Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo mít prachy, vlastní letadlo, pěknou ženskou a „kamarády“ kteří vám rádi vrazí kudlu do zad – to je vážně k nezaplacení. Zajímavý filmeček to bez debat. Především mě samozřejmě zaujala nádherná krajina, kde se děj odehrával – ta již sama osobě dokázala vytvořit ono potřebné kouzlo, které mi zpříjemnilo sledování tohoto filmu, ale to nebylo jediné pozitivum, které jsem tu našel. Anthony Hopkins je PÁN herec a i zde své kolegy minimálně o dvě třídy převyšoval. Role bohatého chlápka, který je doslova chodící encyklopedie na přežití stříklý s MacGyverem mu sedla. Dramatických chvilek tu bylo vážně dost, nechybělo napětí ani emoce – prostě velmi slušná kombinace a příjemné zpestření mrazivého pátečního večera. Navíc ani Alec Baldwin si nevedl zas až tak zle. Slušně dýchal tomu cvičenému medvědovi na záda…70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aljaška je nehostinná. Ale zároveň dokáže svojou krásou zobrať dych. The Edge je pre mňa návratom do detstva. Ten film som mal svojho času napozeraný nespočetne veľa krát. Páčilo sa mi to. Fungovalo tam napätie. Medveď bol správne hrôzostrašný a Hopkins s Baldwinom si skvelo sekundovali. Teraz, z odstupom času, stále oceňujem na filme množstvo vecí. Jeho surovosť, jeho nápaditosť a hoci je v rámci žánru ku koncu mierne šablónovitý, nevadí to. Herci to totiž ťahajú na svojich ramenách a aj tie momenty, kedy sa film dostáva do predvídateľných vôd, dokážu celkom obohatiť hĺbkou svojich charakterov. Ten film je stále pôsobivý. Hoci inak, ako tomu bolo, keď som bol malý chlapec. A myslím si, že pre budúce filmy žánru trochu určil, ako by sa to malo robiť. Najlepší Tamahoriho film čo som zatiaľ videl. Goldsmithova hudba parádna. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dobrodružný film s luxusným hereckým obsadením. Tvorcom sa podarilo perfektne vystihnúť mrazivú atmosféru Aljašky a rozohrávajú súboj dvoch mužov nielen proti divokej a neľútostnej prírode, ale aj proti nim samým. Charaktery sú starostlivo napísané a dokážu zaujať (nie je divu, keď scenár nepísal nikto iný ako sám David Mamet). Prekrásna hudba Jerryho Goldsmitha a podmanivá obrazová zložka robí z filmu nezabudnuteľný zážitok pre všetkých fanúšikov survivalových filmov okorenených ekohororom. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Další film s mojí nejoblíbenější herečkou - Přírodou. Bohužel, spousta režisérů si ještě pořád vztah s ní představuje jako Hurvínek válku, takže člověk musí krom záplavy neobyčejné krásy skousnout i náruč pořádných hovadin a nesmyslů. Ani MacGyver s Chuckem by nezvládli to, co tu občas předváděla Dvojka A+A. Všemu navzdory je ale biják Na ostří nože dalším případem, kdy láska k přírodě předčila tu k filmu, takže ve finále jsem se bavil dobře. Jakpak se asi mezitím měla Ellenka? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Hodinky, ktoré dala Mickey (Elle Macpherson) Robertovi (Alec Baldwin) sú Omega Seamaster Chronograph číslo 2296. (ThomasCrown)
  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)
  • Aj keď postavy utekajú pred medveďom v odľahlom lese, na stromoch vidno pribité žlté turistické značky. (Lulu13)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama