• CZ název

Esther Kahnová

Francie / Velká Británie, 2000, 163 min

Howard Shore

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(31.1.2006)

Ač tomu zpočátku nic nenasvědčovalo, tenhle film mě časem zaujal a pak zcela pohltil. Summer Phoenix je dokonalá herečka, hereckou průpravu Iana Holma doporučuji všem začínajícím hercům a režie spolu s hudbou Howarda Shorea sotva mohly být lepší.(17.1.2004)

Velmi silný příběh o lásce k divadlu a herectví vůbec...Vyniká především hereckými výkony a dobrou hudbou. Zkrátit stopáž by neškodilo, ale pokud máte rádi dobrá psychologická dramata, určitě to vydržíte.(6.8.2004)

krasny pribeh, jeden z prvnich "opravdovych" filmu, co jsem zhledl. A v tomto snimku je nejlepsi kombinace clovek - sklo, kdyz hlavni hrdinka sni sklenicku. Krasne:)(8.2.2007)

Film, který je jako jeho hrdinka sama. Chladný a odměřený...,ale jen na první pohled! Když se člověk ztiší a naslouchá jí i jejímu realisticky, ale ne syrově vyprávěnému příběhu, najde víc emocí, než lze během 163 minut vstřebat.(16.1.2004)

• Redmann

Mozno som slepy, ale herecky vykon Esther bol podla mna absolutne fadny, bez emocii a sympatii. Na rozdiel od Iana Holma, ktory bol ako casto vyborny.(20.1.2004)