Reklama

Reklama

Moje rodina

(seriál)
  • Velká Británie My Family
Velká Británie, (2000–2011), 60 h 2 min (Minutáž: 26–50 min)

Tvůrci:

Fred Barron

Hudba:

Graham Jarvis

Hrají:

Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Gabriel Thomson, Daniela Denby-Ashe, Siobhan Hayes, Kris Marshall, Tayler Marshall, Kevin Bishop, Colin Stinton, Peter Wight (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(120)

Ben Harper je zubař středních let s mírně cynickým a ležérním pohledem na svět, jeho žena Susan, povoláním turistická průvodkyně, je naopak posedlá představou, že musí vše řídit a mít pod kontrolou. Společně se snaží vychovávat své tři děti: Nicka, jehož základní vlastností je lenost, módou posedlou puberťačku Janey a nejmladšího a nebezpečně chytrého Michaela. Dohromady tvoří jednu typickou středostavovskou britskou rodinu, která na obrazovkách britské televize kraluje už od roku 2000. Tehdy, v době, kdy se většina britských televizí soustředila v oblasti sitcomů na produkci co nejmodernějších – až kultovních – děl, přišel americký producent Fred Barron s nápadem vyplnit evidentní „díru trhu" klasickým jednoduchým seriálem pro každého. Seriálem, který si nebude na nic hrát, který prostě na obrazovky přivede úplně obyčejné hrdiny. Lidičky, v nichž se může poznat mnohý z nás, lidičky, řešící každodenní problémy všedního života, ocitající se v nejrůznějších složitých, komických, trapných, ale vždy uvěřitelných situacích. Na rozdíl od běžné britské praxe jednoho scenáristy zapojil do literární přípravy několik autorů, čímž ji nejen odlehčil a urychlil, ale dodal jí i větší pružnost a širší úhel pohledu. A dalším – i když možná téměř nejdůležitějším – předpokladem budoucího úspěchu bylo to, že pro spolupráci získal dvě z nejoblíbenějších britských televizních hvězd, Roberta Lindsayho a Zoë Wanamakerovou. Díky tomu všemu se z Mojí rodiny stal jeden z nejoblíbenějších britských sitcomů všech dob. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie celkom chápem vysoké hodnotenie, ktoré sa tu na csfd tomuto anglickému sitcomu dostalo. Ale to je jedno. Ja som tomu absolútne vôbec neprišiel na chuť. Na tak odpornú, nesympatickú, hnusnú rodinu som ešte nenatrafil. Panoptikum potratov. Predovšetkým pedstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, Zoë Wanamaker, vyzerá ako nechutný strapatý potkan. Protivná, odpudivá, šeredná ženská. Špata, mrochta, ježibaba. Keď vidím ten jej ohavný ksicht, tak ma napína nazvracanie. * ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Po celkem kvalitní první sérii, která se navzdory nijak vynikajícně napsaným rolím potomstva mohla považovat za decentně a inteligentně humornou (zvažoval jsem 4 hvězdy) následuje série druhá. Bohužel. V ní se všechny humorné nitky mění v příšerné oslí můstky, vyčkávavé grimasy předcházející každé rádoby cynické fousaté poznámce jsou až ponižující, ze sympaticky se kočkujícího páru se stala dvojka sestávající ze senilního trouby a drzé krávy bez špetky vkusu. Ještě se na to dívám, ale už se mi to hnusí a rozhodně bych (přinejmenším druhou sérii) nikomu nedoporučil. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Anglické, suché, trefné hlášky × občas nezáživné pasáže. Na tento seriál jsem se těšila a nezklamal. Anglický humor a navíc anglický sitcom, jedním slovem - skvělé! Rozhovor o tom, jak manželka byla u jiného zubaře než u manžela byla úžasná. "Jaký měl nástroj? Jaký byl?" "Byl jiný, rozhodně mi věnoval víc času!" A závěrečné odhalení z prvního dílu: "Náš syn se právě přiznal. Je lesbička!" Těším se na další díly, snad budou stále lepší. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Seriál Moje rodina obsahuje sice řadu skvělých vtipů, ale mně přijde, že některé epizody jsou jimi plné a u jiných jsem se zase nudil. Vzhledem k odlišným hodnocením ostatních uživatelů vidím, že řada lidí má na tenhle seriál jiný názor a já je chápu. Je možné, že některé humorné díly nejsou mým šálkem kávy. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to často velmi vtipné. Tím klasičtějším britským humorem. I přesto jsem si nedokázal vytvořit vztah s postavami mimo hlavní manželský pár. Přišlo mi, že to vychází z typického amerického formátu, ale transformace na britský humor asi bylo trochu větší sousto, než produkce dokázala strávit. Ale tehdy epizoda odehrávající se ve studiu soutěže “Nejslabší, máte padáka”, kterou opravdu nemám rád, byla na cenu Emmy. Nebo ji dostala? P.S. Ono se točilo až do roku 2011? 0.o Ale no tak jo, před asi 5 lety jsem si myslel, že Dva a půl chlapa (to jsou ti Harpeři přes Atlantik) taky dávno dáávno skončilo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Seriál byl natáčen ve studiu před živým publikem. (makimarketa)

Reklama

Reklama