Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nádherná kamera, brilantně vykreslená atmosféra zimního Chicaga a vyjmečně originální scénář. Toť tři největší klady tohoto povedeného romantického snímku, který působí bohužel v první polovině neuvěřitelně zmateně. To je vzhledem ke kontextu poloviny druhé sice relativně v pořádku, přesto si však mohli tvůrci na kostrukci úvodní hodinky dát o něco více záležet a ulehčit divákovi leckdy bezduché tápání. Herecky mně oslovilo dámské představenstvo, nikoli však Josh Hartnett. Romantika je upřímná a nijak neruší v kontextu s leckdy až ambientní atmosférou a několik scén se pro mně stalo velmi osobních. Příjemná jednohubka na sobotní deštivé odpoledne. Nepříliš známý film, přesto však v žánru romantickém poměrně nadprůměr. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborná, dechberoucí atmosféra dotvářená parádní hudební kulisou, postava Rose Byrne a hodně slušný Josh Harnett -opravdu velice složitý děj, Diane Kruger mě opět nepřesvědčila./// Koukám, že film buď u diváka uspěje (většinou na plné čáře) a nebo zůstane nepochopen. Z počátku se nebudete vůbec chytat. Snad jsem neviděl zamotanější děj, který režisér díky romantickému čtyřúhelníku žene do nevyššího extrému. Ovšem zhruba od poloviny jsem na film koukal s otevřenou pusou a děj si neobvykle vychutnával. Závěrečné "prozrazení" je opravdu uchvacující. No a samotný závěr nemohl dopadnou lépe (ono to opravdu jde udělat i originálně a s galancí)./// Celkem 80%/// ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, nebo se v nepřátelském znamení štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem, ale mně se tahle romantická věc i líbila. Teorie lásky je andělská, její praxe však dábelská. A dodnes vlastně platí nadčasové pravidlo, jak si najít svou Popelku - podle střevíčku. Jakkoli bych ji být v kůži hárajícího Hartnetta zabil, jako divák s kouzelnou Rose Byrne soucítím. A to morálně dopadla ještě docela dobře, takový Josh taky kecal jako Rudé právo o žních na západě - a to se nezmohl ani na omluvu, když svou snoubenku poslal v dost rozporuplné scéně do háje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zasedl s McGuiganem ke karetnímu stolku, spolu s námi tklivý soucit vzbuzující Rose Byrne i její herecký rub mince Hartnett, který evidentně několik let studoval na slovutné akademii Richarda Gerea jeho grimasu přivřených očiček. Chvílemi se snažil pan režisér hrát čistě, jindy zase šeredně blafoval a karty mu šly takovým způsobem, že by se i paní Náhoda nestačila divit. A na konci, kdy jsem si byl takřka jist svým vítězstvím a chtěl vyložit karty na stůl, vytáhl trumfové eso z rukávu v podobě 'The Scientist', všechny Clocks světa se zastavily a on bral vše. A pak God Put A Smile Upon My Face.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Velice krásný film, tohle "Miluj mě, prosím". Ze začátku nepříliš výřečná romance, kde se moc nemluví a vše je vyjádřeno obrazem s překrásně zasněnými a poetickými flashbacky. Asi v půlce se však filmové vyprávění radikálně promění a my začínáme sledovat dokonale do sebe zapadající puzzle, o jehož konci všichni víme, jak dopadne. Přesto mne snímek nezačal nudit, ale vychutnala jsem si ho až do konce. Rovněž překvapivě dobří jsou i všichni mladí herci, hlavně Rose Byrne a Josh Hartnett (jediný, kdo možná příliš přehrává je Matthew Lillard). S potěšením dávám 4*. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Film se původně měl jmenovat „The Apartment“, ale po nějaký čas se producenti oháněli i názvem „Obsessed“. Představitel jedné z hlavních rolí Josh Hartnett ale jeden z názvů označil jako vhodný pro televizní film týdně, po čemž studio MGM zvolilo raději další ze zvažovaných, „Wicker Park“. (imro)
  • 30-milionový remake vzbudil během premiérového víkendu (3. -5. 9. 2004) v Severní Americe vlažný zájem a diváci v kinech zanechali jen 6,8 mil. dolarů ve více než 2 500 kinech. Celkově si film odnesl jen slabých 12,8 milionu. (imro)
  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)

Reklama

Reklama