Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Recenze (466)

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda, že naše filmové distributory nenapadlo tento film nasadit k nám do kin. Krásná aljašská příroda by se na velkém plátně dobře vyjímala. Scéna, kdy Hopkins s Baldwinem bojují s grizzlym, je fakt skvělá a velmi věrohodná. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První film od Tamahoriho, který jsem měl to pochybné potěšení vidět, byl Along Came A Spider, a to je běs...ale zřejmě je to jen důkaz toho jak producenti a zkrat v mysli kvalitního herce (Morgan Freeman) dokážou zprasit scénář a tím i celý film. Proč? Protože Sopranovi, Once Were Warriors, Boss nebo Die Another Day patří když ne mezi AAA, tak alespoň mezi AA tituly. A do téhle kategorie přináleží i The Edge. Až nečekaně dobrý Alec Baldwin ve společnosti extrovního (rozuměj v dost zvláštní roli:)) Anthonyho Hopkinse svádějí boj s přírodou (medvídek Bart:)) i se sebou samými v nádherných exteriérech Aljašky, které jsou zaplaťpámbu plameny na hony vzdálené:) A když mám vzít v úvahu ty elementy krásy, Elle Macpherson v majestátních horách přes jejichž štíty se line monumentální hudba Jerryho Goldsmithe prostě nemá chybu. Povedené od úvodních po závěrečné titulky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný a nevyrovnaný žánrový mišmaš. Nejnapínavější scénou je Hopkinsova příprava sendvičů se salámem. Trochu to připomíná Annaudovy Medvědy, akorát z opačného úhlu pohledu. 65% Zajímavé komentáře: tron, Dr.film ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružákov vôbec. Rýchle tempo od začiatku do konca, napätie, výborní herci (toto je asi jediný film, v ktorom znesiem nejakého Baldwina), skvelá Goldsmithova hudba, panoramatická McAlpinova kamera - jednoducho prvotriedny žánrový kúsok. Samozrejme najväčšou atrakciou filmu je maco Bart, ktorý tu podáva ďalší zo svojich fascinujúcich výkonov ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní dobrodružné drama s dostatečnou dávkou napětí a vydařenými "medvědími" scénami. Souboj člověka s divočinou je tady ztvárněn poutavě a podepřen výbornou hudební složkou. Maličko mě zklamalo jen vyvrcholení filmu, myslím si, že závěr se dal zinscenovat jinak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivý americký devadesátkový thriller s vším všudy. Zde s tradičně kvalitním Anthony Hopkinsem, Alecem Baldwinem. A navíc s medvědem, který byl ve skutečnosti obrovské zlatíčko. Byť tady by Vás to za boha nenapadlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $27,873,386Tržby Celosvetovo $43,312,294 ║ Vyhrotené strhujúce dobrodružstvo v náručí prírody a hladného medveďa. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins je herecky v jiném světe než Alec Baldwin. Bohužel film je jen velká konverzace a boj v mysli mezi muži a medvědem. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Skoda tohoto filmu jen ne videu - nechapu, ze nebezel v kinech - hodne nadpeumerny dobrodruzny pribeh a k dokonalemu hereckemu vykony Anthony Hopkinse se kupodivu pridal i nemene dobry A. Baldwin ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

