Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věříte na mořské panny? Ani Cody na ně nevěřil. Do svých 13. let. Tehdy se dozví, že jeho rodiče ho našli na lodi jako opuštěné novorozeně zabalené v řasách a rybářských sítích. Vždy ho přitahovala voda a plavání mu jde opravdu dobře. Postupně však zjistí, že při dotyku s vodou mu rostou rybí šupiny a mnění se v obojživelníka. Rozhodne se vypátrat co je příčinou jeho hrozivé proměny a tak se dozví šokující odhalení: jeho pravou matkou je mořská panna. Teď si musí vybrat mezi životem na souši, rodiči a přítelkyní Sam a podmořským světem, kde sa narodil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako je to mozne ale dostal som chut na pozretie filmu, ktory je urceny pre mensiu vekovu kategoriu a tak som si vybral tento film od Disneyho produkcie. Najviac som sa tesil, co za prvky fantasy vopchali do tohoto filmu. Tym fantasy prvkom bola ta morska vila a trinastrocny chlapec, ktory sa tiez pomalicky mutoval do morskeho vilaka:) Bolo to take nieco podobne, ako horor Mucha, ale robeny na detsky sposob,,he he. Film som prezil stastne az do konca bez ujmy na zdravi. Celkom ma to aj pobavilo, ale viac sa bude pri nom bavit mladsie publikum, ako ja. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skutečně obrovská blbost. Tak mořské panny dokážou lézt po stropě? To jim musí být ve vodě hodně platné. A dokážou dávat elektrické rány? Divím se, že takhle v mořích už všechno nepovraždily. ____ Poklona překladatelům, když celý film se o mořských pannách mluví jako o vílách. Vzhledem k tomu, že měla syna, tak je taktičtější to její panenství moc nezdůrazňovat. Sodoma, Gomora! /23. 8. 12./ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Třináctý rok je zlomový, tedy, pokud jste mořská panna a nemáte o tom sebemenší tušení. Pak vás rozhodně některé nahodilé změny vašeho těla rychle vyvedou z rovnováhy. Asi každý by pátral po příčinách těchto změn. Člověku nerostou žábry a ploutev každý den.Vyžehlila jsem u toho koš prádla, takže svůj účel jako nenáročná kulisa to splnilo velmi hladce. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Když se jednalo o filmy s tématikou mořské panny, nikdy by mě nenapadlo, že by mohl někde být film i mužským, potažmo klučičím představitelem. Od začátku jsem čekala nějakou tu ploutev, ale to postupné proměňování bylo zajímavé a někdy to Codyho přivádělo do problémů (plavecká soutěž). Pohodový film na víkend. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Filmy vyrobené pro Disney Channel mají jednu nepopiratelnou výhodu. A to sice, že vím, co od nich čekat, protože tyto filmy jsou většinou docela příjemnou rodinnou podívanou aniž by diváka nutily jakkoliv u filmu přemýšlet, zkrátka tyto filmy bývají příjemné, milé, oddechové a nenáročné. Ale zároveň se nedá těmto televizním filmům od Disneyho upřít, že každý z nich se snaží přinést aspoň trochu originální příběh, a tuto snahu lze pozorovat i v případě tohoto filmu, který pracuje s myšlenkou, že existují mořské panny a že mohou mít děti, které do 13 let mohou žít v pohodě mezi lidmi na souši, ale ve třinácti letech u nich převáží jejich rybí část, což se děje hlavnímu hrdinovi tohoto filmu. Na téma existence mořských panen a mořských lidí už jsem jeden zajímavý film viděl, shodou okolností vznikl ve stejném roce a jmenuje se Lidé moře, takže se logicky nabízí srovnání těchto dvou filmů, ale ve výsledku bych řekl, že ty filmy si jsou kvalitou naprosto podobné a stejně zajímavé, a přitom každý z nich má svou vlastní představu o existenci mořských panen. Film Třináctý rok je však mnohem více cílen spíše na dětské a dospívající publikum a docela dobře to funguje, je to více než solidní počin, takový mírný nadprůměr, který ode mne získává tři hvězdy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kristen Stewart (dívka u fontán) se ke své první filmové roli dostala po téměř ročním obcházení konkursů, před nímž ji agent objevil na vánoční školní besídce. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama