Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Zatím nejnovější zpracování klasického díla od Jacka Londona, které do jisté míry vypráví jeho vlastní vzpomínky a v prostředí krásné, ale drsné a izolované Aljašky nás seznamuje s poměry na Klondajku. Chemie mezi mladým chlapcem a psem-vlkem poměrně funguje, ale celý film těží především z Londonovy předlohy. Přes nádherně natočenou přírodu a poměrně věrohodně nastíněný běžný zlatokopecký život je zde však i dost nedostatků, které celkový dojem kazí. Především akční scény působily občas nepřirozeně a vývoj vztahu mezi hlavními postavami je dost rychlý a nelogický. Vzhledem ke knižní předloze je zde i dost nepřesností a zbytečné postavy navíc, příběhu to ale podle mého nijak neuškodilo. Celkově je to příjemný rodinný film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihy Jacka Londona patria medzi moje obľúbené čítanie v mladosti. So sfilmovaním akejkoľvek knihy prichádzajú problémy, pretože každý čitateľ si vytvorí vlastnú predstavu postáv z knihy a žiadny režisér sa nedokáže do toho množstva postáv trafiť. Kleiserova predstava s duom Brandauer-Hawke sa mi celkom pozdávala, kamera priam čarovala a výsledkom je moja spokojnosť. Určite existujú iné verzie, ktoré som nevidel, pravdepodobne niekto nakrúti ďalšiu, ale nemám záujem vidieť množstvo variant, porovnávať ich a hodnotiť. Na to nemám dosť času a ani záujem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadnym stabilným čitateľom dobrodružných románov, každopádne Biely tesák Jacka Londona je beletristickou klasikou. Vzniklo tak veľa jej filmových adaptácií, že sa mi to už ani nechce rátať (viď. OSTROV POKLADOV či BÚRLIVÉ VÝŠINY) a táto je síce len ďalšou v poradí. Zato poctivou (a od režiséra POMÁDY). Značka Walta Disneyho síce predznamenáva absenciu krvi, sexu, nadávok a „ostrejších hrán“, na strane druhej je zárukou kvalitného finančného zázemia, takže nie je núdza o pôsobivú výpravu, dobré akčné scény, kvalitnú prácu so zvieratami a sem-tam zakopnete o mladú hviezdičku (Ethan Hawke) a ešte nečastejšie o starú známu tvár (Bror zo SPOMIENOK NA AFRIKU). ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem dala 3 hvězdičky, ale teď zpětně měním na 4, ze dvou důvodů: Za prvé, hudbu k tomuto filmu od neuvěřitelného Basila Poledourise poslouchám téměř každý den a za druhé, je to přece Bílý tesák, knize, kterou mám tak ráda se to sice moc nepodobá, ale je to svoje a zachovává to hlavní myšlenku, lásku, která zvítězí nad nenávistí, věrnost, která zvítězí nad svobodou a vůle žít, která často vyhraje i nad smrtí... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo viem, najmenej jeden z mojich predkov išiel na Aljašku za zlatom, takže film tohoto typu som chcel vidieť. Skvelý príbeh, nádherná drsná príroda a úžasný príbeh lásky človeka a zvieraťa a tiež priateľstvo medzi mladším a starším mužom. Zas, ale zo stoličky radosťou ma to nedvihlo, aby som pravdu povedal, boli tam veci, čo na týchto filmoch nemám rád. Či už naivný chlapec alebo trápni vagabundi. Minimálne 70% si to zaslúži. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Z filmu je patrné, že filmaři použili více vlků, kteří hráli Bílého tesáka. V některých scénám se mění barva jeho očí ze šedozelené na hnědou. (MartinM)

Reklama

Reklama