To, že to nešlo do kin, je zločin! Jak by ta příroda a medvídek vynikli na velkém plátně! Ani malá obrazovka ale neutlumí výborné výkony Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a Baldwina a krásnou hudbu Jerryho Goldsmithe. Nejlepším hercem je ale stejně medvídek Bart (Anthony promiň), hvězda z Medvědů a Legendy o vášni. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líběj se mi "lesní" filmy. Ten souboj s medvědem jsem hrdinům moc nežral, ale filmy kde člověk je v přírodě odkázán sám na sebe a vyjde najevo jeho opravdová povaha já prostě můžu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Lost In The Wind [3:01] ,2. The Ravine [4:38] ,3. Birds [2:24] ,4. Mighty Hunter [1:34] ,5. Bitter Coffee [3:03] ,6. Stalking [5:47] ,7. Deadfall [6:15] ,8. The River [2:21] ,9. Rescued [6:04] ,10. The Edge [2:57] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní, napínavý, chytrý a drsný Survival s inteligentní lidožroutskou sviňí! A. Hopkins si krade celý film pro sebe( Inteligentní, vypočítavý a vynalézavý jako vždy) potěší také jeho moudra a nápady, které jsou mnohem zajímavější než příručka "jak přežít v přírodě". Baldwin je mu sice dobrým parťákem, ale herecky pouze stínem. Dobré to je. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikdy neľutuj chlapa s lietadlom.“ Zbožňujem tento film. Čím častejšie ho vidím, tým je lepší. Veľmi dobrá a nedocenená záležitosť. Novozélanďan Lee Tamahori sa s ničím nezdržuje (a už tobôž sa s tým nemaže). Razantná, čistá, príjemne neambiciózna, sympaticky priamočiara a rázne jednoduchá dobrodružná trilerová jazda s miestami až hororovými čeľusťovskými motívmi. Akurát s tým drobným rozdielom, že nemilosrdného a extrémne krutého žraloka vystriedal rovnako drsný grizly a zlovestnú plutvu mrazivé ručanie naprieč gigantickými lesmi. Tie sú JEHO teritóriom a človek v nich nemá čo hľadať. A ak predsa len niečo hľadá, bude brutálne, drasticky a nekompromisne potrestaný. Okrem samotného medveďa podstatnú časť vnútorného napätia vytvára otvorená nenávisť medzi povýšeneckým, sčítaným Hopkinsom a presvedčivým metrosexuálom Baldwinom, ktorý si chce len trochu užiť a tak nejak z princípu odnepamäti nenávidí každého, kto sa má lepšie ako on. Aj to treba vedieť zahrať a Alec to dal na pána. K tomu krásna, majestátna Aljaška (ktorú McAlpine brutálne dobre kameramansky predáva... a rázny skladateľ Goldsmith mu to rozhodne nekazí) a skvelý, zjazvený kovboj L.Q. Jones. Keď som to videl kedysi s rodičmi, obaja boli zhrození z príšerného "vtípku", ktorý na Hopkinsa ušili uprostred noci... a čím som starší, tým musím dať viac a viac rodičom za pravdu. To ozaj nebolo vtipné. Jeden z najväčších amerických prepadákov roka (30 miliónov rozpočet, celosvetová tržba ani len 7), ale to o kvalitách nič nevypovedá, v tomto prípade skôr presne naopak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poctive natocenej dobrodruznej film, kde nejsou zadny moderni vychytavky a podobny kokotiny, ktery by tady rusily. Jedinej problem je, ze vrchol filmu, souboj s medvedem, pride uz nekdy pul hodky pred koncem. Nicmene ten medved je fakt perfektni, nechapu, jak to zvladli natocit. Jinak herci jsou slusny, hlavne samozrejme Hopkins, i kdyz misty precejen to co dokaze uz je prehnany. Navic se to vse odehrava v moc peknym prostredi, takze celkove napinava a zabavna dobrodruzna podivana. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Podle mě se nejedná o žádný béčko a tenhle dobrodružný survival vyniká nejen herci, divočinou a napětím s medvědem, ale i mezi samotnou hlavní dvojicí. Ušlechtilý charisma versus závistivý okno do duše, břímě bohatství, prkotiny tváří v tvář s přírodou. Kam se hrabe REVENANT, tohle bylo dějově i psychologicky zajímavejší a nějak mi doteď unikalo. Obrázky jedna radost. "Never feel sorry for a man who owns a plane." ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný fim o přežití v divočině - po havárii malého letadla v horách na Aljašce. Chvílemi jsem si připadal, jako kdybych znovu četl Setonovy Dva divochy - lidé bez civilzačních vymožeností musejí najít cestu do civilizace a nenechat se sežrat dotírajícím medvědem, nezmrznout, nezabloudit a neumřít hlady. Vůdcem téhle party je výtečný Anthony Hopkins v roli vysoce inteligentního milionáře, v záporné roli mu zdatně sekunduje Alec Baldwin coby fotograf a milenec Hopkinsovy ženy. Ale nejlepším hercem je medvěd Bart - dlouhé scény soubojů s medvědem jsou prostě dechberoucí a vůbec netuším, jak to takhle skvěle mohli natočit. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=ZDTtUSI_CGg ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatuji si spoustu faktů, ale důležitější je smysluplně je využít." Já taky znám spoustu faktů, jejichž praktické využití si oslovené vědecké týmy nedokáží představit ani v teoretické rovině. Nicméně multipracháč Morse dostal neopakovatelnou příležitost vyzkoušet si své teoretické poznatky v praxi a to ve společnosti původce svých parohů Creena a vcelku přítulného medvídka s chutí na nějaké to lidské sousto. Rozhodně to nebylo nudné, ale pár poněkud hůře stravitelných okamžiků jsem přitom musel překousnout, přičemž vrcholem díla pro mne byl okamžik, kdy závěrečné drama zračící se v Morsových očích plynule přešlo do titulkového poděkování medvědovi Bartovi. To mě fakt pobavilo. ()

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama