Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedné bouřlivé noci objeví posádka malé lodi v kanálu La Manche opuštěnou nákladní loď Mary Deare, která je unášena vlnami na otevřeném moři. John Sands s vidinou zisku za právo na záchranu se pomocí své posádky dostane na Mary Deare a začne opuštěnou loď prohledávat. Brzy ale zjistí, že není na vlnami unášené lodi sám a kdosi se tu skrývá. Potká muže, který naléhá a požaduje Sandsův okamžitý odchod. Podivné je, že tento přeživší člen posádky razantně odmítá jakoukoli pomoc a pouze trvá na tom, aby zde zůstal sám. Kvůli rozbouřenému moři a nemožnosti návratu na svou loď Sands zůstává a zaplétá se tak do příběhu, který je plný konspirace, lží a zatajovaných skutečností. Vyvstává záhada, co se na lodi ve skutečnosti stalo a co skrývá náklad v zatopených palubách. (FIBO)

(více)

Recenze (18)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborné dobrodružně laděné krimi drama s prvky thrilleru, v němž dominují dva velikáni filmu, tedy Charlton Heston a Gary Cooper. Snímek má perfektní atmosféru, zejména počátek na moři nemá chybu. Následné objasňování případu ohledně Zkázy Mary Deare je poutavé a akčnější závěr utvrzuje v plném počtu hvězdiček. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V našich končinách prakticky neznámy snímok rozpráva záhadný príbeh kapitána lode Mary Deare. Prvá polovica filmu je v podstate duet Garyho Coopera a Charltona Hestona, ktorý objavil túto loď na mori. Dobrodružná atmosféra z búrlivého mora sa potom presťahuje do súdnej siene, ale napätie je zaručené až do konca. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Začátkem mi to dost připomínalo Beyond the Poseidon Adventure (záběry pro úvodní titulky mi přišly až moc podobné). Do zhruba první třetiny filmu hodně napínavé, pak už jsem měl pocit, že už tak nějak vím, jak to celé dopadne. Možná by neuškodilo diváka déle napínat, některé záhady až tak nevysvětlovat. Ten pocit, že se cosi stalo s lodí a my nevíme co, mohl přetrvávat déle. Zbytek je už jen objasňování, které už tak nějak je více či méně patrné a chvílema se člověk může ke konci už nudit. Ta scéna se zásobníkem pro uhlí byla taková... myslím, že by se film obešel i bez ní, alespoň bez toho, co v ní vidíme. Závěrem, Charlton Heston je prostě borec - "Ahoy, anybody there?" ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Solidní zástupce dobrodružného žánru, mixnutého trochu travenovkami a také soudním přelíčením (Američané mají rádi soudní přeličení ve filmech), ale přece jen je film poněkud těžkopádný. Začátek je zajímavý, klademe si otázky, co se skutečně na palubě stalo, ale vysvětlení je takové - příliš jednoduché, a závěrečná akce také není příliš napínavá. Zajímavé vidět kvůli cooperovi a Hestonovi v jednom filmu, i když Gary už zde přece jenom nějak ztrácí dech a jeho herecké charisma je hodně utlumené. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Zapomenuty snimek o osudu jedne lodi v kanale La Manche. Reziserovi Andersonovi se podarilo v prvni polovine snimku velmi dobre vystnihnout atmosferu na opustene lodi, kde je jenom Cooper a Heston. A s kapitanem Patchem (Cooper) to vypada vselijak :). Druha pulka je takove mensi soudni drama. Velmi slusne 4 hvezdicky. O tomto snimku jsem se dozvedel jen nahodou, ale nelituji toho :). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Richard Harris (Higgins) byl z neustálých prodlev filmování natolik znechucen, že se po té odmítal vrátit do Hollywoodu po dobu 5 let. (Mol)
  • Charlton Heston (John Sands) byl ohromen, že se Gary Cooper (Gideon Patch) navzdory věku blížícímu se šedesátce a nepříliš dobrému zdravotnímu stavu nenechal v obtížných scénách zastoupit dvojníkem a to ani při filmování pod vodou. (Mol)
  • Záchranné letadlo Royal Navy bylo ve skutečnosti předválečné americké pozorovací letadlo O-47, pronajaté od sběratele v Ontariu v Kalifornii. (sator)

Reklama

Reklama