Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme som objavil dno Carpenterových tvorivých schopností. Aj napriek pokroku v trikových technológiách a remeselnému spracovaniu filmov, sa rejžovi nepodarilo prekonať, alebo aspoň kvalitatívne sa vyrovnať o vyše tri desiatky rokov staršej pôvodnej verzii, pričom to všetko v mnohých prípadoch vyzerá ako paródia na sci-fi horory. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dnešní den by měl být jako každý jiný. Ale přesně v deset hodin se něco stane, a vše v okruhu několika mil od městečka Midwich usíná v tvrdém spánku nepodobném bezvědomí. I když se po pár hodinách všichni proberou - nikdo netuší, co mohlo tento výpadek způsobit. Po pár měsících ale všechny ženy v městečku zjišťují, že jsou těhotné. A po devíti měsících se jim, ve stejný den, narodí děti - které vypadají jedno jako druhé. Po letech ale místní občané zjišťují, že tyto děti jsou jiné ... Koukám že si budu muset asi přečíst Wyndhamovu knihu, protože film mne až tolik nezaujal. Respektive zaujal příběhem, ale zklamal tím, že nešel nikterak do hloubky - je sice hezké, že děti terorizují poklidné městečko, ale odkud jsou a proč to dělají se bohužel nedozvíme. Logika si tady asi taky vzala dovolenou - jinak nechápu, jak mohla paní doktorka (Kirstie Alley) být přivolána k neznámé epidemii a o pár měsíců později být porodní doktorkou? Ale co už, aspoň dětem hezky blikaj oči :) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mňo.. Docela nudná záležitost, obzvlášť když ji spáchal Carpenter od něhož by se přeci jen dalo čekat víc, například by dítka mohla být o mnoho řádů děsivější (a navíc by jejich )očička měli svítit modře, aby vypadali náležitě árijsky a upřímně, kdyby se tam béčkově vpletli nacisti, bylo by to možná zábavnější). Abych byl upřímný, jediná věc, kterou si po pár dnech z filmu budu pamatovat bude Jedi Mark Hamill v úloze kněze a to je sakra málo. Mizerné napětí, atmosféra si dala pauzu na kafíčko hned při první klapce a pak nejspíš zdrhla do Mexika a zbytek je tak nějak všeobecně podprůměrný a béčkový. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku má film skvělou atmosféru - zlo je dostatečně tajemné, svou nedefinovanou podstatou snad trochu připomíná zlo v asijských filmech. Scéna, kdy celé městečko upadne do komatu je skvostně děsivá - čehož je dosaženo neuvěřitelně minimalistickými prostředky. Narozením dětí s blonďatými vlásky nabyde konkrétnějších obrysů, přesto je stále čeho se bát. Příběh však postupem času ztrací na intenzitě, tomu napomáhají i nemastné neslané výkony herců, které jako by natáčení moc nebavilo... Co mě ale skutečně zarazilo, byla hloupá pointa, vysvětlující původ dětí...ta neuvěřitelná loutka jako by vypadla z Krajních mezí (velice laciných Krajních mezí). V noci, u televize, s vaší drahou polovičkou títmto filmem nepohrdněte, není to tak zlé. Pokud však nechcete usnout, podívejte se na Městečko prokletých během dne... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hromadné neposkvrněné početí jakožto předehra k doteku medúzat v městečku Midwich, kde průvod metr vysokých potomků zpěváka skupiny Scooter dovedně terorizuje Dundeeho manželku, Clarka Kenta či dokonce syna Dartha Vadera (já nespoileruji, to Homer Simpson!) a vědkyně K.Alley se přitom všem snaží zjistit, Kdopak to čte myšlenky.. Princ hrůzy Carpenter zdá se umí jen dvě polohy - ukrutný a ukrutně nezajímavý a tohle bohužel byla vzhledem k absolutní tvůrčí impotenci a postupně uvadající atmosféře ta druhá. Všimli jste si, jak v dnešní době podivných hodnot ovládají některé děti své rodiče i bez pomoci svítících očí..? ()

Galerie (120)

Zajímavosti (2)

  • Melanie Roberts (Meredith Salenger) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 10 ráže .38 Special. (dc125)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama