Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Slušná Shakespearovská adaptace zasazená do prostředí americké střední školy. Nejlepší je Hartnett - kdo by řekl, že tak pěkná tvář (dle mé sestry!) umí také hrát (a dobře). Zatim jeho nejlepší herecký výkon kariéry. Škoda, že ti naši idioti přetransoformovali jeho jinak hluboký hlas na mňoukající kočku. Mimo jiné ukázali pánové Hartnett a Phifer, jak se hraje basket. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by moderná variácia shakespearovskej klasiky, umiestnená na strednú školu, mohla dopadnúť lepšie. Z toho pre mňa plynie poučenie, že to možno nie je úplne najlepší nápad. Film je to totiž stále iba mierne nadpriemerný. Ale ak už majú teenageri chodiť do kina na filmy zo strednej školy (resp. ich pozerať v televízii), tak sa jedná o určite lepšiu voľbu, ako tony tanečných filmov a komédií. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Opět Shakespeare. Opět moderní. Po Luhrmannově Romeo and Juliet opět zdařilý. Motivace postav je zřejmá a srozumitelná, nenávist a žárlivost pochopitelná. Okoukané prostředí střední školy pak drží nad vodou především herecké výkony – Julia Stiles je krásná a přesvědčivá, černošská naděje Mekhi Phifer bravurně zvládla přerod úspěšné basketballové modly v nevyrovnanou a žárlivou trosku a pro Joshe Hartnetta jde o další příjemnou (vedle Wicker Park) proměnu. Příjemné, ovšem nikterak oslňující. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Velmi nebezpečné známosti. Taky předělávka klasickýho románu zasazená do moderní doby, s moderní hudbou, taky intriky a celý v takovým stejným stylu. Vlastně ne ve stejným stylu, v horším. A ta basketbalová věc mě nebere. Obsahuje několik fakt dobrejch scén. Někdy je to ale zase dost nejapný. Jako že to není japný. Chování postav - nad tím mi někdy zůstával mozek vertikálně stát ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Shakespearův Othello převedený do současné střední školy. Americké. Úspěšný mladý Afroameričan je skvělý basketbalista. Jeho spolužák, syn ředitele, je ťunťa v pozadí. Žárlivost, touha po slávě a vraždy tak mají otevřené dveře. DVD: V bonusech sice není na obale oznámená fotogalerie, ale jinak jsou zde trailery, vystřižené scény bez možnosti výběru, jež mají 9 minut, rozhovory s herci a titulky výrobce DVD. Kromě nich vše v angličtině, 4:3 a bez české podpory. DS: JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama