Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tak neco mezi 3-4 hvezdami. Co mi prijde zajimave, ze Richard Kelly vyrustal primo v mistech nataceni a jeho otec pracoval prave u NASA. Jeho ztvarneni americke stredostavovske rodiny a i autenticky pocit sedmdesatych let jsou velkymy plusy tohoto filmu. Scenar i dejova gradace, zajimaveho nametu, nekdy malinko hapruji. Skoda tez pekne, ale snad az prilis skromne muziky od clenu the arcade fire. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi, že by si ten film zasloužil tak nízký hodnocení. Sice to bylo jiný, divný, a ten příběh moc smysl nedával. Ale ta atmosféra, ta muzika, ten Frank Langella...to je přesně to, co jsem si z toho filmu dokázal odnýst. Prostě mě to překvapilo. Už jenom proto, že zkoušej mysteriózní příběh trošku jinou formou. Žádný UFO, žádný nevysvětlitelný záhady. Prostě něco naprosto nového. Každopádně tak nedotaženýho, že možná proto má tak nízké hodnocení. Mně se to líbilo, co si řikaj ostatní je mi jedno. Ať si kecaj, co se jim zlíbí. Na čsfd už dávno viditelně špatný film neznamená skutečně špatný film. Na to jsem si už dávno zvyknul. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, osobitá omamná atmosféra (hudba, výprava a vôbec celý retro nádych od kostýmov až po tapety na stenách). Škoda že sci-fi komplot na pozadí príbehu je tak "prefantasmagorený", až znevažuje vyznenie celku. Ako správne kreatívny úlet ale film stojí za videnie a určite podnecuje k dlhším debatám než väčšina nenápaditých, šablonovitých sci-fi thrillerov. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tři lidé, tajemná skříňka s tlačítkem, slib pohádkových peněz a hrozba smrti jako splátky dluhu. Dokud se film drží těchto záchytných bodů, je docela poutavý a příjemný. Povídka Richarda Mathesona údajně končí okamžikem, kdy se hrdinové rozhodnou a tlačítko zmáčknou. V předloze je tedy asi důležitější a zajímavější, co je k tomu vede, jak si svůj čin předem obhájili atd. Látka na dvacet, maximálně třicet minut. Richard Kelly se ptá, co bylo dál. Napadají mě různé způsoby, kam se taková zápletka dá rozvinout a ne, nemuselo to být á priori blbé. Ale je. Za prvním obratem v ději už se příběh pohybuje na tak labilní půdě, že je otázkou času, o co kde zakopne a roztříští se na kusy. Tak se i stane (nejednou), ale to není vše. Jak děj postupuje, přibývá v něm významného pomrkávání Velkého Kazatele, který svému publiku cosi závažného sděluje. Dělá to rétorikou sveřepého jehovisty a protože se současně nápadně zhorší řemeslná kvalita filmu a vnitřní integrita jednajících postav, mám podezření, že se v určité fázi natáčení usoudilo, že scénář nefunguje a narychlo se přepisoval. Donnie Darko pro mě není nijak zásadní film, proto jsem od The Boxu neočekával nic určitého a jediný předsudek, s kterým jsem k němu přistupoval, se týkal Cameron Diaz, kterou nemám v oblibě. Skutečně se mi zdá velmi špatná, ale nakonec váhám, zda z toho vinit ji, nebo hloupost zadání. 30% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Kelly .. Poměrně nesympatická povídka s banální morální otázkou (kdo by za dané situace nezmáčkl?) a thrillerovým ocáskem. Chvíli Box ovšem drží pohromadě, atmosféra a stylizace zapůsobí příjemně, jenže po chvíli začne Kelly diváky vmanipulovávat do svých zcestných sci-fi představ, až nechápu, že ho baví nás tím vrstveným balastem zase krmit (a zase nevydělat!). Já tedy nikdy nespolkl ani to padající letadlo a ošklivého králíka, pseudointelektuální nadčasovost slátaniny Southland Tales ubíjela a ani potřetí mne výsledným produktem nerozehřál ke spokojenosti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa prevažne v Bostone a okolí, ale aj v centrále NASA v Hamptone a Richmonde vo Virgínii. (sWONDER)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama