Nejlepší přítel člověka
Sci-Fi / Horor / Thriller
USA, 1993, 97 min
John LafiaHudba:
Joel GoldsmithPlakáty
Reportérka Lori chce ve své reportáži poukázat na nelidské zacházení se zvířaty v laboratoři. Proto se jednoho večera vloupá do laboratoře, kde opravdu vidí přímo nechutné věci. Všimne si také klece, ve které je pes s podivnými přístroji. Psa vysvobodí a vezme ho s sebou. To ovšem neměla dělat, protože pes nebyl v kleci bezdůvodně… (Chupacabre)
║Rozpočet $6miliónov║Tržby USA $12,974,636║Tržby Celosvetovo $-║(17.11.2009)
Hunter2222
Keď sa celú jednu hodinu vo filme nič nedeje, to v poriadku asi nebude. A ani posledných 20 minút nie je žiadna sláva. Porovnávať tento film s filmom Cujo (1983) fakt nie je na mieste, lebo Cujo bol zlostný, zúrivý a hrôzu naháňujúci šialenec, kdežto tento psík bol tri štvrtiny filmu úplne krotký a prítulný... 30%.(13.3.2011)
Koly
Vážně nevím, jestli má tak skvělý herec jako Lance Henriksen zapotřebí hrát ve filmech jako je tenhle. Ano, jedná se o dobrý psí horror, ale myslím si, že Henriksenovu postavu by stejně dobře zvládl kdokoliv jiný. Na druhou stranu je mi jasné, že Henriksen nesere tisícovky a že se taky něčím musí živit a koneckonců jeho jméno v seznamu herců je hlavní důvod, proč jsem se na film podíval. Samotný pes není sice zmáknuty bez chyby, ale na 97. minutovou zábavu to stačí v pohodě.(11.11.2008)
evilmind
Na americkém coveru je jakýsi napůl robotický rotvajler, a legenda slibuje dokonce zbrusu novou geneticky vyšlechtěnou rasu, nicméně hlavní hrdina Max je ve skutečnosti tibetská doga. A jelikož moje rodina vlastní tibetských dog hned několik, může být i můj pohled na film poněkud zaujatý. Od začátku jsem se těšil hlavně na to, až začne Max být opravdu zlý - protože tibetská doga se skoro nedá vycvičit, rozhoduje se zásadně samostatně, takže je v podstatě nemožné donutit ji k nějaké agresi. A jak se ukázalo, ani filmová tibetská doga není výjimkou. Sice na povel běhá, skáče, a umí i pár advanced kousků jako spláchnutí jedu do záchodu, ale tím její hraní končí, a ve všech záběrech kde něco trhá nebo kouše je použit plyšový dubl. Pěkně odfláknutý, pěkně vypelichaný, a bohužel hodně mizerně maskovaný. V podstatě ze všech triků stojí za ocenění jen namaskování skutečné tibetské dogy, která posledních asi 10 minut filmu běhá s polovinou tlamy ožehlou plynovým hořákem, a vypadá docela cool strašidelně. Naopak těch záběrů, co vůbec nevypadají cool, se dá jmenovat spousta - vede asi polykání kočky, což je akce zjevně nad síly i plyšového modelu. Jinak je příběh slaboučká variace na okoukané téma vědci udělají mutanta - mutant uteče - mutant zabije - mutant umře, s hrozně špatným Lance Henriksenem, a nepříjemnou tendencí co pár minut skoulázavat do linií rodinného filmu o zvířecích mazlících.(8.1.2012)
TO
Novinářka odhaluje nezákonné experimenty, prováděné na zvířatech. Z místní laboratoře si odvede domů psa, který je pod vlivem neuropatické látky, díky níž je nucen bestiálně zúčtovat s každým, kdo se na paničku jen zle podívá. Pes Max mě ve své době nadchl o mnoho více než Cujo. Velmi dobrý psí horor, snad ani nemám co vytknout. Dodnes slyším, jak to psisko štěká:-)(17.1.2007)
BoredSeal
Samy super schopnosti psa je komická záležitost, takže jsem film nebral vážně ani na chvíli. Nevím, jestli tvůrci stáli na straně zabijáckého psa, který je obětí vědy (tudíž i na straně pokusných zvířat) nebo na straně vědce (tradičně perfektní Henriksen). Reportérka, co se vloupe do laboratoře, je charakterem naprostá kráva, zločinec, sobecká partnerka a zasloužila by nakládačku - snad jakékoliv její chování ve filmu je nesympatické a nezodpovědné. Henriksen jako zprostředkovaný záporák je potrestán - ale neměla to být reportérka, která se vloupala do laboratoře a způsobila celou záležitost? Agresivní pes je na konci oplakáván jako mučedník, jako kdyby reportérka měla Alzenheimera a sklerózu najednou. Tenhle film je prostě trapas. Buď se tomu budete smát nebo úpět na demencí režiséra. Chudák Lance, měl si vybírat role líp.(25.6.2009)
djbarrel
Spíš než horor je to takové dobrodružné sci-fi snad s prvky drama. Takže jsem byl trošku zklamán, protože jsem čekal pořádnej horor se zabijákem, ale dočkal jsem se jen psíka který by zasloužil politování a pamlsek . Co na tom, že zabíjí pošťáky a zloduchy. Nakonec jsem se trošku do filmu vžil, ale nebylo to úplně ono. 55 %(11.8.2011)