Reklama

Reklama

Na západní frontě klid

(TV film)
  • USA All Quiet on the Western Front (více)
TV spot

Obsahy(1)

V roce 1914 odchází student Pavel Bäumer (Richard Thomas) se svými přáteli dobrovolně a nadšeně do armády. Ale rozčarování nastává již během brutálního základního výcviku. Poté jsou chlapci povoláni na frontu. Ve válce jsou nuceni zabíjet nevinné lidi a všech se zmocňuje hnus a odpor. Nebudou-li zabíjet, budou sami zabiti. Přežívají v nelidských podmínkách a vojenská kamarádství vznikají tváří v tvář smrti. Všude jsou mrtví a zmrzačení lidé. Během bombardování, plynových útoků a krvavých bojů muže proti muži Pavlovi kamarádi jeden po druhém umírají. Zrůdnost válečné mašinérie pohlcuje mladé životy a demoralizuje svět, jehož nicotnost přesto přemáhá lidská naděje a láska. (KaB Music)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (187)

maseer2 

všechny recenze uživatele

silné 4 hvězdy! na to, že se jedná o televizní film, je to nesmírně vydařená adaptace stejnojmenné knihy (soudím tak i přesto, že jsem knihu nečetl..) ... herecké výkony, atmosféra války, kostýmy, triky - to všechno je tu na vysoké úrovni a kdyby byl tento snímek uveden do kin, tak by se tam podle mě neztratil :) ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dnes obě verze hned za sebou. Jak verzi z roku 1930 režiséra Milestona, tak tuhle Mannovu. Ale zatímco na tu starší jsem se podíval s radostí tak tuhle jsem vyloženě přetrpěl. Hrozně rozvláčný, nezáživný a nudný film, který mě prostě vtáhnout nedokázal. Navíc z něj nehorázně číšela televiznost na což já jsem hodně alergický. Původně jsem chtěl dát 2 hvězdičky, ale zpětně uznávám, že to zas taková katastrofa nebyla. Každopádně Milestonově verzi tato nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velice kvalitně natočené dílo, nejen co se týče herců, ale i reálií, či lokací. Natáčelo se v Čechách, ničené město je Most, respektive jedna jeho část, a i kostel, odstřelený hned na začátku, je oběť honby za uhlím. Takových scén je ve filmu ovšem málo, a celek stojí a padá s hereckými výkony a prokreslením postav. Bezvýchodná nesmyslnost zákopové války je vykreslena dokonale, stejně jako beznaděj citlivějších lidí, kteří nejsou schopni, nebo ochotni, adaptovat se na peklo válečného konfliktu. ()

Dethecus 

všechny recenze uživatele

Ach bože, nevěřil jsem, že by film, které má hodnocení zdejších uživatelů 81%, může být taková kravina. Knihu znám, četl jsem a říkal jsem si, že by film nemusela být špatná záležitost. Ale bohužel jsem se spletl. Ty takzvané herecké výkonu zde ani nehledejte, efekty o ničem, hudba nenadchne, a proboha jestli si to budete pouštět, tak nikdy s českým dabingem... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl asi 4x, vlastně vše od EMR jsem četl 4x - 6x. Film z roku 1930 mě sice oslovil ale tohle mě nadchlo. Myslím, že takhle si to EMR představoval včetně ústředního hrdiny. Je to amík ale ve skutečnosti opravdový skopčák. Účast českých herců a členů štábu , myslím, byla přínosná. Scéna, kdy Paul lže matce svého přítele je hodně silný kafe. Kdo jiný by měl hrát tátu těmto vojákům, tedy na čas jediného veterána, než Ernest Borgnine. Po krátké době se stávají veteráni všichni, tedy ti, co to přežili. Skóre je 20:2 a pak se ještě sníží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Epizodní role a kompars si zahráli čeští herci, studenti FAMU i vojáci základní vojenské služby. (jenik71)
  • Filmaři vybudovali tři kilometry zákopů a dovezli do nich živé krysy. (jenik71)
  • Film se v Česku dočkal 4 dabingových verzí. 1. verze z roku 1983 pro Československou televizi, 2. verze z roku 1993 pro VHS, 3. verze z roku 1995 pro televizi Prima a poslední (čtvrtou verzi) z roku 2009 pro DVD. (Varan)

Reklama

Reklama