Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím (společně s Only fools and horses). Když jsme měli tyto dva seriály srovnat, který je lepší, většina uvedla Koně a hlupáky, což lektor odsouhlasil s tím, že humor Otce Teda je takový vulgárnější a stupidnější. A právě proto mně se tohle líbilo víc. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve světle seriálu IT Crowd je tenhle počin stejného tvůrce úplně neprávem ve stínu. Místy ho populárnější IT Crowd totálně přebíjí. Pochopitelně séroš z prostředí IT paniců bude asi vždycky více kůůl, než z prostředí fary na malém ostrově. Nevím, mně to přišlo takové jako britštější, tedy decentnější, přesto mnohem vtipnější, i když ne tak moderní. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 3 série) „Otče!“ – „Ano, Tome?“ – „Zabil jsem člověka!“ – „Vážně? Promluvíme si o tom později. Teď dělám rozhovor pro televizi.“ Před sledováním jsem byl krapet nedůvěřivý vůči „zápletce“ v podobě příhod tří pánbíčkářů (a jejich hospodyně) na opuštěném ostrově, ale jméno scenáristy Linehana (podepsaného také pod mým milovaným Black Books) mě nakonec přesvědčilo. A vsadil jsem si dobře! Father Ted je totiž obrovsky vtipný seriál a humorem je osazenstvu výše jmenovaného knihkupectví dost blízký, a to i co do kvality. Vyrovnanost všech 3 řad je velkým plusem a směrem ke konci mi ani nepřipadalo, že by tvůrcům nějak docházela šťáva (i když okolnosti „nepokračování“ jsou moc smutné). Seriál mi dost přirostl k srdci a překvapilo mě, jak rychle jsem si oblíbil i vedlejší postavy. Vždy jsem se těšil především na „milující se“ manželský pár Johna a Mary či Larryho trpícího zničujícími Tedovými telefonáty (pokaždé ve velmi vtipné situaci, ostatně třeba „Larry říkal, že je větší šance být ušlapán osly, než zemřít při pádu letadla)“. A variace se dodržovala i u paní Doylové a jejího padání z okna. Z dílů se mi asi nejvíce líbil And God Created Woman (s problémem celibátu), ale smíchy jsem brečel třeba i u návštěv biskupů, vybírání jedinců pro padáky či návštěvy „největšího irského obchodu se spodním prádlem“. Nadchlo mě i nenásilné a více než vtipné vložení parodií (na detektivky, zombie filmy nebo konkrétně na snímek Nebezpečná rychlost). Jakožto ateista netuším, jak na seriál reagují zastánci katolické církve, já se ovšem u těch všemožných narážek na tuto instituci a její zaměstnance (ne že by to stálo jenom na tom) bavil znamenitě a nevidím důvod, proč nedat plný počet. A také se chci porozhlédnout po dalším seriálu z dílny výše zmiňovaného Linehana, zatím mně humor tohohle chlápka zatraceně sedí. „Měl jsem tu píšťalku 40 let. Zachránila život mému dědečkovi.“ – „Opravdu?“ – „Ano. Britové ho chtěli popravit. Postavili ho ke zdi a vystřelili na něho. A kulky zasáhly píšťalku v jeho kapse a odrazily se od ní. – „Bože všemohoucí! Takže byl zachráněn?“ – „Ne, ne. Jen se to oddálilo, střelili ho znovu.“ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"It's very scary out there, in the non-priest world!" To by musel byť obrovský šuter, aby sa doňho dali vytesať všetky hlášky šialených farárov z Craggy Island. 95% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

První svojská show Grahama Linehama, jehož komediální rukopis je tady čitelný stejně dobře jako v případě IT Crowd či první (jednoznačně nejlepší) série Black Books. Irský původ autora je tady akcentovaný nejen ústřední mužskou postavou (jak Bernard z BB tak Roy z IT jsou, stejně jako jejich představitelé Irové jak polena), ale je dějově na jednom z malých irských ostrovů situován... Chemie ústřední dvojice je vynikající, Teda i Dougala si oblíbíte stejně rychle jako Bernarda a Mannyho či Roye a Mosse. Píšu dvojice, jelikož šílený otec Jack sice občas něco rozzuřeně zamumlá, resp. majzne nejbližšího nebožáka něčím tvrdým po hlavě, ale většinu času pouze spí v ústraní, sníc své sny o brandy a jeptiškách. A - stejně jako v BB a IT je nejspíš nejslabším článkem castingu žena - paní Doylová je příliš zapomenutelná postava, na to, aby vedle ostatních něčím zaujala. Ovšem, k seriálu jako celku - špičková zábava, jenž lehce snese srovnání i s Fawlty Towers. Ať žije irský humor. 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Dějiště: Craggy Island, zapomenutý ostrov kdesi poblíž Irska a místní fara. Postavy: Tři kněží odsouzení svými nadřízenými - pro ne zcela přesně specifikované incidenty - k zřejmě doživotnímu pobytu zde. Dobře uklizení, nikoho neohrožující, nikoho nezajímající. A tak hlavním nepřítelm je jim (mimo místního biskupa) především nuda. - Tenhle seriál mě vážně baví ... A baví mě o to víc, že sama přesně nerozumím tomu proč. Je to s podivem, ale přestože jsou tři hlavní hrdinové notně přemrštění, dokážu uvěřit v jejich existenci. A tak se ptám, co je to, proboha, vlastně za chlapíky? - Teda vidím jako muže odsouzeného k životu, který si nevybral - v totálním zapadákově, navíc spoutaného pravidly, o nichž není na 100% přesvědčen. Věčně unuděný, deprivoný, občas rebelující - nikdy příliš. Dougal je zas velké naivní dítě, takový čistý bloud, který zásadně říká, co si myslí, i tehdy, kdy je to naprosto nevhodné. Byl by z něj bezvadnej hippie. Pokud jde o můj názor, tak na Craggy Island ho určitě uklidili právě pro jeho nebezpečnou upřimnost. Pak je tu ještě Jack, ale rozebírat jeho osobnost nemá mnoho smyslu, protože ji dávno utopil v lahvích whisky. Každopádně vypadá na chlapíka, kterému žádná pravidla nikdy nezábranila v tom, užívat si život podle svého. Celkem rozjetá partička, která to však ke své smůle většinou nemá kde rozjet :) - Příjde mi příliš jednoduché označit Otce Teda nálepkou "proticírkevní" humor. Je to spíše ten nejprapůvodnější druh legrace, kdy si utahujeme z důstojných věcí. Řekla bych, že Almodovarovy jeptišky z jeho filmu Černá roucha jsou vzdálenými příbuznými tehle irské trojice duchovních. Pravda, i já si teď nechtěně budu představovat, že to v katoliské církvi vypadá jako v tomto seriálu. Ale koneckonců, kdyby to na ostaních farách vypadalo jako na té z Craggy Islandu, byla by to docela legrace. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vcelku normální kněz, jemuž život na faře dopřál soužití s mladým budižkničemu, jenž má místo mozku hrášek a starým budižkničemu, jenž má místo všeho líh, z čehož vyplývá celá plejáda komických situací plných břitkého britského humoru. Sem tam je to opravdu příjemné pokoukáníčko, ale ze seriálů, které jsou od lidí potulujících se kolem téhle větve humoru (Big Train, Jam, Brass eye...) mi Ted přijde nejslabší, ačkoli má z nich jako jediný ucelené dějové zápletky postavené na klasickém sitcomu. Bohužel mě nežene touha vidět další díly, jak by tomu u seriálů mělo být, a ačkoli jsem téměř u konce druhé série, nic mě neláká pokračovat a tak si Tedem více méně jen zkracuju dlouhé chvíle před odchodem do práce, i když mám přitom neustálý pocit, že by se tytéž chvíle daly prožít i s jakýmkoli jiným seriálem a nedopadlo by to o nic hůř. 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný. To, že si dělají legraci z církve nijak neřeším, neposkytuje to ale zas tak moc vtipných situací jako v jiných sitcomech. Celkově jeden z mých oblíbených, ale určitě se neřadí k tomu nejlepšímu, co pod označením "britský humor" vzniklo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Proboha kdo může toto připodobňovat ke klasikám britských sitcomů jako black Books a Jistě pane ministře, to nepochopím. Sice sympatické téma dělání si srandy z kněžích na vesnické farnosti, a z církve celkově, ale po inteligentním suchém humoru tu není ani vidu, ani slechu. Místo toho... britská verze Blbého a blbějšího, kde se většina vtipu točí kolem hoven a tělních tekutin, retardovanosti všech okolo, a faktu že jsou na malém ostrově kde nic není. Satira na církev neexistuje, jen trapnost, hloupost, a nuda. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se nakonec pustil do druhé série. Jednička mne totiž svými kvalitami nepřesvědčila a chtěl jsem Tedovi zatnout tipec. Od dvojky jsem se však královsky bavil. Mrs Doyle je skvělá, na plesnivého Otce Jacka jsem si postupem času zvykl, Dougal vykvetl do opravdu rozkošné totální hlouposti a vše korunuje Otec Ted. Zatím jsem s Linehanem chybu neudělal (všechny seriál v TOPce), chybí už jen Velkovlak... 90% (1. série - 70%, 2. série - 90%, 3. série - 100%) ()

Reklama

Reklama