Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osm dnů před mírovým jednáním prezidentů Reagana a Gorbačova v Reykjavíku, zjistí ruská atomová ponorka K-219, nacházející tajně v západní části Atlantského oceánu, že ji sleduje americká ponorka. Kapitán Britanov přikáže obrátit o 360 stupňů a vyhnout se nepřátelské lodi. Vinou turbulence způsobené tímto manévrem však sonar americké ponorky Aurora ztratí signál a obě ponorky se srazí. Na sovětské ponorce dojde k explozi a následný požár, který může způsobit explozi jaderného reaktoru. Ta by zničila celé východní pobřeží Spojených Států. Ve snaze zabránit katastrofě, nařídí kapitán ruské ponorky vynoření na hladinu, což značně překvapí a znepokojí amerického kapitána. Ten chápe, že se ruská ponorka ocitla v potížích, přesto je mu každý manévr podezřelý, a proto vyhlásí bojovou pohotovost. Aurora a její posádka je připravena na útok. Útok, který by byl začátkem totální války. Britanov ponoří ponorku s otevřenými torpédomety, aby mohl nabrat vodu k uhašení požáru. Přes tuto riskantní operaci se rozezní alarm signalizující hrozící nebezpečí exploze reaktoru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide síce o pomerne neznámy televízny film, ale s hviezdnym obsadením a vypovedajúci o jednej veľmi zvláštnej udalosti, o ktorej som predtým vôbec nepočul. V podstate ide o taký podvodný Černobyľ, i keď bez samotnej tragédie, keďže v takom prípade by sme o celej veci všetci vedeli a tak ani túto informáciu nepovažujem za spoiler. V oboch ponorkách prebieha napínavý súboj s časom, herci hrajú slušne a hodina a pol utečie veľmi rýchlo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jak to tí soudruzi zo ZSSR dělali, že sa im furt všecko posralo? Hlavne čo sa týka jadrových reaktorov... A teraz k filmu, má to aj dramatické a napínavé momenty, ale nič extra v rámci ponorkových filmov. Tú televíznosť na tom vidno z ďaleka, herci nič extra, okrem Hauera nemali ostatní ani priestor. Sheen a von Sydow tu sú asi len preto, aby tu bolo viac známych mien. Priemer. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny televizny ponorkovy film, ktory na klasiky zanru ako Ponorka alebo K-19 nema jak vypravou, tak atmosferou. Trochu ma sklamalo, ze vzhladom na to, ze to produkovalo HBO, tak mi spracovanie pripadalo malo kontroverzne a trochu bezzube. Vzhladom na chladne pojatie pribehu ani postavy nie su prilis prekreslene (trochu väcsi priestor predviest sa dostane len Rutger Hauer), takze hlavnym zdrojom napätia ostava len samotna vychodzia zapletka. Jednohubka na jedno pozretie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne ako Malarkey pise, toto moze byt tak akurat film na sobotnajsie odpoludnie, ked vonku leje, je to tam same blato a cloveku sa nechce ani z domu vyjst. Rutger Hauer film pekne taha, a v ramci ponorkovych filmov slusny priemer, len chcelo to viac zo superenia USA- ZSSR nez ze 1 ponorka sleduje druhu, nasledne na jednej z nich vznikol poziar, ktory moze mat dalekosiahle nicive nasledky. Hauer vsak nebol hlavnou hviezdou, tou bol pre mna skor Max Von Sydow /Hodina Vlka, Det Sjunde Inseglet/. 50 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Náhodný výběr filmu na sobotní odpoledne ve mně vyvolalo doslova nadšení. Klaustrofobický příběh o tom, jak se uprostřed Studené války Serjoža z ruské ponorky vožral jak to prase a pak na obrazovce přehlédl skvrnu velikosti Grónska, která do nich následně narazila. A ejhle...ona to byla americká ponorka. V tu ránu se rozjíždí napětí, které nemá obdoby a Rutger Hauer coby velitel ruské bárky tomu všemu velí a ještě je hodně dobrej. Ostatně jako zbytek jeho posádky, který má co dělat, aby ponorka nevybouchla a neudělala v Atlantiku díru do Země. Za mě dobrý. Amíci to natočili hodně lidsky, objektivně a řekl bych, že i dost realisticky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se odehrává v říjnu roku 1986. (Leopard105)

Reklama

Reklama