Fushigi yūgi (TV seriál)

Fushigi yūgi: The Mysterious Play

Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Japonsko, 1995, 52x24 min

• yenn

Kdyby se oholily hloupé a leckdy příšerně zasazené komediální momenty, vyvrhla se valná část repetetivní „šódžo“ romantiky, osekalo se tahání falešných scénáristických „trumfů“ z rukávů a kdyby se zbylá kostra, která má své kvality, obalila slušnější tkání, mohlo by být z Fušigi júgi docela dobré šestadvacetidílné anime. 4/10(13.8.2009)

Trochu pomalejší rozjezd, animace i na dobu vzniku celkem průměrná a na můj vkus až moc velká romantika. To by byly vady seriálu. Ke kladům zas rozhodně patří Nakago, což je prvotřídní zloduch, a vůbec některé docela odvážné dějové zvraty. Celkově klady určitě převažují zápory a Fushigi Yugi je po dlouhé době seriál, který rozhodně stálo za to vidět.(11.11.2008)

Občas kresba "pokulhává", ale milujem podobné zápletky.(18.12.2009)

Jedno z mých prvních anime a úplně první, které jsem dokoukala celé... Při sledování (seděla jsem u počítače tři dny, téměř nonstop..) jsem střídavě dostávala záchvaty smíchu a propukala v pláč (pamatuju si, že jsem závěrečné díly skoro celé probulela) až se rodiče strachovali, jestli mě nemají vzít k doktorovi...;-). Animace dnes působí spíše průměrně (i když kresba je nádherná), příběh vás vtáhne stejně jako Miaku svět Knihy a ty postavy... Jedno z těch anime, kde každá postava dostane svůj prostor, kde nikdo není černobílý, a kde city, které postavy projevují, jsou naprosto ryzí a reálné. Mým největším oblíbencem se stal Chichiri, naopak dodnes mám averzi k Tamahomemu (on je prostě tak dokonalý až se mi zvedá žaludek :D)(29.12.2007)