Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po deseti letech odloučení se chce vrátit ke své manželce. Ta si ale už zařídila život po svém. Mladí manželé nižší sociální vrstvy Eddie a Maureen žijí sice nevázaným životem, vroucně se však milují. Ženu po jedné pitce znásilní soused. Eddie, jenž má skolony k agresivitě, se to dozví a nese to hůř než sama Maureen. V záchvatu vzteku a deprese postřelí přivolaného ošetřovatele z psychiatrické pohotovosti a marně se pokusí utéct. Když se po deseti letech vrátí z léčebny žije Maureen ve spořádaném manželství s jiným mužem, dobře situovaným Joeyem a má tři dcery. Konflikt mezi oběma muži i své vlastní dilema rozřeší Maureen impulzivním rozhodnutím, jež sice zdaleka není ideální avšak jež nejvíce odpovídá jejím citům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

castor 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní romance. První polovina, kdy sledujeme vztahové peripetie Robin a Seana, je velmi sympatická, velmi zajímavá a poměrně neotřelá. U druhé je to už lehce mimo mé očekávání. Hysterická a místy odporná Maureen je čerstvě těhotná, ale svůj životní styl měnit nehodlá. Nechá si zaplatit další drink, nechá se seřezat a pak sleduje, co s odporným sousedem její milý Eddie udělá. Bouřlivý a destruktivní vztah bez budoucnosti nakonec vyvrcholí postřelením pracovníka psychiatrické pohotovosti, dezorientovaný Eddie skončí v blázinci, Maureen v náručí jiného muže, se kterým má po deseti letech další dvě děti. Eddieho nikdy nekontaktovala, ale miluje ho vlastně pořád stejně. Režisér Nick Cassavetes oprášil dvacet let starý scénář svého otce. Výsledkem je nejvíc drama, s prvky komedie a romance, nabízí se ale i označení fraška. Druhá půlka s Johnem Travoltou už prostě nemusí sednout každému, nic na tom ale nemění, že Robin Wright je nesmírně přesvědčivá. Když pije, když tančí, když se budí z kocoviny. Sean Penn lehce přehrává, ale znovu odvedl svůj velmi poctivý standard. Ve výsledku úlet, ale docela fajn. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Příběh velké lásky. Hlavní hrdinka žije se svým manželem jako nejnižší společenská vrstva v americkém velkoměstě. Jednoho dne se on pomátne, postřelí člověka a zavřou jej do blázince. Ačkoliv ona mu slíbí, že za tři měsíce je venku, ztráví tam několik dlouhých let, aniž by si to uvědomil. Mezitím už ona žije jiný život s jiným mužem. On se ale vrátí a odvede si ji, navzdory námitkám jejího manžela i třem dětem s ním jde dobrovolně. Vůbec jsem nepochopil, o co v příběhu šlo, kam směřoval a kde nechal pointu. Snímek navíc není ani zábavný, takže uspěje jen jako intelektuální onanie. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netradiční love story - nicméně se na to dá i dívat :))) a to nejen kvůli půvabné Robin Wright (Penn) - i když má monokly přes obličej a celkově náladu pod psa :-) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama