Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Muž a žena zažijí na silnici dramatickou událost, která vnese do jejich života chaos. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Stejně jako nedávno viděná Mimořádná událost i BEEF by šlo shrnout nějakým high conceptem v jedné větě, které toho ale poté nabízí víc. V prvním případě by to bylo "vlak s cestujícími bez strojvůdce couve pomalu zpět", v druhém případě by to bylo "dva lidé si vjedou do vlasů během řízení auta". A stejně jako v Mimořádné události, i zde se postupně dozvídáme, že co se na první pohled může jevit nějak není nutně správné. A že když jste hlavní postava seriálu ještě nutně neznamená, že jste dobrým člověkem. V tomto směru by seriálu prospěla drobná dieta (navzdory kratšímu času na díl), protože občas to zavánělo VKVčky a s množstvím postav se občas hodně odbíhalo od titulní rozepře mezi hlavními postavami. Závěr seriálu to zachraňuje, kdy člověk od určité chvíle neví pořádně co čekat, což v mých očích přidává na hodnotě a naopak ubírá na předvídatelnosti, což je problémem některých pořadů od Netflixu. Netflix sází na kvantitu před  kvalitou, zde mu však vyšla i ta kvalita. Steven Yeun mi byl sympatický už ve Walking Dead, zbytek osazenstva v čele s Ali Wong příjemně překvapil. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jakože ukrutně znalej hodnotitel to hodnotí takto: na jednu stranu se jedná o totálně vylízanou píčovinu, ve který se klišojidně promotávaj vosudy dvouch kokordů z trošku vodlišnejch lidskejch situací, postavení, vosudů, kde se sami navzájem i sebe přechcávaj až do totální vylízaný přechcanosti. Na straně druhý se jedná vo krátkodílnej seroš, kterej nechává prostor i Nám, vobičejnejm sledujícím pičusům na výběr, co si z toho vodnesem, páč se dá zcala lechce vydukovat jakejsi poločas rozpadu, kterej nám má říct...dyš nejde vo život vole, tak nejde vlastně vo nic... ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak má byť humor a v podstate celý dej príbehu založený na osudovej udalosti pred supermarketom, kde si dvaja rozčúlení a frustrovaní vodiči ukazujú prostredník, fajn. Lenže toto dielo je postavené na snahe obidvoch strán, čo najnápaditejšie sa druhej strane pomstiť. O nič iné sa príbeh nesnaží a nepredstiera. Ich spoločenské postavenie je rôzne, ale pohnútky rovnaké. Vedľajšie dejové línie sú nepodstatné. A posolstvo filmu "hoď po ňom kameňom "  ma rozčuľovalo a neprinieslo uspokojenie ani v závere. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

No toto je tvrdý oriešok. Sung-jin Lee absolútne nedbá na akékoľvek divácke očakávania. Komédia to úplne nie je. Hoci absurdných a úsmevných momentov je tam niekoľko. Beef je viac existenčná dráma o depresií a hľadaní šťastia medzi dvoma protipólmi (chudoba muž/bohatstvo žena). Ústredné duo je skvelé, ale o sympatiách tam nemôže byť veľmi reč. Sú to deštruktívne osobnosti obývajúce deštruktívny priestor snažiaci sa vysporiadať s pomerne komplikovanou dobou v ktorej žijú. Základom všetkých vecí je kauzalita, ktorá do určitej miery funguje. To ale neznamená, že tvorcovia dakedy nejdú úplne iným smerom, než ako by sa od takéhoto diela čakalo, a podobnými odbočkami prekvapujú či už formálne alebo dramaturgicky. Objektívne je to na tri. Pretože vracať sa k tomu nebudem a v zásade takýto druh nihilizmu a hlúposti neobľubujem. Ale tá 4* je za originálny prístup. Myslel som si, že viem do čoho idem a ten seriál ma každým dielom prekvapoval. Takže sa tomu nedajú uprieť ambície a určitá autorská vyzretosť, ktorá z toho spravila niečo pomerne originálne aj keď smutné. Takže zaokrúhľujem smerom nahor. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Beef je po viacerýh stránkach celkom originálny; vystupujú tu v hlavných aj vedľajších úlohách Aziati, ktorí už ale žijú ako naturalizovaní Američania. Dvaja ústrední (anti)hrdinovia sú z rozdielnych spoločenských vrstiev a nie sú vykreslení ako primárne kladní či záporní, respektíve ich súboj nepatrí medzi westernový vzorec kladná vs záporná postava, čo by sa ponúkalo. Občas chybujú, občas sú skutočne zlí, občas im fandíte, občas krútite hlavou. Mrzí ma, že v tretej tretine sme išli trochu iným smerom ako by som čakal, trochu problematický naratív ale umne korenia v priebehu celej stopáže symboly a metafory. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (2)

  • Dej jednotlivých epizód nie je "rušený" použitým soundtrackom, iba v záverečných scénach každej epizódy je použitá známa skladba, pokračujúca v záverečných titulkoch. Konkrétne ide o veľké hity známych interpretov: Hoobastank “The Reason” / Tori Amos “Cornflake Girl” / Incubus “Drive” / The Offspring “Self Esteem” / System of a Down “Lonely Day” / Bush “Machinehead” / Keane “Somewhere Only We Know” / Grant Lee Buffalo “Mockingbirds” / Björk “All Is Full of Love” / The Smashing Pumpkins “Mayonaise” (plevel22)
  • Po úvodnej scéne vždy nasleduje "intro" seriálu s názvom každej epizódy na pozadí maľovaného obrazu, názvy epizód vždy odkazujú na výroky známych umelcov, citáty z kníh, repliky z filmov apod. Odkazujú tak na diela spisovateľa Franza Kafku, filmára Ingmara Bergmana, psychiatra Carla Gustava Junga a ďalších osobností. (plevel22)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama