Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (141)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o kadeřnické soutěži, kde jsou k vidění i obarvené ovce, modelka Heidi Klum, tetování na chodidle Alana Rickmana, bizarní střihy nejen vlasů a parádní "look" Rachel Griffiths. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozehraná komedie, které chybí pořádná gradace. 60% Zajímavé komentáře: genetique, castor ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhal nad tím jak film hodnotit. Nakonec jsem se přikolonil k tomu vyššímu čtyřhvězdičkovému hodnocení. Film má originální námět, ale scénář a režie jsou dost průměrné. Jde to přesně podle jisté šablony, takže jsem od začátku věděl k jakému konci to směřuje. Přesto film dokázal v některých momentech velmi příjemně překvapit. Překvapil hlavně co se týče pole humoru. Označkování ovcí, nebo růžové srdíčko v rozkroku nemělo chybu. Jako pěkný průšvih se však ukázaly být dojemné scény, které od zatracení v hlubinách trapnosti a nechtěné směšnosti zachraňují jenom parádní herci. Nerudný obličej Alana Rickmana budete mít rádi, i kdyby jste nechtěli. Ale to co předvádí Josh Hartnett už jsem v několika filmech viděl. Film by si správně zasloužil tři hvězdičky, ale po skončení se ve mě rozprostřel blažený pocit, takže jdu (trošičku nezaslouženě) výš. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nenuceené, pohodové, vtipné, klidné a příjemné. Dnes už nečekané spojení. Mladí herci (Josh Hartnett a překrásná R.L.Cook) a starší veteráni Alan Rickman aspol. V pohodě fungující filmek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Beaufoy .. Velmi příjemná podívaná se spoustou známých a dobrých herců v čele s okouzlující Rachel Griffiths a Rachael Leigh Cook. Psát něco k mistru vlasového střihu (boží Alan Rickman) je snad zbytečné.. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To, že vieš, že umrieš, je dobré na to, že si môžeš uzavrieť veci, na aké by si inak nenašla odvahu.“ Herecký film o niečom. Všetci podávajú dobré výkony a pôsobili na mňa dojmom, že im bol scenár písaný na telo (Josh Hartnett, Alan Rickman, Bill Nighy). Rozhodne nie iba film o strihaní (aj keď vzhľad Sandry vo finále je čosi neopísateľné) a tetovaniach na najneobvyklejších miestach. A určite nie „iba“ komédia; reč príde aj na smrť a veci okolo nej. Inak skôr taký priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne a za pár rokov si nespomeniete, že ste ho vôbec videli. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemné, svižné, vtipné, hezky obsazené a dobře zahrané a vsazené do hezkého prostředí anglického maloměsta! Dávám 3 a půl. Cajk! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie o kadeřnických závodech. Co hlavně oceňuji je origální námět, který sráží nevyrovnaný scénář. Obsazení Alana Rickmana a Joshe Hartnetta byla výborná volba. Překrásnou Rachael Leigh Cook beru jako třešničku na dortu :). Pokud si chcete oddychnout při pohodové komedii, tak tohle je téměř ideální volba........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už docela dlouho nepotřebuju hřeben k zarovnání bujné kštice, neboť mi stačí antistatická prachovka, tak tento snímek o vytváření nesmyslných vlasových kreací na hlavách dam mne vždy potěší. Je totiž hrozně pohodový, Phil i Ray jsou rození mistři hbitého střihu a jejich souboj je prostě báječný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy je borec, v tomhle filmu nad ostatníma tak výrazně vyčnívá, až mi to rvalo oči. Hlavně díky němu dávám tomuto snímku nadprůměr. [TOP 19/6 65%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár bol maličký, no s veľkým potenciálom, ktorý tvorcovia rozvili, čo to dalo. Samozrejme zabralo to, že s podobnou témou sa vo filmovom priemysle tak často nestretávame, no a samozrejme obsadenie. Určite to nebola komédia, od ktorej by ma išlo roztrhnúť, naopak milý, príjemný filmík, ktorého línia drámy robila svoje. Naozaj dokonalá oddychovka. A Bill Nighy už nemôže povedať, že deti, ktoré sa hrajú pred jeho domom ho nevideli hrať v žiadnom filme (odkaz na horrorovú sériu Underwolrd). 