Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 2

  • Kanada Ginger Snaps 2: Unleashed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brigitte se nakazila lykantropií od své sestry Ginger, o niž se dříve starala. Tato nemoc ji sžírá zevnitř nejen tělesně, ale především duševně. Jejímu zdraví také neprospěje, že ji zavřeli do léčebny drogově závislých kvůli detoxikaci, protože lék, jenž jí jediný pomáhá oddálit hrůznou přeměnu ve vraždící monstrum považují za drogu. A k tomu ji pronásleduje i jiná krvežíznivá bestie za ne zrovna neobvyklým účelem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se bál že jednička byla jen taková haluz a že dvojka splní úlohu většiny dvojek-prostě čekal jsem výrazné snížení kvality-Brzy jsem mněl být přesvědčen o opaku-druhý díl série je ještě více temný-v prvním díle je především na začátku pár momentů ze kterých jsem mněl dobrý pocit(jde především o pouto mezi sestrami)-v druhém díle nic takového není-situace je v prdeli už od samého začátku-Brigitte nejvíc trpí tím že už tu nemá sestru která by jí pomohla(naopak,i když se ji Ginger zjevuje,nabádá ji aby všechno vzdala)-divná holčička se zálibou v comicsech a ohni(mimochodem fakt psycho postava)prostě nemůže nahradit sestru,i když se snaží.-vše se opět bolestivě blíží ke konci,který je velmi chytrým vyvrcholením.--Opět musím vyzdvihnout masky-promněna je opět krásně pomalá a plynulá,Brigitte každým okamžikem vzpadá více jako zvíře-vše je opět velmi kvalitně zahrané,což u strašidelných filmů nebývá obvyklé--No abych to zkrátil-zatraceně kvalitní dvojka,která je možná o čuc lepší než jednička. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Po událostech prvního dílu Brigitte lítá všude možně s taškou, která sice není plná hulení, ale plná jedu a knížek o pouštění žilou a jediným společníkem na útěku před dalším vlkodlakem a před vlastní proměnou jsou vidiny její sestry Ginger. Stejně jako první Ginger snaps je i další díl horor kombinovaný s nějakým dalším žánrem a tentokrát je to o feťácích a životě v léčebně pro drogově závislé, kam Brigitte zavřou, když ji najdou v šoku a s rozpíchanýma žílama a taškou plnou lahviček s tou její "drogou". Řeší se jak se dostat ze závislosti, Brigitte mezitím řeší jak se dostat z bezvýchodné situace a vlkodlak mezitím řeší jak se dostat k Brigitte a do toho se připlete nový "sidekick" v podobě další divné holky jménem Ghost, která čte hororové komiksy a stará se o popálenou babičku. Motivace Brigitte je v příběhu asi ta jediná jasná, protože o co jde vlkodlakovi a některým dalším postavám není zrovna dvakrát průhledné, přinejmenším ne ze začátku, což dělá film zajímavějším. Pěkně a poměrně svižně je tu ta zoufalost léčebné kliniky pro feťáky a zoufalost Brigitte, která se mění rychleji čím déle jí chybí jed co si píchá do žil. Oproti prvnímu dílu je to mnohem temnější a víc zaměřené na tu hororovou stránku věci a krom špatně osvětleného šedivého prostředí kliniky se tomu přizpůsobuje i hudba, která už není takovéty standardní hororové smyčce, ale takový nervózní industriální noise. Násilné a strašidelné scény jsou natočené docela slušně a hlavně už tolik neukazujou vlkodlaka přímo ve světle a v pohybu i když má výrazně lepší masku než v prvním dílu. Závěr filmu je takový smutně bizarní a rozhodně originální, což platí vůbec pro celou Ginger snaps sérii mezi vlkodlačími filmy. A Emily Perkins byla zase dobrá :) A Katharine Isabelle taky i když tam byla asi jen proto aby si prostě mohla zase zahrát Ginger. :) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani skoro stejne dobre prvniho dilu. Vlkodlaci "problem" je opet lehce upozaden a prostor dostavaji predevsim vztahy. Scenaristicky je film sice trochu roztristenej, ale nektere postavy jsou napsany genialne. Moc se mi libila mala Ghost, celou dobu clovek netusi, co si o ni myslet. Skvele byla zahrana i jeji babicka (i kdyz byly videt jen oci) a hlavni muzsky "hrdina". Kapitolou samou o sobe je pak samozrejmne sen kazdeho psychologa - masturbacni terapie. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než první díl. Vlkodlak vypadá skvěle, prostředí psychiatrické léčebny je v hororu vždy potěšující, stupňované napětí, grandiózní finále s nečekanou pointou (fakt jsem to do poslední chvíle nevytušil), Emily Perkins hraje moc dobře a jako třešnička na dortu je skupinová léčba drogově závislých hromadnou masturbací :-). Jediné, co mi vadilo byla postava Ginger, která byla do filmu naroubována opravdu dost násilně. Doporučuji všem, kteří mají rádi horory s tím, že můžou klidně vynechat první díl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl trojku, která se mi docela líbila a o níž jsem si až doteď myslel, že to je jednička. I proto mě zezačátku zarazila ta současnost v tomhle díle. Je to trošku temněji podaná parafráze Vlka s Nicholsonem, v podstatě to samé (tady ozvláštněné vynikající malou Ghost a hromadnou masturbační terapií), možná trochu méně nudnější. Čekal jsem trochu víc. Být to nejvýše půlhodinová povídka z nějakého vlkodlačího povídkového filmu, do níž by se nahustilo všechno to dobré z téhle hodiny a půl, bylo by to i na 4 hvězdičky. Takhle je to ale dost roztahané, místama se tu skoro nic neděje a tak pouze za 2. Po druhém shlédnutí jsem v opravdu silném pokušení hvězdičku přidat, ale pro velmi silnou a důraznou absenci Katharine Isabelle (těch pár okamžiků je málo), tak nakonec neučiním. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Jak kruté může být natáčení v Kanadě si mohli herci a štáb vyzkoušet 21. února 2003. Natáčelo se i ve dvě hodiny ráno, přičemž venkovní teplota v Edmontonu byla mínus 32 stupňů Celsia. (Stocki)
  • Z trilogie Moje sestra vlkodlak měl tento film nejvyšší rozpočet, který činil 4,8 milionu kanadských dolarů. (ČSFD)
  • Pracovní názvy: Ginger Snaps 2, Ginger Snaps: The Sequel. (Stocki)

Reklama

Reklama