Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už asi potřetí, ale poprvé jako dospělý, ty dvě reprízy jsem zvládl, když mi bylo nějakých 12 let, a logicky ten film ve mne zanechal nějakou stopu. Tehdy jsem tento film svým dětským zrakem považoval za horor a bál jsem se na něj dívat sám. Nyní tento film považuji za zajímavé drama plné skvělých hereckých výkonů a hlavně založené na pravdivé události, což ho činí ještě děsivějším. A překvapením pro mne bylo, když jsem teď při té mé třetí repríze zjistil, že jednu z hlavních rolí tamn hraje Ethan Hawke, kterého považuji za kvalitního herce. Prostě tenhle film považuji za vynikající kousek a nutno dodat, že filmaři odvedli velmi dobrou práci. Tanhle snímek se mi snad nikdy neomrzí. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že realita byla mnohem drsnější. --- Četl jsem knížku o polárních výpravách v 19. století. Podobné situace - někam se dostali, a pak měsíce trčeli v hrozných podmínkách, bez možnosti úniku. Zima, hlad, nemoci, zranění, hygiena, ponorka. Děly se tam hrozné věci. --- Tohleto působí spíš jako prázdninové dobrodružství. Ti lidi si dokonce ani nelezou na nervy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla velmi mladá v kině a tehdy jsem se chvílemi dost nudila. TV repríza v dospělejším věku byla mnohem mrazivější, už jsem se dokázala vžít do situace lidí, izolovaných v mrazivých horách po letecké havárii - bez zásob jídla, v nehostinných, nevypočitatelných podmínkách, s několika zraněnými a přibývajícími mrtvými. Čekat na záchranu, která nepřichází, mrznout, hladovět, slábnout, v zájmu přežití ztrácet morální zábrany... Nepříjemná situace, poměrně solidně realisticky vykreslený film. Žádný z herců nevyniká nad ostatními, není zde hlavní postava a tak jen můžete držet palce celé skupině, nebo vám můžou být ukradení... Možná to není tak zábavné, jako tématicky podobný "Let Fénixe", ale je třeba si uvědomit: tohle je založeno na skutečných událostech;-). 71% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve všech aspektech neuvěřitelný příběh. Obecně na mě tyhle události, kdy lidé dokážou jít daleko za hranice svých očekávaných možností, dělají velký dojem a jsou pro mě hodně inspirativní. Tady tomu není samozřejmě jinak. Samotný film pak podle mě rozhodně nic nezkazil. Zrežírováno tak nějak nenápadně ale dobře. Neboli nedočkáte se ničeho neobvyklého co se filmařiny týče, ale to u těchhle typů filmů nikdo nečeká. Tady jde o příběh a o to, že se to opravdu takhle událo. 8/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

K filmům honosících se nálepkou "natočeno podle skutečné události" bývám často hodně rezervovaný. Nejenže si tím takový film vytváří obrovské divácké alibi, ale často potvrzuje i to, že divák nechce vidět film, ale příběh. Filmově tady nic moc zajímavého nenajdete, ale emocionální náboj a moralistické dilema přináší zobrazení této katastrofy ze své podstaty. Na dobrý film mi to ale nestačí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)

Reklama

Reklama