Reklama

Reklama

Nejsme andělé aneb Potíže s miminkem. Chcete dobýt nedobytnou tvrz „správného muže“? Chcete obrátit jeho pohled na sebe? Chcete vyvolat jeho úsměv? Chcete ho ponížit? Chcete ho pošlapat? Nevíte jak? V tom vám možná pomůže tento film !!! (IMAGO Video)

Recenze (19)

dzira 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tento film zraje jako víno. Po čase a několikátém shlédnutí jsem přidal pátou hvězdu. Pouštěl jsem jej nedávno několika lidem s tím, že jsem jim řekl, že je to romantická komedie. Ženy s touto charakteristikou posléze velmi nesouhlasily. Ale já si stále myslím, že JE to romatická komedie. Jenže balkánská a v tom je možná ta potíž.... ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Děvkař Nikola zbouchne obrýlenou naivku Marinu. Její kámoška Buba převezme iniciativu a rozhodne se, že Nikolu přiměje se do Mariny zamilovat. Vše pozorují anděl s čertem, pro něž je zápletka předmětem sázky. Film vzniknl těsně před odtržením Slovinska od Jugošky před první fází války. Možná i proto byl poměrně úspěšný za hranicemi (filmový svět je k politické situaci dost solidární), nicméně nejpopulárnější je samozřejmě na Balkáně, kde má kultovní statut. Dost mi připomínal náš Kouř, ne sockritickým bacgroundem, ale prací s popkulturou. Stylizované večírky u bazénu, hudební čísla nadpřirozené dvojice, okouzlování znalostí Sartera a Hendrixe... Výtvarná stylizace je výrazná, těží z estetiky raných devadesátek, je vyhnaná na maximum a nejen ta mě naprosto okouzlila! ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "jiná" romantická komedie, která je díky bizarním snovým sekvencím, mile pošahaným figurkám, ujetému humoru a kýčovitému prostředí konce osmdesátých let, výborná v maličkostech, ale v celkovém provedení jí to ujíždí trochu do nudy. Mimochodem, ten anděl vypadal jako Boy George zkříženej s depešákem. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Velmi bizarní úlet, jehož aktéři, zdá se, měli tentokrát v žilách víc než jen horkou balkánskou krev... Závěje kokainu, móda počátku 90. let jakoby přešlechtěná v luxusním skleníku, na první pohled bezchybné herecké obsazení (obzvlášť čert Srđan Todorović je úžasný) - Srđan Dragojević zkrátka rozjel svůj absolventský film o nešťastně těhotném osmnáctiletém děvčeti a duši jeho svůdce skutečně ve velkém. Pro neuvěřitelnou koncentraci úchylného humoru se určitě vyplatí vidět vícekrát. A taky jsem moc zvědavá na toto! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia o belehradskom sukničkárovi Nikolovi, ktorého hraje Nikola Kojo a plejáde ďalších postáv hraných úžasnými hercami a herečkami ako Branka Katić, Srdjan Todorović, Miki Manojlović a inými. Už len šnupanie kokaínu, skok samovraha a postavy anjela a čerta vás presvedčia, že to nebude obvyklá vec. Vnuknutie možnej budúcnosti a očakávané dieťa zmenia bláznivý život Nikolovi, no tých absurdít je tam toľko, že sa to dá nazvať Absurdistanom, vlastne vzhľadom na to, že pre nich to boli vojnové časy aj s moslimami, ten "stan" by sa tam pre nich ani nehodil. Móda 80. a začiatku 90. rokov, bláznivé hudobné a farebné kombinácie, šmykľavka v dome, inak to nie je zlý nápad, auto podobné legendárnemu hadraplánu, vtipkovanie o Kusturicových cigánskych filmoch, hipisák na pláži a otehotnenie na záver, to je šialené a vtipné. No ja som mal s tým celým, akýsi problém, možno to bolo už únavou, ale je tam veľa scénok a dialógov bez duchých, celé to bolo akési zvláštne a zvláštne zapletené, občas nudné, aj keď mám juhoslovanské filmy veľmi v obľube, tento som si neobľúbil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V roku 1996 zvolili členovia juhoslovanskej rady Akadémie filmového umenia a vedy (AFUN) tento film za deviaty najlepší srbský film v období 1947-1995. (Marek1991)

Reklama

Reklama