Reklama

Reklama

Příběh popisuje události následující po tragické nehodě školního autobusu, při které zemřelo mnoho dětí. Malé město British Columbia zažije díky nehodě šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Ian Holm přijíždí z velkého města jakožto právník Mitchell Stephens a má v úmyslu pozůstalé přesvědčit o nutnosti žaloby a soudního sporu s viníkem nehody. Jeho neobratné manévrování a nevhodné chování však obyvatele města vzájemně ještě více oddálí, otevře staré rány a zhatí veškeré naděje na zahojení šrámů způsobených hlubokou ztrátou. V této nepříjemné atmosféře plné podezřívání a pochyb se dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. Díky její odvaze a kuráži najdou zlomení pozůstalí obětí víru v posmrtný život, jenž je stálou nadějí pro ty, kteří nepřestali věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Popsat téměř jakýkoliv Egoyanův film tak, aby se podařilo vystihnout jeho sílu, kvalitu a průraznost, a přitom tyto jeho vlastnosti nezrušit prozrazováním - to je téměř nadlidský úkol. Narace probíhá tak plynule s důrazem na nejmenší detail, že by jí jenom mé zasazení do děje narušilo. Samotné vykreslení charakterů diváka nadchne natolik, že i jakákoliv konkrétní informace dopředu je na škodu. Co vám o tomhle filmu tedy vlastně můžu říct? Můžu vám říct, že je to jeden z nejlepších filmů, co jsem měl kdy čest vidět. A jestli mi to nevěříte, podívejte se na něj, prostě. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Možná si budu muset připustit, že rostu - nebo možná spíš odehnívám - do natvrdlého blbce. Hodnotu tohoto díla jsem nepobral. Je to mozaika momentek za života lidí postižených tragédií v rodině. Žádný z těch mikropříběhů není rozveden, nepoznáme ty lidi, nevidíme žádný vývoj, jediné co je jasné, že jim není do smíchu. No nestačil jsem se divit... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako mame americke suchariny /z USA/, tak mame sovietske suchariny, ceskoslovenske suchariny /Dozrievanie, Laska s vuni Pryskryce a podobne "klenoty"/ no a teraz tu je kanadska sucharina. Film o udalostiach po nehode autobusu ? Viete co? Jdete s tym laskavo do prdele a mam na haku aj krasnu Sarah Polley /Dawn of the Dead z roku 2004/. 30 % ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Určitě velmi zajímavý film, který nestaví na akci, ale spíše psychologii pozůstalých.To jsou ti, kterým zůstal v srdcích ten obrovský balvan, jak se s tím poprat, smířit a jít dál, tím hůře, když jde o děti.Skvělá kamera, hudba i Ian Holm a po delším přemýšlení, kdy jsem se rozhodovala mezi plným počtem dám nakonec čtyři hvězdy. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Egypťan Egoyan mal u mňa po výbornej Exotice status jedného z najzaujímavejších režisérov súčasnosti. Sladké zajtrajšky sú zaujímavo napísaným filmom a ich realizácia musela byť ťažkým orieškom. Egoyan však časté striedania časových rovín zvládol s enormným prehľadom. Výbornú robotu odviedla aj celá herecká posádka. Zaujímavý film. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (2)

  • Film byl zvolen časopisem Premiere do žebříčku "25 nejnebezpečnějších filmů". (Botis)

Reklama

Reklama