Volání na ďábla

Drama / Akční / Dobrodružný

Velká Británie, 1976, 115 min

Peter R. Hunt

Maurice Jarre

Podobné dobrodružné filmy (zejména z Afriky) extra nevyhledávám a ani tenhle film mě nedokázal zaujmout (i přes přítomnost oblíbence Marvina v hlavní roli). Možná i tím, že Shout at the Devil točili Britové, je děj podivně neslaný nemastný, s žádnými extra povedenými (ale ani špatnými scénami). Obyčejné, průměrné.(12.11.2010)

Lee Marvin měl akční témata jistě v oblibě.. toto další z důkazů... Jedná se o velmi zdařilý dobrodružný snímek, kde dva hlavní hrdinové, Brit a Američan s dcerou, bojují proti válečnému křižníku a zákeřnému německému komisaři Fleischerovi, který mi tak trochu připomínal Jamese Brooka ze Sandokana, tlustý budižkničemu, který má v nouzi moc a chuť rozsévat kolem sebe jen smrt a zkázu..!!! Vše nakonec dobře dopadá a my se můžeme těšit z této kvalitní akční podívané, kde se pořád něco po dvě necelé hodiny děje.(9.8.2009)

• anderson

ČESKÁ DVD PREMIÉRA: INTERVIDEO = 7.12.2010 (7.12.2010)(7.12.2010)

Náhodou dobrá prdel, neustále nachcanej Lee Marvin a jeho nemluvnej nosič chlastu Mohamed (Ian Holm) neměli chybu. Občas to bylo trochu zdlouhavý že by se to dalo o pár minut osekat ale uspokojivej počet mrtvých negrů to dorovnává a srandovní je i rozkydlá hnida Fleischer . Nejlepší momenty: bitka Marvin vs Moore, Marvin za kulometem nebo střeleckej výcvik negrů.(21.6.2011)

Dobrodružné drama se odehrává v odlehlých tropických částech jihovýchodní Afriky, v době před 1. světovou válkou. Spojenecké plavidlo je za dramatických okolností potopeno německým křižníkem. Celá posádka je zajata a čeká ji smrt. Náhoda však zajatcům hraje do karet. Jakmile se dostanou po řece do vnitrozemí, podaří se jim utéct. Jsou však pronásledováni a nevyhnou se ani boji s císařskou německou armádou.(26.8.2010)

• mire.k

Trochu rozvláčné a režijně slabší.(13.3.2011)

• Lion438

Kdo nejdřív četl orginál Wilbura Smithe, nemůže filmu dát více jak dvě hvězdy. Přijde mi to, jako by si fanoušek tohoto autora řekl, že si zrežíruje film podle oblíbené knížky a k tomu si ještě udělá svůj vlastní happyend, jaký by si on přál. Těžko chápat, proč některé důležité a napínavé pasáže trvají jen půl minuty a nedůležitá rvačka mezi Flynnem a Sebastianem celou věčnost. Například, jak se Bessie a Rosa zamilovali, si můžou diváci jen domýšlet. I v pornofilmech se prvotním seznámením muže a ženy zajímají delší dobu, než tady. Štastný nebyl ani výběr Rogera Moora do rela Sebastiana. To měl být mladý třicátník a ne jen o tři roky mladší pán než samotný O´Flynn.(29.6.2011)