Shin seiki Evangelion Gekijōban: Shi to shinsei
Animovaný / Drama / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, 1997, 115 min
Hideaki Anno, Kazuya TsurumakiHudba:
Shirô SagisuObsah
Film se skládá ze dvou částí – „Smrt“ a „Znovuzrození". Byl vydán současně s Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion. Jedná se o seskupení dílů sestávající hlavně z 25. a 26. dílu původní série a z dílů konce Evangelionu, které mají fanouška seznámit s předcházejícími epizodami a upoutat zájem směrem k End of Evangelion. (Dragoni)
Djkoma
Jak tohle hodnotit? Death and Rebirth si pusťte místo 25 a 26 dílu a začátku EoE a budete vděční a nadšení. Pušťte si ho však později a vypnete to, protože na rekapitulaci asi nebudete mít chuť. To byl přesně můj případ, kdy shlédnutí seriálu v jeden den včetně filmů mě donutilo tohle spíše proskákat a nezabývat se tím. Z tohoto důvodu prostě 2* a na shledanou.(17.1.2010)
Jhershaw
Neon Genesis Evangelion: Death and Rebirth. Tedy pokud jsem viděl to samé (mělo to minut pouze 70). Je to vlastně souhrn toho "zásadního" ze seriálu, vhodné pro osvěžení paměti, jinak asi ne.(17.5.2004)
Jacinda
Výcuc předchozích perfektních seriálů...vtip je v tom, že ani tenhle film nevnese do evangelionského světa jasno...každopádně je to parádní podívaná, která vás připraví na závěrečný film(21.6.2009)
York
Nejak mi unika vyznam tohoto filmu :-( Smestnat 26 dilny serial do 70 minut je nemozne a zbyla pul hodka byla to same jako prvni cast End of Evangelionu.(13.6.2005)
Horak
Samostatne samozrejme nema vyznam, ale jako doplnek pro rekapitulaci serialu je vynikajici. Osudy hrdinu jsou sice maximalne smrsknuty, ale vse dulezite tu je a nektere veci, co se v prubehu sledovani dulezite nezdaly, jsou tu spravne vypichnuty. Mel jsem moznost sledovat verzi se shrnutim do 24.dilu.(15.10.2006)
K.a.r.i.n
Hodinu a půl dlouhá repríza, která nepřináší vůbec nic nového. Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi přijde naprosto zbytečný...(15.8.2009)
asentra
Takový pěkný sestřih ze seriálu a upoutávka na End of Evangelion.(20.6.2009)
D.Snake
Prostě rekapitulace seriálu (1-24). Já jsem to jen přeskákal ke konci, protože vidět znova to samé v osekané formě moc nepotřebuju...(16.7.2010)
smeidler
Dle mého, naprosto zbytečná rekapitulace.(13.11.2010)
Anxhr
Jako samostatný film přirozeně nekomunikativní, ale jako sumarizace důležitých momentů z dílů 1 až 24 funguje znamenitě nejen po formální stránce.(28.10.2007)
Související
- Evangelion shin gekijōban: Ha (2009)
- Evangelium: 1.11 Monstrum (2007)
- Petit Eva: Evangelion@School (TV seriál) (2007)
- Shin seiki Evangelion Gekijōban: The End of Evangelion - Air/Magokoro wo, kimi ni (1997)
- Shin seiki Evangelion (TV seriál) (1995)
Podobné
- Kōkyō shihen Eureka Seven: Poketto ga niji de ippai (2009)
- Kōkyō shihen Eureka Seven (TV seriál) (2005)