Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kteří se s nimi setkají, umírají s krvácejícíma očima, nemohou dýchat a upadají do komatu. Ti, kdo z nich udělali nebezpečnou biologickou zbraň, se ukrývají v amazonském pralese. Hluboko v džungli je možná i klíč k odhalení pravdy o těch, kdo se pokusili zabít mladou novinářku Ann. Přišla na stopu vojenskému experimentu, který z obyčejných včel vytvořil létající virus. Zatímco Ann a její kameraman pátrají na zemi po původcích celého zla, 3000 mil nad nimi je v letadle plném nic netušících pasažérů kovová schránka se smrtí. Stačí jediná turbulence a ukradený vzorek malých zabijáků vykoná své zkázonosné dílo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Vital 

všechny recenze uživatele

Jakmile dáte na speciální efekty menší sumičku,hned se vám to projeví na celým filmu,tady by to nezacharánily ai sebelepší hollywodské hvězdy,protože dívat se na včely,které jsou digitálně vytvořeny a takto je vidíte celý film,tak to s vámi nic neudělá,stejně tak to letadlo které ve vzduchu je digitální,a uvnitř pouhé rekvizity... ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Reportérka Ann Bauerová (Gabrielle Anwar) se svým kolegou pátrá v jihoamerické džungli po záhadném "lidu stínů", který ji i kolegu zachránil před útokem zkorumpovaných vojáků a agresivních včel (samozřejmě biologicky modifikovaných). Zároveň jeden vědec "odnáší" jeden z nebezpečných rojů s sebou, a chce jej dovézt do jůesej, což by způsobilo katastrofu nesmírných důsledků - nicméně při letu letadlem se milé včelky osvobodí, a ukážou posádce i pasažérům, kdo je tu pánem. Nebýt jednoho přechytralého teenagera a jednoho hrdiny (světe div se, čirou náhodou manžela reportérky Bauerové) tak by to letadlo snad i spadlo? ... Uff, za prvé, scénarista si asi nebyl jistý, jestli chce natočit horror (nebo pseudohorror) o vraždících včelkách nebo o tajných biologických experimentech či o stavbě dálnice z jedné strany země na druhou. Za druhé, už první scéna by vás měla od tohoto filmu odradit - houf domorodců ozbrojený vesměs luky a oštěpy (dobře, jeden má pušku) proti po zuby ozbrojeným vojákům (samopaly) - a nebýt toho, že vojáci vytáhli granáty, tak by domorodci s přehledem zvítězili (nechybí zde oblíbená scéna jeden na jednoho, samopal proti pušce a ve chvíli, kdy borec se samopalem vystřílí všechny náboje a NETREFÍ, borec s puškou ho s přehledem sejme). Taky bych být vojáky nedával výbušné cedule s nápisy na barely s benzínem (jinak si nedovedu představit nádhernou explozi po zásahu barelu šípem). Za třetí scény s letadlem jsou tak ukrutně digitální, že víc už to nejde. Nevím, jestli je možné s dopravním letadlem dělat stejné kousky jako se stíhačkou, ale dle scénáristů určitě ano). Za čtvrté reportérka, která je na cestě úžasnému objevu a za celou svoji výpravu si neudělá ani jednu fotku? Za páté ... ale dost, tohle možná nebyl nejhorší film co jsem kdy viděl, ale měl k tomu setsakra blízko ... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako si hovorila, že sa voláš?“ – „Nehovorila.“ Čo vedie Craiga Sheffera (PLOD NOCI, A RIEKA TEČIE, HELLRAISER: INFERNO) do dobrodružných podpriemerných hlúpostí s ekologickým posolstvom, to by sme sa museli spýtať jeho. Každopádne, po AMAZONKE V PLAMEŇOCH, kde aspoň efektne prevádzkoval pohlavný styk so začínajúcou holou Sandrou Bullockovou, sa vrhol na ďalší plytký príbeh s otrasnou akciou, smiešnymi postavami, otravnými vzťahmi, zlou výpravou, trápnymi trikmi a scenárom o zmutovaných včelách, ktoré terorizujú zmenšujúce sa osadenstvo lietadla, kým v džungli proti zlým vedcom (Rutger Hauer) bojuje zlatá Gabrielle Anwarová (TURBULENCIA 3). Výsledná PANIKA je presne taký podpriemerne nudný zlý film, ako čakáte. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Víte co se říká o nošení dříví do lesa? No tak točit takovéhle filmy je přinejmenším stejná zbytečnost. Katastrofické filmy o včelách ze 70tých let jsou klasikou na kterou nedám jako filmový fanoušek dopustit, jenže když si tak při večeru pustíte něco takového, možná si akorát položíte jednoduchou otázku: "Co to je?!" A odpověď zní: "Jo, to kdybych věděl !" Ztráta času filmový příznivci ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které se odehrávají v pralese, hlavně pak ty z Amazonie, takže to bylo u mě plus filmu, nadruhou stranu opravdu nemám ráda filmy z letadel, zvláště s podobnýma neuvěřitelnýma scénářema. Včely jsou už taky trochu ohraný. Na film se podruhý určitě nepodívám, ale v knížce bych si to i přečetla, no možná bych musela přeskakovat letadlový scény... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Sao Paulu v Brazílii. (rafix)

Reklama

Reklama