Reklama

Reklama

Les Lèvres rouges

  • Belgie Le Rouge aux Lèvres (více)
Trailer
Belgie / Francie / Západní Německo, 1971, 87 min (Director's Cut: 100 min)

Obsahy(1)

Novomanželé Stefan (John Karlen) a Valerie (Danielle Ouimet) se po cestě do Británie zastaví v ohromném přímořském hotelu, kde kromě nich a recepčního (Paul Esser) nikdo jiný není. Ale záhy se zde objeví další hosté, typ hraběnky Báthory (Delphine Seyrig) a její okouzlující společnice a sekretářka Ilona (Andrea Rau). Recepční je v šoku, vždyť před čtyřiceti lety hraběnku poznal. Ta se ale od té doby vůbec nezměnila. (Snorlax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Opuštěný hotel, plížící se atmosféra, pomalé tempo, erotické napětí, trocha surrealismu a hodně rudé. To budou asi zásadní body tohoto minimalistického hororu. Dcery temnot jsou ojedinělým kousancem do žil lesbicko-upírského subžánru: snímek bez výraznějších explicitních scén, s minimem krve, a co je velkým překvapením - bez ostrých tesáků. Za to hned s několika výraznými kráskami, které, nejen že skvěle vypadají a ukazují své vnady, ale dokonce i hrají. Možná i proto bych film doporučoval spíše okrajovým příznivcům klasického hororu. A jedna zajímavost na závěr: v 59. minutě nešťastná Ilona pronese "There's nothing to explain, it's too late." To je, prosím, stejná věta, kterou si vypůjčil do svého temného songu "Sinners Inc." sám Rob Zombie. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jako netradiční pojetí příběhu hraběnky Bathoryové se tento film povedl. Na svou dobu je moc dobře natočený. Audiovizuálně bych ho tipoval spíše o deset let pozdeji. Zajímavá a depresivní hudba navíc podkresluje celý děj a buduje zajímavou atmosféru. Co je však hlavním problémem snímku? Táhne se. Strašně se táhne a místy trošku nudí. U většiny upířích hororů je to obvyklý jev. Je mi líto, že zde je tak nízké hodnocení, ale já nad tři hvězdy jít nemůžu. Zajímavé dílo a pro fandy žánru určitě dobrá volba. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

První co mě na tomto filmu praštilo do očí byla až neskutečná podoba Valerie (Danielle Ouimet) se Blake Lively (Gossip Girl)! Podobná gesta, výrazy tváře a hlavně ta podoba v obličeji a vlasy! :) Nicméně, hodnotit Les Lèvres rouges jako horor by bylo vcelku obtížné. Je to spíše takový pomalejší, leč úderný, elegantní, nenásilně upírský thriller. Což mu samozřejmě na kvalitě neubírá, naopak. Než na dějovou stránku se zde více pro mě Kümel soustředí na herecké výkony Danielle Ouimet a samozřejmě hraběnky Bathory (Delphine Seyrig) a podle mě udělal jen a jen dobře, jelikož nebýt jich, tak snímek asi není ani průměrný. Jen ony dvě totiž z tohoto snímku dělají něco "víc" svou elegancí a projevem. Něco, díky čemuž snímek mě upnul a až do konce nepustil. Něco, co mě u něj drželo a okouzlovalo, nevnímaje ostatní postavy. Neříkám, že děj je špatný a ostatní postavy jen do počtu, ale nejsou ani něčím, co by člověku zůstalo v paměti déle, než pár minut po snímku. Kdežto ony dvě dámy, pro mě hlavně Danielle Ouimet, zůstanou. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně pomalý upírský film, s docela slušnými herci (hlavně nádhernou Danielle Quimet v roli Valerie), pěknou hudbou a hlavně výbornou, dusnou, eroticky nabitou atmosférou... Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, jasně bych řekl, že se jedná o nějaký Rollinův kousek... A pro jeho filmy jsem měl vždycky slabost, takže za mě spokojenost... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den být naživu..." Ohó, tak tohle je zvláštní film, který více skrývá než odhaluje, přesto (nebo právě proto) dokáže vybudovat slušně zajímavou atmosféru a pohltit diváka ať už interiérem hotelu nebo hereckým obsazením ženských rolí. Silně mysteriózní, napínavé, vizuálně okázalé, herecky zajímavé moderní lesbické drama o Elizabeth Bathory v příjemně erotickém hávu a s feministickým kontextem. Opravdu zvláštní záležitost, spíše tajemná než ryze horrorová. A ten závěr v autě... "Ještě tolik nocí padne a padne do propasti času." 101 hororů, které musíte vidět, než umřete 93/101 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je patrný vliv surrealistických malířů Paula Delvauxe a Leona Spilliaerta. (Petrus1)

Reklama

Reklama