Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Verja 

všechny recenze uživatele

Krásné a povedené zpracování. Hudba, kamera, záběry přírody, napínavé a dojemné scény, lidské i zvířecí herecké výkony na jedničku. Kdo má dobrodružnou duši, tenhle film jej nezklame. Jen jedna drobnost mi tam nesedla. Bylo znát, že Tesák má podobu v nejméně dvou psech, "podrážděná a vzteklá" verze měla poněkud světlejší srst a štíhlejší vzezření než "hodná a ochočená". I přesto plný počet hvězd! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku trochu škoda, že to v druhé polovině až příliš zdisneyovatělo, protože syrová atmosféra Aljašky a dobrodružné výpravy za zlatem mají v tomhle podání hodně co do sebe. K tomu výborné scény se zvířaty v čele s nejznámějším medvědem filmového plátna a sympaťákem Jedem v roli Bílého tesáka. No a to lidské křoví taky ok. ()

Reklama

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Zatím nejnovější zpracování klasického díla od Jacka Londona, které do jisté míry vypráví jeho vlastní vzpomínky a v prostředí krásné, ale drsné a izolované Aljašky nás seznamuje s poměry na Klondajku. Chemie mezi mladým chlapcem a psem-vlkem poměrně funguje, ale celý film těží především z Londonovy předlohy. Přes nádherně natočenou přírodu a poměrně věrohodně nastíněný běžný zlatokopecký život je zde však i dost nedostatků, které celkový dojem kazí. Především akční scény působily občas nepřirozeně a vývoj vztahu mezi hlavními postavami je dost rychlý a nelogický. Vzhledem ke knižní předloze je zde i dost nepřesností a zbytečné postavy navíc, příběhu to ale podle mého nijak neuškodilo. Celkově je to příjemný rodinný film. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Londona, Bílého tesáka jsem poprvé četla cca v deseti letech a to hned třikrát za sebou. Toto zpracování se sice nedrží striktně předlohy, nicméně okouzlí nádherně snímanými scenériemi a roztomilým štěněcím obdobím. Kdo má rád psy, divokou přírodu a Ethana Hawka, tomu se to bude líbit. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Trapárna. A JED v prohlášení na konci ''White Fang played by JED'' má být zkratka pro více jmen nebo co? Protože mám dojem, že psi pro White Fanga záporňáka a White Fanga kladňáka byli až směšně rozlišitelní. Vůbec je akce se psy hrozně blbě udělaná, většinou se na to člověk dívá s pozdviženým obočím a to vás to má dojímat. Co mi ovšem vadilo úplně nejvíc, je nerealisticky vykreslená povaha Bílého tesáka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama