Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sklouzněte do pitevny a nakoukněte do smrtících záznamů nejlepšího současného mistra hororu - režiséra Johna Carpentera - a vychutnejte si jeho tři morbidní krvavé povídky. Robert Carradine a David Naughton rozpumpují vysokooktanový horor, jakmile se ďábelský masový zabiják vrhá na svou obět - BENZÍNOVÁ PUMPA. Stacy Keach, Deborah Harry a rocková superhvězda Sheena Easton dostávají kapky v tomto nejen vlasy, ale i žaludky zvedajícím příběhu - VLASY. Poslední příběh bere do svých rukou hostující režisér Tobe Hooper a posílá Marka Hamilla a Twiggy, aby se podívali nadpřirozenému krvavému zlu na zoubek - OKO. Takže se pořádně zapněte do svého pytle a rozklepejte se hrůzou spolu s Johnem Carpenterem v tomto šokujícím festivalu hrůzy, po kterém budete chtít více a více. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly samotné příběhy tak zábavné a zároveň slizské jako Carpenterův vypravěč. Ten byl naprosto geniální a mohl by své síly klidně měřit s kostlivcem, co uváděl příběhy ze záhrobí. A právě příběhy z téhle márnice působí jak to nejslabší, co se v záhrobí kdy objevilo, pro mě srovnatelně nudné s Creepshow. První příběh má násilnou zápornou postavu, která působí, že by jí skolil i jarní vánek. 20% Druhý příběh pobral trochu humoru a hlavně Debbie Harry, dopadl nejlépe, ale žádný terno. 40% A třetí příběh? Týpkovi transplatujou oko, načež začne vidět věci, které vidět nelze, pokud by teda s okem nedostal i kousek mozku původního majitele. Když je děj dobrý alá druhý díl VHS, dá se tahle kravína přejít a bavit se, ale u téhle povídky atmosféra i pořádnej děj prostě stagnuje. 20% Jedna hvězda, vejš to fakt nejde, a zásluhu na té hvězdě má především tesař. Nikoli jako režisér, tentokrát jako herec. 30% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No teda od Johna jsem čekal více, ale křivdil bych, kdybych neuznal, že Benzínová pumpa je zábavná povídky a dokáže napnout. Za to Vlasy a Oko tak to teda za mě ne. Vlasy mě docela nudily a chtělo by to ostříhat a na Oko se dalo mrknout, ale že bych měl nutkání koukat na to znova to opravdu ne. Jinak John jako zřízenec v pitevně to byla celkem slušná zábava a dokázal děsit víc než povídka vlasy (alespoň mě) . Čistej průměr díky kterýmu vím, že benzínky jsou nebezpečné, když mi vypadaj vlasy, chce to paruku a cizí očko do hlavičky nenašroubuju ani za zlaté prasátko. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná blbinka, která působí jako, že Carpenter dostal nějaké peníze a volnou ruku a tak přizval bandu horrorkámošů a spíchli tuhle sympatickou jednohubku... Všechny tři povídky jsou svým oldschoolovým způsobem zábavné, obsazení je nabušené a všechno odsejpá hezky svižně.... Na prdel jsem si z toho nesednul a asi si to už nepustím, ale fakticky proti tomu nemůžu říct skoro nic. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tři strašidelné povídky a i když zavání béčkovým vzhledem, jsou napínavé a někdy velmi vtipné. Líbíly se mi všechny tři a dlouho jsem se tak jemně nebál. Dokonale vyvážené, lehce morbidní a nadčasové. Příběhy jsou sice povědomé a takové laciné, ale jsou dobře načasované, obsazené a s nevšedními konci. I když je jasné, že to je jen fikce, tak jsem do toho lehce ponořil a uvěřil. Povídkové filmy mají výhodu, že je neubíjí délka a 30 minut pro každou zápletku je akorát. Nebyla zde zbytečná brutalita dnešní doby. Škoda, že toho nenatočil John Carpenter víc. Bylo cítit, že si to užíval a tu náladu přenesl i do toho televizního filmu. Vypravěčský konec s Carpenterem je nečekaný i vtipný zároveň! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Carpenter aj Hooper to vedeli roztočiť a keď sa už spojili, tak si prizvali k tomuto počinu úžasných hercov, ktorí sa svojích rolí chopili s noblesou.  Hneď od začiatku to malo svoje grády i temnú linku a milý rozprávač John sa nápadne podobal na Crypt Keepera a aj celý tento film sa niesol v duchu Príbehov zo záhrobia .Ale John to vzal neskutočne zábavne a bolo vidieť, že si túto rolu veľmi užíva. Prvá poviedka mňa samotného zaujala hlavne kvôli účinkovaniu Sama Raimiho, nie kvôli tomu, že by nikde inde nehral, ale kvôli tomu, že už ako sa objavil v poviedke, tak bol mŕtvy. Áno to je ten pán, čo vypadol zo skrine , ale zahral to s pokojným mŕtvolným výrazom. A poviedka bola slušne temná a psycho nadupaná. Druhá poviedka zaujala asi iba ukážkovo hrajúcim Stacy Keachom, lebo on tam dával vysokú prídavnú hodnotu, ale samotná poviedka bola slabá, chybalo napätie i zaujímavý spád. Tretia poviedka mala slušne spravovanie a tie flashbacky boli mrazivé a na úrovni. A ťahali ju tiež bravúrne hrajúci herci. Tu sa naozaj stretli legendy tohto žánru a bolo to na filme aj vidieť. Silné 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme "má prsty" niekoľko slávnych hororových režisérov. John Carpenter hrá koronera, uvádza všetky poviedky a dve z nich ("Benzínová pumpa" a "Vlasy") aj režíruje. V prvej menovanej, ktorá sa natáčala iba v noci, si zahrali Wes Craven a Sam Raimi. Štvrtý do partie, Tobe Hooper, režíruje poviedku "Oko". (beso74)
  • Tento film byl natočen jako pilotní díl k seriálu, ale Showtime nakonec pokračování odmítli. (Chatterer)
  • John Carpenter strávil v maskérni 3 dlhé hodiny, než ho pripravili pre úlohu koronera. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama