Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život je krásný! Všechna zvířata jsou si rovna a žijí podle teorie dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré. Jak dlouho může vydržet jejich ráj na zemi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

jasme 

všechny recenze uživatele

moc pěkný, což je škoda. děj má vykreslit zrůdnost stalinismu, jenže tady se to hemží rozkošnejma čumáčkama, takže místo na "ježiš to je tak odporný prase!" jsem myslela na to jak má ten čuník roztomilý vočíčka. Ostatních zvířátek mi sice bylo líto, ale mrazivé atmosféře z knížky se to ani zdaleka nepřiblížuje. a koncem to uplně zkurvili. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak moc je to podobný knize, ale těch základních bodů se to drží. Je opravdu nadčasový, jak Orwell dokázal tu kritiku proti totalitě přenýst do zvířecích postav tak, aby to dávalo smysl. To samý plati i pro film, kterej to skvěle dokázal obrazově zvýraznit. Od diktatury lidí, přes revoluci k další diktatuře, ovšem v jiném podání. A přitom si všechny zvířata měla být rovna. No touha po moci je kolikrát silnější. ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Animovanou Farmu zvířat jsem neviděl, takže nemůžu srovnat, ale tahle verze se mi líbila. Hlavní myšlenku knihy tahle verze určitě dodržela a že přibylo i pár drobných změn je myslím jen dobře. Protože ti co knihu četli a pak sledovali na chlup stejný příběh ještě v televizi by z toho byli bezpochyby znuděni. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Ďalšia filmová verzia Orwellovej zvieracej farmy - tentoraz so živými hercami a zvieratami. Efekty sú dostačujúce (aj keď v pár scénach skôr komické), hudba veľmi dobrá a dej viac-menej verný predlohe - až na záver, ktorý je opäť takmer happy-endový a s predlohou nemá nič spoločné. Otravne pôsobí aj poučný voice-over a zbytočné začiatočné dejové vsuvky. Naopak výborným nápadom sú nahrávky a filmy zvierat nahrané prascami, ktoré majú byť väčším odkazom na éru stalinizmu a kvalitné pôvodné anglické nadabovanie - ani tie ale film nevytiahli zo všedného priemeru. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Film je krásně natočený stejně jako prasátko Babe nebo Šarlotina pavučinka, bohužel dané období nedovolovalo tak povedenou animaci a to bylo filmu nejvíc na škodu, tam kde měla zvířata působit nejstísněnějším dojmem, tam spíš vypadala komicky (např. osel) a hned to kazí tu úzkost z klasiky a totalitního režimu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 25. srpna do 6. listopadu 1998 v Irsku. (Varan)

Související novinky

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

22.04.2022

Herec, režisér a producent Andy Serkis (Batman, Válka o planetu opic) po komiksovém blockbusteru Venom 2: Carnage přichází zřejmě našel svůj následující režijní projekt a nemá jít o nic jiného než… (více)

Reklama

Reklama