Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starmana jsem poprvé viděl tak 15 let zpět, takže druhé shlédnutí jednou přijít muselo. Naštěstí po tolika letech jsem v něm našel mnohem více, nejen co do poetiky jednoduchého příběhu (správně vyvolané emoce), ale také co do Carpenterových hororových kořenů (typické děsivé světlo v pozadí noci). Scifi a romance se nespojují lehce, hlavně obavy z kýče byli veliké, ale film dokáže příjemně chytit za srdce i pohladit. Určitě tomu pomáhá jemná hudba s dobrými motivy, ale především vynikající Jeff Bridgess, který z role nevypadne ani na sekundu a je radost se dívat na jeho přeměnu z "nepopsaného" mimozemšťana do člověka. Ve zkratce je to méně epická a více civilní verze Blízkých setkání třetího druhu s love story. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Lidstvo se cítí být technologicky natolik na výši, že pyšně pošle do vesmíru sondu se vzkazem případným mimozemšťanům, jakože hele, koukněte, co umíme a kde jsme. Ale co když to nějak ta entita vezme vážně a přistane tady? S čím se setká? Na vysvětlování je toho dost - definuj "buran", definuj "láska", definuj "Superman"... Kolik z našich každodenních věcí a činností bychom dokázali uspokojivě vysvětlit někomu, kdo o nich nic neví, aniž bychom si v určité chvíli nepřipadali trapně? ("Když je žlutá, tak přidej"). Vše podané na obyčejných každodenních věcech, situacích a s obyčejnými lidmi. Vojsko a politika jsou zde sice na druhé koleji, ale jak je tomu v životě, zasahují do života lidí víc, než je zdrávo a na první pohled vidno. Navíc Jeff Bridges podal svého mimozemšťana naprosto dokonale stylem nemotorného, ale hravého puberťáka, který se na jednu stranu učí, na druhou si život kolem sebe užívá. V čemž je další pozitivní faktor tohoto filmu. Nehledě na to, že Carpenter - opět jako tomu bývá v reálném životě - dovedně míchá smutek a radost, v každé situaci je totiž kousek obojího. Jak napsal Jaroslav Dietl v Pijácké romanci: "Nejlepší smutek je ten, ve kterým je něco veselýho. A nejveselejší je vždycky to, v čem je i krapet smutku. " ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec Bridges, nezvykle krásná a dobrá herečka Karen Allen, takřka geniální režisér Carpenter, romantika a sci-fi. Smícháte-li to dohromady, z toho prostě nemůže vzniknout špatný film a Starman je více než dobrý. Trošku neobvykle pojaté sci-fi s dobrými hereckými výkony a zajímavým příběhem. Je to trošku pozvolnější, nijak akční, ale to není vůbec na škodu. Tak dojemné sci-fi jsem ještě neviděl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal Carpentera moc rád nemám, hlavně kvůli extrémnímu zklamání z filmu Věc, Halloween je samozřejmě geniální. A proto jsem do Starmana moc nečekal, a ano jak už to bívá byl jsem překvapen. Výtečná atmosféra nás provází ještě lepším příběhem, který je jak sci-fi tak romantická, a protože romantiku nemám moc rád, tak tady byla skvěle napsaná. Ještě musím zmínit geniální hudbu, hlavně na konci když Starman odchází. Film doporučuji, je to dílo na které budete vzpomínat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi někdo z protivzdušný obrany nesprávně odhadl poruchu na svým monitoru." Posílám pozdravy v 54 jazycích, vám obyvatelé planety Země. Jste tak zvláštní. Nejdřív mě pozvete a když přiletím, tak na mě nasadíte policii, armádu a Jenny. Ta mi nevadila, mám rád holky do nepohody. A mám rád i Starmana. Od první chvíle, kdy jsme se kdysi potkali, mě hrozně bavil. Jako pozornej řidič, začínající kuřák, amaterskej gambler i vášnivej milovník jablečnýho koláče. Byla s ním prostě zábava a to, jak nám ve svý nováčkovský naivitě sděloval postřehy o nás, bylo rozhodně k zamyšlení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama