Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Severní Atlantik, pobřeží Grónska. Právě tady, v hlubokých vodách ledového oceánu, leží obrovské zásoby černého zlata a nad nimi se tyčí největší ropná plošina světa. Při vrtání dojde k otevření pukliny, pod níž je ukryt druhý „zrcadlový“ oceán, existující pod tím naším už miliony let. Když začne mořskou vodu otravovat dusivá ropa, vyděšení tvorové se ženou k hladině. S prvními barely vzácné tekutiny se otevřel svět prehistorických zabijáků. A ten největší začal právě útočit! (Magic Box)

(více)

Recenze (110)

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Nahnevaný filmár z BBC sa nasral a natočil film, ktorý má poučiť, vystrašiť a dodať poriadnu dávku napätia. Už len fakt, a to nechcem byť hrubý, že v ňom hrá človek menom Gary J. Tunnicliffe mi napovedal, že mám čakať sračku. A ku podivu, skvelo som sa zabával, i keď pri väčšine scén sa môj úsmev podobal viac menej na tetanový kŕč. Anyway, tento film je jednoducho recyklácia všetkého zlého, čo existuje, ale aj tak stojí za pozretie. Potom sa preto nečudujte, že niektorí ľudia niektoré filmy hodnotia tak trošku o hviezdičku viac. Sú to tí, čo majú o nejaký ten filmový prehľad viac, pretože si pozrú aj takéto srandy. No a ten žralok - v Spielbových Čeľustiach sú efekty asi 50 krát lepšie, tak posúďte sami. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Varování: Obsahuje spoilery, a pokud se neudržím tak i sprostá slova.Novinářka Christen Giddings se svým kameramanem přijíždí na "revoluční" ropnou plošinu kdesi na severu (nebo na jihu? to je fuk). Milí osadníci se jich pěkně ujmou, všechno jim pěkně vysvětlují, ukazují a také je vezmou "výtahem" na výlet 1500 stop (bo metrů) pod hladinu moře (až pocaď se to dá vydržet, ale teďka to teprv začne). Pánové plošináři se prokopou do milióny let zaplavené jeskyně (ehm), kde kromě pěkně svítivých rybiček (viz. komentář wopiho) taktéž žije miliarda piraň (jedna z nich pokouše jednoho z našich přátel) a pak jakási ryba, která je větší než mrakodrap. Té se teda moc nelíbí, že ji vzbudili (asi), tak se rozhodne posádku plošinu zbaštit (teda ty, kteří se napozabíjej sami). Atd, atd, atd ... efekty zralé tak na pár let zpátky, díry ve scénaři jak propasti (opět wopiho komentář .. Ponorka 1 uvízlá na dně, výtah frčí nahoru a posádka výtahu "slibuje", že se pro Ponorku 1. vrátí. Poté se výtah urve, a jen tak tak vyplave na hladinu, a kde se bere tu se bere Ponorka 1 už tu je a pomáhá (ještě že ji ta rybka sežrala). A jak to celé skončilo? Ani nevím, půl hodiny po konci filmu nevím jestli borci sežrali rybu nebo ona je. Verdikt: Takhle hroznej film jsem dlouho neviděl (jestli vůbec někdy). Jestli můžete, držte se od toho dál, nebo aspoň koukejte jen na první půlhodinu. Opravdu. Myslím to vážně:) ()

Reklama

wopi 

všechny recenze uživatele

Slabé. Jediný příjemný moment: neznámé svítící druhy v podmořské jeskyni. Ovšem i tady je slabina: všechny blikají naprosto shodně - taky už je na tom computeru mohli trochu rozhodit, aby to nevypadalo tak moc uměle. A zázračné objevení jedné z postav na hladině, když ještě před pěti vteřinami byla o 1,5 kilometru hlouběji a čekala na dně na záchranu, tomu dodává korunu. Logiku v tomhle filmu nehledejte. I tak omletá věc jako útok velké žravé potvory se dá natočit neskonale lépe. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

asi se na ten film podívám ještě jednou, jestli ho vůbec budou dávat. proč? ne, nejsem masochista ani sebevrah, ale jak píše Djkoma, nejlepší část jsou úvodní titulky a ty jsem neviděl! Vlastně jsem ani neviděl konec, protože si ho docela dobře dokážu představit sám. Pseudoekologický kecy skrze celej film mě štvaly, herci taky, děj ještě mnohem víc. Jak píše wopi, jediná celkem pěkná a zábavná věc byly ty nový druhy v jeskyni. Jenže tím to skončilo Jinak to byla totální slátanina a jen tak mimochodem, když dělali průzkum, jestli se vůbec oplatí postavit tu plošinu, jak mohli přehlídnout tu obrovskou jeskyni plnou všech možných potvor a jednoho nasranýho pravěkýho žraloka? Pokud to bylo vysvětlený ve filmu, omlouvám se, ale po hodině hloupýho děje jsem ten film prostě přepnul na ten lacinej eroťák na markíze, kde jsem se neuvěřitelně bavil inteligencí filmu, kde jde jen o jedno - vzrušit mladý nedospělý klučíky, protože jinak to jsou taky sračky. Jo ještě něco, viděli jste film Deep star six? Přišlo mi to tomu snímku dějově strašlivě podobný. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE VÁŽNE ÚŽASNÉ." ,,ÁNO, NA DISCOVERY TI UTRHNÚ RUKY." __ Až tak prehnane kriticky by som tento film ako sa o ňom píše v odpadových komentároch nevidel. Ono je pravda, že tomu miestami citeľne chýba logika (z 22 člennej osádky ropnej plošiny vystupuje vo filme asi 8 ľudí, ten zvyšok ako by útok megarybičky vôbec nezaujímal a mali to celé na háku) a atmosféru to tiež bohvieakú nemá, ale to je u týchto filmov úplne bežné tak čo potom? Dokonca by som povedal, ako tu poznamenal aj Paldini, že do príchodu hlavného aktéra má film omnoho väčšie napätie ako potom. Najväčšou chybou tu je, že v druhej polovici (alebo v poslednej polhodine ak chcete) chýba ako akcii tak aj rybke väčšia dravosť a žiadne nervydrásajúce scény netreba čakať. Tie efekty nič moc, ale v žánri som videl už aj omnoho horšie, takže sú na takej priemernej úrovni. Nenudil som sa však ani chvíločku, páčilo sa mi tiež prežitie viac ako dvoch jedincov, takže tie 3* s polovičným prižmurením oka môžem kľudne dať. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Název žraloka Megalodon je odvozen od skutečné paryby, která žila ve světových oceánech před cca 1,6 až 16 miliony let. Byl největší svého druhu a dosahoval délky 12 až 18 m. Lovil velryby a velké ploutvonožce, podle jiných teorií spíš hlavonožce ve velkých hloubkách. Údaje jsou prokázané z fosilních nálezů. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo ve městech Bordentown, Farmingdale, Paulsboro a na Riverside Township v americkém státě New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama