Reklama

Reklama

Cestou lvů

  • Česko Strážce lvů (více)

Obsahy(1)

Vzpomínáte na manžele Adamsonovi z klasického filmu Volání divočiny? Strážce lvů se k nim vrací po několika desítkách let a představuje stárnoucí pár, který stále usiluje o záchranu lvů a jejich pokojný návrat zpět do divočiny. George Adamson se snaží vyjednávat s keňskou vládou, která se ocitá ve stádiu vrcholné nestability a dokonce hrozí tím, že jeho program na záchranu ohrožených druhů úplně zruší. Snímek má oblíbenou nálepku podle skutečných událostí a mapuje osudy skutečného George Adamsona v letech 1971-1989. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezký film a nástupce příběhu o lvice Else, přičemž oba příběhy jsou do sebe vzájemně dosti propojeny až na to že tento je tak trošku vážnější a agresivnější, než Návrat do divočiny. Rozhodně ale není špatný, je o tom jak člověk dokáže pro něco objetovat celý život, a že to je dost velký kus sám sebe. Film na tom není zas tak špatně. Výborný Richard Harris předvádí excelentní výkon, škoda že jeden z těch posledních, na jeho tvář se nedá zapomenout. Málokdo z té starší generace herců si dokáže udělat takovou imidž, a on s tím problémy rozhodně neměl. Strážce lvů je příjemný film o životě v buši, mezi králi zvířat, vztah mezi člověkem a lvem a lásce k němu, o oddanosti, kterou mu ale on občas oplácí mírou krvavou, které nakonec nemá takový konec jako u lvice Elsy, přestože je i tak velice působivý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zdá sa, že máte ozajstný talent na nasieranie ľudí.“Má človek právo žiť s voľne žijúcimi (a dravými) zvieratami? Má pravdu ten, kto tento štýl žitia schvaľuje alebo ten, čo ho odsudzuje? Existujú hranice? Dá sa nejako vysporiadať s pytliactvom? A ak áno, tak ako? Tieto a mnohé ďalšie zaujímavé (pre fanúšika fauny) otázky kladie veľmi dobrý film STRÁŽCA LEVOV. A k tomu skvelý Richard Harris. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh silného člověka, který dokázal mnoho desítek let vzdorovat svévoli úřadů a vybojovat si peníze a materiál pro ochranu vzácné africké fauny... Opět kdo jiný než-li pan Harris. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Krásny film, normálne vo mne rozozvučal posledné zvyšky citov skrytých v temných zákutiach môjho ja :) Pre milovníkov zvieratstva - povinnosť. Pre milovníkov Georga Harrisa - povinnosť. So svojím filmovým bratom a mladým anglickým asistentom tu vytvorili skvele zohratú partičku. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Každopádně zajímavý snímek, jemuž vévodí výborný výkon Richarda Harrise v roli jedné z nejrozporuplnějších osobností, jaké se kdy vyskytli na poli ochrany africké přírody. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

„Chcete-li obětovat svůj život zvířatům, znamená to, že musíte žít jako oni anebo alespoň jako naši dávní předkové. Čas si řídíme podle sluníčka, naše příbytky jsou primitivní, naše strava jednoduchá a vodu bereme přímo z řeky Tany, pět kilometrů odsud. Zrakem a sluchem musíme umět zachytit pohledy a zvuky, které většina lidí nezaznamená. Ranní noviny jsem nečetl už čtyřicet let. Všechny zprávy, které musíte znát, jsou otištěny do půdy,“ vzpomínal v roce 1986 George Adamson v knize „Můj život s Joy“. Filmový příběh zachycuje cca 15 let soužití Georga Adamsona s jeho „žákem“ Tony Fitzjohnem. A právě v časové rovině spatřuji problém filmu. Kromě smrti Georgova bratra Terence, kdy na náhrobku vidíme rok 1986, není žádný jiný záchytný bod. Sedmdesátiletý George by měl vypadat přece jen vitálněji než osmdesátiletý, stejně tak Fitzjohn je stále stejně mladistvý. Naopak kvituji, že se tvůrci nesnažili idealizovat postavy, ani život se lvy v Koře, a bratry Adamsonovy zobrazili realisticky – fanatiky, občas senilní staříky, kteří nade vše milovali přírodu. Krátká epizoda s Joy také není idealizována – Joy představena jako správná semetrika. I samotná Georgova smrt odpovídá popisované realitě: „George zaslechl nedaleko svého domu v Koře střelbu. Protože věděl o tlupách somálských pytláků, vzal pistoli a nasedl se čtyřmi pomocníky do auta, aby zabránili ubíjení zvířat z rezervace. Jenže pytláci lovící nosorožce či slony, byli tentokrát rychlejší a zasáhli jeho vůz ranami ze samopalu. On i dva pomocníci zahynuli, dva přežili.“ Krásná africká příroda, souhra čtyřnohých a dvounohých herců perfektní. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Silný, dobrodružný, dojímavý, odzbrojující, moudrý (film, hlavní protagonista, chlapík ve vedlejší roli, lev, příroda). Podívala jsem se po cca 20 letech. Pořád pecka. Hloubky střídají výšiny a člověka to dožene k slze. Krásné pojednání o Africe a pyltácích. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film na podkladě skutečné události Georga ADAMSE a jeho ženy Joy. Manželé, kteří chránili africkou faunu proti pytlákům a obchodníkům se zvířaty a slonovinou. Nádherný film, jaký sledujete se zaujetím a který probouzí vaše city. Úžasný herecký výkon vynikajícího Richarda HARRISE vás vtáhne do děje, že zapomenete na čas. A tak to má u krásných filmů být. Co jiného ? Vždyť už na plakátu filmu je 5 *. A já jim dávám za pravdu. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Zde můžete vidět stárnoucí pár manželů Adamsonových kteří vychovali a vypustily zpět známou lvici Elsu. Nadále usilují o záchranu lvů a tvrdě bojují proti pytlákům. Opět natočeno podle skutečných událostí z let 1971 - 1989. Jedná se o poslední díl volné trilogie Volání divočiny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o dvoch magoroch, ktori zivot zasvatili chovaniu levov v africkej divocine. A do toho jeden prehlasil, ze nie levy, ale slony by chcel chovat. Vyborna zalezitost, fakt 85 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Životopisná dráma z exotickej Kene, kde sa pár ľudí snaží dostať odchované levy do divočiny a kde musí pre to, čo robí a čomu verí, prinášať aj obete. Lenže proti sú nielen pytliaci, domorodci, ale aj vláda. Skvelý R.Harris, ktorému musíte veriť snáď všetko, a na ktorom hlavne stojí film. K tomu je tu príjemná hudba. Aj keď akčné scény nie sú prvoradé, zvládnuté sú vcelku ok. Príbeh dostáva hlavne v závere grády. Hodnotenie: 75% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Netřeba řikat, že tam byla krásná příroda... už jenom kvůli tomu by se na to měl každej milovník zviřat a přírody kouknout. Ale zároveň je to i dobrej film, kterej nám přibližuje záslužnou práci člověka, kterej by si za tohle zasloužil Nobelovu cenu za mír (a všichni lidi, kteří to s přírodou myslí dobře a snažej se s tím něco udělat). Je dobrý vědět, že v tom někdo bude pokračovat... Bohužel vidíme i stinnou stránku krásné Afriky - pytlošení, zabíjení zvířat, lidí a ničení. Takovy lidi nejrač pozabijet... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Filmový portrét podzimu života George Adamsona a jeho lvích přátel. Skutečné dokumenty se mi ale líbily trochu víc. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Po více než 30 letech od Volání divočiny, je zde nový film Srážce lvů zachycuje skutečný boj Adamsona za záchranů zvířat zvláště lvů, slonů........a nádherné přírody v Keni. Velmi poutavý příběh s nádhernou scenérii Afriky. Jak moc dokáže člověk milovat lvy a vytvořit si s ními tak úzky kontakt a obětovat vše. Herecké výkony byly dokonalé a Richard Harris jako Adamson (hrál třeba v Gladiátorovi) hrál jako by to byl jeho život. Nelze říct než , krása! ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh Georga Adamsa, ktorý zasvätil svoj život ochrane africkej prírody hlavne levov. Zhodou okolností som to videl nedávno po Grizzly Manovi. Takže by sa to dalo jednoducho zhrnúť, ďalší portrét divného chlapa posadnitého zvermi, tentokrát levmi. Nechcem porovnávať neporovnateľné, len zhrniem, že postavav G.Adamsa mi je oveľa sympatickejšía ako aj jej filmová forma. Už si by som mal zmeniť žáner a pustíť niečo príjemnejšie. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Film o marném boji jednoho starého muže, který se uprostřed Afriky snaží chránit lvy snad proti celému světu - proti vládě, která se ho snaží vystrnadit, proti pytlákům, vraždícím zvířata pro peníze i proti pastevcům, kteří chtějí jeho malou rezervaci pro svá stáda. Jako v mnoha dalších filmech i zde je zachycena panenská africká divočina v ostrém kontrastu s primitivismem společnosti lidí, jejíž projevy jsou v těchto končinách stejně divoké jako příroda sama a jedinec tu nemá prakticky žádné zastání. Země, kde se ochrana divokých zvířat jeví jako luxus vhodný tak pro západní civilizaci, ale nikoliv pro zdejší lid, starající se o holé přežití. ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Manželé Adamsovi my vždycky přišli jako dokonalý pár, jsem ráda,že tento film mi to vyvrátil. Krásný příběh o tom, že lvi jsou pouze šelmi a možná se jim dá důvěřovat, když je znáte od malinka, ale šelma nakonec vždycky využije možnosti k lovu, pokud ukážete svoji slabou stránku. Krásný a smutný příběh, smutný a zároveň šťastný konec. Nádherné záběry lvů a Afriky. Po pravdě u scén s pytlakama se mi chtělo nadávat, brečet, vztekat se,ale nic by nebylo platné. ()

monty.cl 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě dojal...Nádherné záběry přírody a vynikající Richard Harris v hlavní roli filmu o člověkovi, který svému snu obětoval celý svůj život...80% ()

Reklama

Reklama