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ten naprosto nejtuctovější příběh o superhvězdě, která se z osobních důvodů kdysi dávno stáhla do ústraní a po letech přichází její velká šance vyrovnat se s minulostí a vrátit se na znovu vrchol. Už předem víte, jak tohle všechno skončí, jenže některé detaily (tetování na spodní straně chodidla), zajímavé účesy, zajímavé vztahy mezi protagonisty (spříznění mezi mužem a ženou nemusí zákonitě skončit milostnou aférkou) a hlavně herecké obsazení táhnou Blow Dry ze zapomenutelných vod toho nejobyčejnějšího průměru. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uvažujem o tom, že či naozaj na to, aby človek zlepil nejako rozdelenú rodinu, potrebuje vždy vyhrať v nejakej súťaži Tak sa nám to snaží naznačiť film Dohola?, ale nielen on. Desiatky, ba stovky podobne koncipovaných príbehov o tom, ako si možno pomaly starnúcu kožu zachrániť len ternom v čomsi, v čom bol kedysi hrdina preborníkom, len dnes sa pláca od ničoho k ničomu, sa na divákov zhusta valia kinami a televíziami po celom svete. Víťazstvo Ťa spasí je len predĺženou mantrou psychologických bullshitov dnešnej éry, zámerne posilňujúcej výlučne individuálne úspechy na úkor kohokoľvek. V takýchto filmoch je to však skvele maskované tým, že v skutočnosti nejde o individualitu, ale ide o rodinu. Cítiť však vyfabulovanosť a faloš. Odhliadnuc od témy, a od skutočnosti, že ukázané šialené vlasové kreácie by za 40 minút nezvládol ani Superman. Celú túto ideo vypatlaninu nezachránia ani vyfarbené ovce, či obdobne upravené dámske intímne ochlpenie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Umoulané britské městečko, prestižní kadeřnický šampionát!! Originální nápad snímku pomalu otupuje standardní scénář a značně rutinní režie. Největším průšvihem jsou poté emocionální scény, které by v případě jiného obsazení vyšuměly do vod trapnosti.. Herci totiž v tomhle malém milém snímku zachraňují, co se dá - zejména moji oblíbenci, charismatičtí Bill Nighy a Alan Rickman, v rolích nesmiřitelných vlasových mágů!! Mužskému oku pak lahodí civilní Rachael Leigh Cook.. 90 minut bylo tak akorát a poctivé tři * zrovna tak!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, vtipný aj dojímavý príbeh, vynikajúce herecké obsadenie (Alan Rickman je šarmatný aj ako zatrpknutý mrzút, Bill Nighy ako nafúkanec detto), neošúchaný humor a priam božsky povyberaná muzička, to je dokonalé spojenie pre malú komédiu, ktorej sa napriek svojej skromnosti podarilo ukradnúť kúsok môjho srdca. Videla som ju veľakrát a stále ju milujem. A pri scéne so Sandriným celkovým vzhľadom ma vždy rovnako zamrazí... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě přece jenm trochu překvapil.Moc velkej zázrak jse od toho nečekal ale musím přiznat že jsem se chvilkama opravdu skvěle pobavil.A to asi kvůli skvělým hercům(zvlášt kvůli Rickmanovi),kteří dělají co se dá,aby to všecho drželo pohromadě ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

I když účesy miluju, tenhle film s vycházející hvězdou Joshem Hartnettem mě fakt nezaujal, takže jsem si u měj raději četl :: (( ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová komedie. Řekl bych, že dívky mají super hezouna a my kluci zas máme super kočku - na což se příjemně dívá :) Ti tak nějak obstarávají tu romantickou složku. Jinak ale spíš potěší zkušenější herci jako Alan Rickman a Bill Nighy v komediální poloze, která jim velmi sluší :) (6/10) ()

Reklama

Reklama