel, všetky tieto aspekty sú využité len na takých 50% a v podstate taký je aj film samotný, absolútne priemerný. Ja s prižmúrenými očami dávam tri hviezdičky, z časti za Rothovu snahu povýšiť obyčajnú teen vyvražďovačku na plnohodnotný žánrový film, z časti za príjemne šťavnaté scény, z časti za to, že ma film nenudil... V každom prípade radšej zaťať zuby a zohnať si legendárny a... geniálny The Evil Dead a užívať si. 45% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se opět projednou vyznamenal. Tenhle chlapík se neztratí a uživí. Jeho filmy jsou přesně v tom, čemu lidé v médiích říkají pokraj hnusu a tak se na ně bude dívat pořád dost hlupáků a naivků. Jinak všichni ostatní normální lidi tomu říkají blábol. Nelogickej, předimenzovanej blábol. Vlastně se dá říct, že je to jen kopie, neboli remake, některýho ze starších horrorů na téma "mladí v chatě smrti". No, nápad na jakousi nemoc rozežírající tělo je dobrej. Jen kdyby byl nějak vysvětlenej, aspoň třeba záběr na emzáckou loď zarytou do bahna. Ale ne. Virus nevzniká sám od sebe, rozhodně ne takhle nebezpečnej. A to je sakra nebezpečnej virus, když zabije člověka během dvou dní. Ebola to zvládne za týden. No nic, toto nechme stranou. Jinak postavy jsou upřímně řečeno trapnotinky. Hlupáci, kteří pobíhají po lese od jedné usedlosti ke druhé, ale vypadnout směrem k městu je nenapadne. Jednu hvězdičku dávám za konec filmu, který si přece jen trošku dělá srandu z ostatních tohoto žánru, kde je nebezpečí zažehnáno a jen čeká na další malou skupinku. A druhou za scénu osahávání. Ta má jako jediná nápad (nebo jsem žádnou podobnou ještě nikde jinde neviděl) a švuňk a nečekaný zakončení. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netuším, prečo Eli Roth robí dokumenty o histórii hororov, netuším, prečo je ako tvorca hororov tak oslavovaný, niektorými považovaný za vizionára, netuším, prečo Cabin Fever zožal relatívny úspech a chválu, tuším ale, že ak sú na celom filme najlepšie prsia Ceriny Vincent a scéna, v ktorej prstuje počas sexu svojho chalana do zadku, zrejme je niečo špatne. Aby však všetko bolo fér – prostredie lesov Severnej Karolíny je nádherné, eskapády Jamesa DeBella ako Berta bavili, je tu napätie a vizuál nevyzerá lacno, maskéri odviedli kus dobrej roboty. Radšej dve silné hviezdy ako tri slabé z ľútosti. A ten pes zasraný skarhaný... (x) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Joey Kern byl během natáčení vezen čtyřikrát do nemocnice. To kvůli čtyřem různým poraněním oka. (Chatterer)
  • Během natáčení jedné opravdu krvavé scény se Rider Strong rozhodl jít do lesa na čerstvý vzduch. Pokrytý umělou krví však narazil na skupinu 35 školaček, které byly na školním výletě. Rider je pořádně vyděsil, jejich zděšení však ustalo, když ho poznaly. Byl tehdy hvězdou seriálu Boy Meets World (od r. 1993) a malé fanynky ho pronásledovaly až k chatě, kde se natáčelo. (SHI-SHA)
  • Eli Roth a producent Evan Astrowsky dali meno šerifovi Fruminovi podľa svojho obľúbeného profesora ruštiny Borisa Frumina. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama