Reklama

Reklama

Šinseiki Evangelion gekidžóban: Ši to šinsei

  • Japonsko 新世紀エヴァンゲリオン劇場版 シト新生 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se skládá ze dvou částí – „Smrt“ a „Znovuzrození". Byl vydán současně s Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion. Jedná se o seskupení dílů sestávající hlavně z 25. a 26. dílu původní série a z dílů konce Evangelionu, které mají fanouška seznámit s předcházejícími epizodami a upoutat zájem směrem k End of Evangelion. (Dragoni)

(více)

Recenze (15)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak tohle hodnotit? Death and Rebirth si pusťte místo 25 a 26 dílu a začátku EoE a budete vděční a nadšení. Pušťte si ho však později a vypnete to, protože na rekapitulaci asi nebudete mít chuť. To byl přesně můj případ, kdy shlédnutí seriálu v jeden den včetně filmů mě donutilo tohle spíše proskákat a nezabývat se tím. Z tohoto důvodu prostě 2* a na shledanou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasické devadesátkové "V předchozích dílech jste viděli". Akorát to nemá minutu či dvě, ale nekonečné desítky minut, protože je snaha jedenáct hodin stopáže vměstnat do celovečerní formy. Jenže to nemá ucelenou formu. A tak se chvíli rekapitulují postavy, chvíli bitky, chvíli hlavní témata, skáče se od epizody k epizodě, od tématu k tématu, do toho textové předěly... Bez hlavy, bez paty, bez koncepce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se více než rok po skončení seriálu blížilo filmové zakončení, bylo potřeba oněch šestadvacet dílů divákům nějak připomenout. A protože v devadesátkách neexistovaly exkluzivní možnosti typu Netflix maratonu, přistoupilo se občas ke vzpomínkovým nebo střihovým pořadům a filmům. V případě Evangelionu se ale jedná o službu po všech stránkách medvědí. Expozice neexistuje, stejně tak seznámení s postavami, takže nový divák netuší ani na samém konci, která bije nebo by bít byť jen mohla. Divák znalý se naopak rozčílí nad tím, že některým silným okamžikům se film nevěnuje a upřednostňuje jiné, které bez správného základu v podobě vývoje charakterů nemohou zapůsobit ani zlomkem původní síly. Omyl, byť nejspíš nevyhnutelný. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Výcuc předchozích perfektních seriálů...vtip je v tom, že ani tenhle film nevnese do evangelionského světa jasno...každopádně je to parádní podívaná, která vás připraví na závěrečný film ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Neon Genesis Evangelion: Death and Rebirth. Tedy pokud jsem viděl to samé (mělo to minut pouze 70). Je to vlastně souhrn toho "zásadního" ze seriálu, vhodné pro osvěžení paměti, jinak asi ne. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na prvú časť to nemá a ide to totálne mimo mňa. Jednotka bola zaujímavým osviežením mnou zhliadnutej filmografie, ale dvojka a trojka žiaľ mimo mňa. Uvidím najnovšiu časť a možno prehodnotím, ale zatiaľ dve hviezdy. ()

York 

všechny recenze uživatele

Nejak mi unika vyznam tohoto filmu :-( Smestnat 26 dilny serial do 70 minut je nemozne a zbyla pul hodka byla to same jako prvni cast End of Evangelionu. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Prostě rekapitulace seriálu (1-24). Já jsem to jen přeskákal ke konci, protože vidět znova to samé v osekané formě moc nepotřebuju... ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Samostatne samozrejme nema vyznam, ale jako doplnek pro rekapitulaci serialu je vynikajici. Osudy hrdinu jsou sice maximalne smrsknuty, ale vse dulezite tu je a nektere veci, co se v prubehu sledovani dulezite nezdaly, jsou tu spravne vypichnuty. Mel jsem moznost sledovat verzi se shrnutim do 24.dilu. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhá repríza, která nepřináší vůbec nic nového. Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi přijde naprosto zbytečný... ()

Anxhr 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film přirozeně nekomunikativní, ale jako sumarizace důležitých momentů z dílů 1 až 24 funguje znamenitě nejen po formální stránce. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

První část je jen rekapitulace seriálu, druhá část, Rebirth, pokračuje tam, kde skončila 24. epizoda seriálu. Tentokrát tu exceluje Asuka, protože Shinji je příliš zaneprázdněný se svou psychózou. Jinak film funguje už jen jako příprava na End of Evangelion. ()

Reklama

Reklama