Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Latimer a jeho žena Nina se právě vrací z nákupu. Nina musí otevřít garážová vrata ručně, protože dálkové ovládání nefunguje. V tu chvíli do ní Julian najede autem a zabije ji. Pak tvrdí, že si vůbec na nic nepamatuje. Celou noc pracoval, pak jel domů a byl velmi unavený. Detektiv Martin Callum má jen 24 hodin na to, aby ho zadržel a tak si povolá na pomoc forenzní psycholožku Grace Hazlettovou, aby vytvořila psychologický posudek. Jako motiv se může zdát Ninina pojistka na 300 tisíc a také svěřenecký fond po její matce s půl milionem. To Julian striktně odmítá. Svou ženu miloval a poté, co jim zemřelo dítě, se snažili vztah, který tato nešťastná událost poněkud narušila, zase vylepšit.  V zaměstnání, kde pracuje jako IT odborník tvrdí, že občas pracoval i přes noc a pak prostě z práce odešel. Jeho asistentka tvrdí, že doma ale nebyl. Párkrát mu volala a jeho žena tvrdila, že doma není. Julian si na nic takového nepamatuje a rozhodně odmítá, že by v té době byl třeba s milenkou. Svou ženu miloval a nevěrný jí nebyl. Pro Grace, ač se snaží být profesionální, je ta situace obtížná. Sama prožívá velmi těžké období. Její manžel Carl mluvil v noci ze spaní a tím se provalila jeho nevěra. Už rok a půl má paralelní vztah se ženou od nich z práce a je do ní zamilovaný. Grace to nedokáže snést a tak se i se synem Adamem odstěhuje ke své matce. Carl se snaží o kontakt se synem, ale Grace mu to nechce umožnit a nebere mu ani telefony. Zatímco v soukromí popouští uzdu svým emocím, v práci by měla zůstat nestranná a snaží se Juliana správně vyšetřit, některé aspekty jeho života připomínají to, co prožívá Grace s Adamem nyní. Julian vyrostl jako jedináček, vychovávaný pouze matkou protože otec je opustil. Byl vzorné dítě, které se o matku velmi bálo. Otec mu nechyběl, ale ona si uvědomuje, že mu chyběla matka. Dnes se s ní skoro nevídá. V dětství utrpěl otřes mozku. Grace chce rekonstrukci případu. Je možné, že si Julian vzpomene. Bohužel se to nestane, a když policie odjede, Julian dostane epileptický záchvat. Podle policie to Julian na Grace jenom hraje, ale ona tomu nechce uvěřit. Pátrá tedy dál. Latimerovic sousedka přijde za Grace a poví jí, že si s Ninou byly blízké. Nina si u ní nechala obálku s fotkami, na kterých je s jiným mužem. Byla do něj zamilovaná, ale nedokázala Juliana opustit a tak se s ní rozešel. Julian však tvrdí, že o nevěře své ženy neměl ani tušení. Pak přiznává, že skutečně měl výpadky paměti a v době, kdy ho v práci nemohli sehnat, se probral někde úplně mimo. Jakoby spal, ale nespal. Grace chce neurologické vyšetření a také CT mozku. To se však nepodaří, protože Julian opět dostane záchvat a vyšetření nemá žádnou vypovídací hodnotu... (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

To vám takhle jednou vaše ohyzdná manželka otevírá dveře do garáže a vy ucítíte příležitost.. Jako nízkorozpočtový film s neznámými herci to není zas tak špatné. Uvěřitelný scénář a sympatické výkony hlavních představitelů, ačkoliv Britové celkově určitě nespadají do kategorie líbivých a sympatických. Zkrátka a jednoduše dívat se na to dalo. Obávám se však, že celkově je to přesně ten film, který ve vysílacím čase prásknete někam na půl jednou v noci, protože existuje spousta drsných béček se Štefanem Sekalem, který ještě neřekl své poslední "vazari". Odpočinková nenáročná story o problémech v jednom obyčejném manželství. 45% ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé a přitom se nic neděje. Ani jeden z linků není ničím výjimečný. Nejhorším nesmyslem je asi fakt, že policie po něm jde, jak koza po flusu, ale auto ho nechají v pohodě řídit. Závěr: nedoporučuji. ()

Reklama

Galerie (38)

Reklama

Reklama