Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vysokoškolák Taku vzpomíná na příjezd nové studentky Rikako před dvěma roky a na osudné léto, které prověřilo pouta přátelství s kamarádem Yutakou. (Netflix)

Recenze (18)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný televizní snímek od Ghibli, který ničím nevybočuje z řady. Vlastně se tam toho ani moc nestalo. Dvě hvězdičky za animaci, která zvolila poněkud chladnější barvy - když srovnám třeba tripovitou Naušikou, je to velký rozdíl, zde je to ovšem kompatibilní a vykresluje to jakýsi sociální funkcionalismus té doby v Japonsku, takže i svou slušnou atmosféru film doopravdy má. Tím ovšem moje kladné hodnocení končí, to ostatní je jen takový lehký teenage náčrt zaobírajicí se problémy dospívání a začínání chápat toho, jak náročná realita dospělých je. Na tak krátké stopáži samo sebou nešlo vytvořit nic moc světoborného, avšak dale se s tím udělat mnohonásobně víc (5 centimetrů za sekundu je toho důkazem). Celkový dojem ***4,8/10***. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Ocean Waves (AKA I can hear the sea). Hlavními postavami jsou dva kamarádi, studující střední školu v relativně malém městě. Jednoho dne je do třídy přidělena dívka z Tokia, zpočátku je namyšlená a ostatními pohrdá.... Za největší slabinu filmu považuji jeho krátkost. Po jeho zhlédnutí jsem měl dojem, že se tam až tak moc nestalo.. Navíc kolem mě jaksi proplul, aniž by mě více zaujal... ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší film štúdia Ghibli, ktorého existenciu medzi ich ostatnými klenotmi celkom nechápem. Niežeby bol film úplne zlý, to nie, je to vlastne iba jednoduchá teenagerská romantika zo školského prostredia, bez akejkoľvek väčšej hĺbky či zaujímavosti. Má to pohodový flow, fajn atmosféru, ale na druhej strane zasa nesympatické postavy, ktorých správanie niekedy nechápete. Asi už chápem, prečo sa o tomto kúsku v spojitosti so štúdiom Ghibli nikdy veľmi nehovorí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolák v príjemne civilnej, animovanej dráme spomína na stredoškolské časy. Vďaka rebélii voči vedeniu školy získal vtedy kamaráta, spolu rebela. No kamarátske časy, naruší udalosť U. Do školy náhle pribudne uprostred štúdia dievča z Tokia. Namyslená, málo kontaktná, neznášajúca nárečie spolužiakov, smutná, kolektívu sa strániaca. A ešte k tomu všetkému bifľoška s vynikajúcimi študijnými výsledkami. Jednoducho hrôza! Lenže táto hrôza zamotá veľa spolužiakom a aj nášmu hrdinovi a jeho kamošovi hlavu tak, že až. Že až je na konci náš hrdina pomenovaný indiánskym menom: Ten čo spáva vo vani. Odporúčam každému, kto si chce zaspomínať na prvé citové poryvy a stredoškolské lásky bez zbytočného pátosu a pozerania sa na tie časy cez ružové okuliare. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý teenagerský příběh ze střední školy se střízlivou délkou, který ale selhává ve vytvoření sympatií k postavám. Rikako je svým chováním velmi otravná a závěr příběhu (vzhledem k ději, který k němu vede) mi přišel nepravděpodobný. Film je příjemně civilní, prostý magických vyprávěcích momentů obvyklých pro Ghibli snímky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ocean Waves byl pokus Studia Ghibli umožnit svým mladším zaměstnancům natočit film přiměřeně levně a rozvinout tak své zkušenosti. Rozpočet byl však nakonec překročen. (Emo-haunter)
  • Snímek se kromě Tokia odehrává ve městě Kochi ležící na ostrově Shikoku. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama