Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Zajímavosti (17)

  • Letadlo, se kterým Anthony Hopkins a Alec Baldwin havarují je DHC-2 Beaver. (HellFire)
  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)
  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)
  • Anthony Hopkins spadl během natáčení do řeky a musel být odvezen do nemocnice z obavy před podchlazením. (HellFire)
  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)
  • Filmovanie prebiehalo v mesiacoch august až november roku 1996 na viacerých miestach v Kanade. (Laslo)
  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)
  • Aj keď postavy utekajú pred medveďom v odľahlom lese, na stromoch vidno pribité žlté turistické značky. (Lulu13)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Hodinky, ktoré dala Mickey (Elle Macpherson) Robertovi (Alec Baldwin) sú Omega Seamaster Chronograph číslo 2296. (ThomasCrown)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama