Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Tennisonová zažíva v kolektíve ťažké obdobie. Je síce renomovanou superintendantkou, ale jej praktiky sú natoľko osobité, že vzbudzuje nedôveru nielen ako žena, ale i ako odborník. Keď nájdu mŕtvu a zohavenú ženu srbského pôvodu, dokáže svojou intuíciou označiť vraha. No liknavosť tímu a nedôvera v jej chabé dôkazy brzdia vyšetrovanie. Ona sa však nevzdáva. Ide na to z iného konca a dokáže označiť nielen vraha, ale aj manipulátora v pozadí, ktorý je ešte nebezpečnejší ako vrah. No keďže jej nik neverí, príde o život ďalšia nevinná žena...
Po vražde prvej Srbky sa pre ustavičnú nedôveru kolegov k vyšetrovacím metódam superintendantky Tennisonovej stane ďalšia vražda. Obeťou je znovu žena. Tennisonovú suspendujú, ale ona sa nevzdáva. Napokon sa k nej kolegovia pridajú a snažia sa jej pomáhať. Tennisonová dokáže aj vďaka ich pomoci zhromaždiť dôkazy, dostačujúce na usvedčenie vraha. Inšpektorka je opäť na výslní... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Předposlední Hlavní podezřelý mě bavil o trochu méně než díl předtím. Pořád je to ale poctivá britská detektivka, Helen Mirren je báječná jako vždy, navíc tu máme přesahy a kritické narážky na systém. Možná mi chybělo větší propojení soukromého života Tennisonové s tím pracovním, které mě v některých dřívějších dílech tak zajímalo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

S naprosto buldočím odhodláním, přes odpor nadřízený, dere se tentokrát naše hrdinka proti proudu. Tady už Tennisonová opravdu riskuje propuštění od policie. Přesto má pořád kolem sebe několik lidí odhodlaných dotáhnout to do konce. 85% ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Spolehlivá britská klasika, ve které nechybí stále přítomné napětí, tajemno, sem tam humorná hláška, stejně jako hlubší ponor v úvahách nad předsudky britské společnosti, nad neschopností běžných Evropanů opravdu se vcítit do postavení nelegálních emigrantů nebo pocitů lidí postižených válkou. Celý tento vrchovatě naložený vůz táhne Helen Mirren, která je ochotná ve prospěch role obětovat i kus prvoplánové ženské krásy. ()

vlastovka 

všechny recenze uživatele

Menší oprava nejde a Srbku - nýbrž muslimku - v pozadí vraždy se něco dozvíme o válce na Balkáně (za použití několika klišé). Tennisonová se vypořádává nejen s charismatickým podezřelým ale i vlastním stárnutím (a kolem samí mladí kolegové). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama