Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (296)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

They Live je podľa mňa jednou z najpozoruhodnejších snímiek režiséra Johna Carpentera, ktorá však už navždy zostane v tieni jeho známejších kúskov, akými sú Halloween, Vec či Prepadnutie 13. okrsku. Má zamyslenia hodný sci-fi motív a je poňatá dosť neortodoxne, vďaka čomu si aj v dnešnej dobe stále zachováva okruh svojich verných priaznivcov. Napriek béčkovosti a citeľnému nižšiemu rozpočtu, ide o nápaditý a netypický filmový počin. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nosit sluneční brýle je ve filmech je v kurzu ( trochu jsem se namáhal jak napsat česky být in) a to nemusíte být z Matrixu, ani být terminátorem a ani být ve stálém stavu agentury MiB (muži v černém). Když si některé brýle nasadíte nemusíte vidět svět hned růžově. Vzhledem ke tlaku reklamy a masmédii je film nadčasový. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký ten horor, ale ač teda masky "oněch" jsou fakt husté (tohle na mě vyjuknout někde na ulici, notabene večer, tak se regulérně poseru), dostal jsem jen výborné osmdesátkové sci-fi s trochou toho sociálního podtextu (dosaďte za emzáky nadnárodní firmy a "vrcholové" kapitalisty a máte to). Další z výborných carpenterovských záseků, tentokrát (zase) do sci-fi žánru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišiel som si sem požuť žuvačku a zabiť pár hajzlov a práve sa mi minula žuvačka.“ Nikdy ma to nebavilo. Zbytočný, dosť naivný a podozrivo skratkovitý sci-fi kúsok nezadržateľne starnúceho hororového guru, Johna Carpentera. Ale stále sa rozhodne nejedná o taký brak, ako boli jeho neskorší UPÍRI a hlavne DUCHOVIA MARSU. Snímka si udržuje zábavné tempo, plné hlášok a originálnych nápadov (slnečné okuliare), ale inak je scenár nudný, nech je v ňom koľkokoľvek satiry (ktorá ma vôbec nebavila, vlastne ma otravovala). Ako sci-fi je to pôvabne detinské, horor to nikdy nebol (ani nebude a ani tak nebol zamýšľaný) a ako akčný film určite neobstojí (s výnimkou 10-minútovej pouličnej wrestlerovej bitky, ktorá je úplne zbytočná). Napriek tomu na SÚ MEDZI NAMI alias ONI ŽIJÚ! nechcem hádzať hnoj, pretože ako zábavné a pre mnohých nostalgické béčko s (pa)chuťou 80. rokov ujde. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ale zabitý špatnými herci a nedotažeností. Hodně strašidelně a odpudivě působí vzhled TĚCH, co jdou prokouknout specialními brýlemi. To všechna čest maskérům. Taky se mi líbil útok na konzumnost. To když se hlavní hrdina procházel ulicemi města s nasazenými brýlemi a místo všudypřítomných reklam viděl jen černobílé nápisy typu: ČTI, KUPUJ, DÍVEJ SE, NÁSLEDUJ STÁDO ... Bohužel film jako takový zabíjí kromě nedobrého castingu i strašná rozvleklost děje. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení filmu se uskutečnilo během 8 týdnů v březnu a dubnu roku 1988 v Los Angeles. (SeanBean)
  • Politické elementy ve filmu pocházejí s rostoucí Carpenterovou nespokojeností se vzrůstající komercionalizací populární kultury a politiky v 80. letech 20. století. Poznamenává: „Začal jsem opět sledovat televizi. Uvědomil jsem si, že všechno, co na obrazovce vidíme, je navrženo tak, aby se prodalo. Celé je to o vytvoření touhy diváka po koupi něčeho. Jedinou věcí, která je zajímá je získat naše peníze." (SeanBean)

Reklama

Reklama