Reklama

Reklama

A Terrible Beauty

  • USA The Night Fighters

Obsahy(1)

Rok 1941 a druhá světová válka v malé irské vesnici. Irská republikánská armáda v zájmu požadované nezávislosti raději kolaboruje s hitlerovským Německem proti Anglii. Její jednotlivé fragmenty připravují protibritské sabotážní akce a během utajených setkání svých členů nadšeně plánují fašistickou invazi. Místní skupina vedená zaslepeným šovinistou McGinnisem (Dan O'Herlihy) právě vyhodila do vzduchu nedalekou elektrárnu. Nebezpečné akce se účastnil i nový rekrut O'Neill (Robert Mitchum), který sympatizuje s irskými separatisty, odmítá ale McGinnisovu bezohlednou surovost při dosahování vytyčených cílů. Právě další naplánovaný podnik přinese zásadní rozkol mezi oběma muži, O´Neill v obavách o životy civilistů raději ohlásí akci policii, a stává se tak pro IRA lovnou zvěří… (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, vyzera to dobre, problematika IRA pocas druhej svetovej vojny a spolupraca s hytlerovskym Nemeckom....napokon s odstupom casu hodnotim prisne ako dalsi sivy sedivy film na kvalitnu temu DRuha Svetova   : 44 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dermot O'Neill (Robert Mitchum) je sice příznivec IRA, ale za druhé světové války se do protibritských akcí příliš nemá, nakonec se však k jedné přemluvit dá. Je mu však jasné, že všechno jejich konání pomáhá pouze Němcům, a stává se pro své druhy nebezpečným... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity, spíš více americký než britský projekt, a taky trochu nedotažený film. Z tohohle námětu se dalo vytřískat hodně - vždyť kdo z nás někdy viděl film o IRA z doby druhé světové? Jediný film takzvaně z druhé strany (protispojenecké), který dovedu v souvislosti s britskými ostrovy jmenovat, je Orel přistál, a to je o dost lepší akční podívaná. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama