Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 2

  • Kanada Ginger Snaps 2: Unleashed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brigitte se nakazila lykantropií od své sestry Ginger, o niž se dříve starala. Tato nemoc ji sžírá zevnitř nejen tělesně, ale především duševně. Jejímu zdraví také neprospěje, že ji zavřeli do léčebny drogově závislých kvůli detoxikaci, protože lék, jenž jí jediný pomáhá oddálit hrůznou přeměnu ve vraždící monstrum považují za drogu. A k tomu ji pronásleduje i jiná krvežíznivá bestie za ne zrovna neobvyklým účelem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc. Nešlo tu o vyvražďování beze smyslu, kterýho s každým dalším natočeným filmem mám plný zuby, ani nastavování ředěné kaše. Celkem jsem byl i napjatej, jak to bude pokračovat. A, což je dnešní dobou více než neobvyklé, měl jsem dokonce pocit stísněnosti, ne přímo obav, ale nemělo to k obavám daleko a obavy nemají daleko ke strachu. Považuju to za dobrej horor a možná i jeden z nejlepších natočených za posledních pět let. A určitě mě to navnadilo na první a třetí díl. Líbilo se mi tu hlavně, že postavy jsou propracovaný a dobře zahraný a že tu nejde jen o lekačky a vraždy těma nejnechutnějšíma způsobama, ale i o něco víc. Tedy o psychiku hlavní hrdinky a její snahu zabránit své přeměně a ponechat si ještě aspoň stopu lidskosti, přestože ve srovnání s ostatníma postavama (kromě Alice, která byla tam kde jsi teď ty ;) je mnohem lidštější. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +prostředí, herecké výkony, atmosféra, efekty -druhá polovina filmu, stále slabá hudba.../// Lepší než první díl. Fain je že příběh na sebe navazuje. Nakonec zabránilo dát vyšší hodnocení vyvýjející se děj. Už jsem se těšil jak v léčebně všechny vykosí za to, že jí nepomohli a dohnali jí tak k proměne. No nestalo se, jako horror tedy velice slabé. Ovšem jako pohled do nitra postav je to dost dobré. Každopádně jednou stačilo./// Celkem 55%/// ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

--- len s veľkym sebazaprením pripušťam, že tento projekt možno pomenovať horror ... porovnateľný s Part 1 ... nuda ... absencia napätia ... mizive goreeffekty ...nezaujimavý dej ..to je charakteristika ako šitá na tento film .... rozhodne slabší ako trojka ..ktorá ho predčila zaujímavým prostedím a mysterióznym dejom .... ale celkovo sa jedná o slabú sériu .... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Po událostech prvního dílu Brigitte lítá všude možně s taškou, která sice není plná hulení, ale plná jedu a knížek o pouštění žilou a jediným společníkem na útěku před dalším vlkodlakem a před vlastní proměnou jsou vidiny její sestry Ginger. Stejně jako první Ginger snaps je i další díl horor kombinovaný s nějakým dalším žánrem a tentokrát je to o feťácích a životě v léčebně pro drogově závislé, kam Brigitte zavřou, když ji najdou v šoku a s rozpíchanýma žílama a taškou plnou lahviček s tou její "drogou". Řeší se jak se dostat ze závislosti, Brigitte mezitím řeší jak se dostat z bezvýchodné situace a vlkodlak mezitím řeší jak se dostat k Brigitte a do toho se připlete nový "sidekick" v podobě další divné holky jménem Ghost, která čte hororové komiksy a stará se o popálenou babičku. Motivace Brigitte je v příběhu asi ta jediná jasná, protože o co jde vlkodlakovi a některým dalším postavám není zrovna dvakrát průhledné, přinejmenším ne ze začátku, což dělá film zajímavějším. Pěkně a poměrně svižně je tu ta zoufalost léčebné kliniky pro feťáky a zoufalost Brigitte, která se mění rychleji čím déle jí chybí jed co si píchá do žil. Oproti prvnímu dílu je to mnohem temnější a víc zaměřené na tu hororovou stránku věci a krom špatně osvětleného šedivého prostředí kliniky se tomu přizpůsobuje i hudba, která už není takovéty standardní hororové smyčce, ale takový nervózní industriální noise. Násilné a strašidelné scény jsou natočené docela slušně a hlavně už tolik neukazujou vlkodlaka přímo ve světle a v pohybu i když má výrazně lepší masku než v prvním dílu. Závěr filmu je takový smutně bizarní a rozhodně originální, což platí vůbec pro celou Ginger snaps sérii mezi vlkodlačími filmy. A Emily Perkins byla zase dobrá :) A Katharine Isabelle taky i když tam byla asi jen proto aby si prostě mohla zase zahrát Ginger. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S touto kanadskou vlkodlačou horrorovou sériou som sa pred časom zoznámil prostredníctvom tretej časti. Bol to prequel ku prvým dvom dielom, preto som sa v deji ľahko zorientoval. Teraz sa mi do rúk dostala časť s poradovým číslom dva. Takže som zasa o niečo viacej prenikol do príbehu dvoch vlkodlačích sestier Brigitte a Ginger. Tento krát sa dej točí hlavne okolo tmavovlásky Brigitte. Zo všetkých síl sa snaží bojovať proti svojej neodvratnej premene v krvilačnú beštiu. *** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel 40 dní od 3. února do 14. března roku 2003. Natáčelo se v prostředí opuštěné léčebny v Edmontu v Albertě (Kanada). Budova byla postavená v roce 1967 a nebyla využívána po mnoho let. (Stocki)
  • Pracovní názvy: Ginger Snaps 2, Ginger Snaps: The Sequel. (Stocki)
  • Aby Tatiana Maslany (Ghost) vypadala ještě více mladě, filmaři ji dali na horní zuby rovnátka. (Stocki)

Reklama

Reklama