Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je oldschool ako topánky môjho strýka. Vyrobené ešte poctivou obuvníckou manufaktúrou. Osvedčené časom. A keď sa trochu oprášia, tak vyzerajú ako nové. Campbell mal veľmi silné zázemie, aby priviedol túto legendu na svetlo sveta. Jednak triptych skvelých hercov. Banderas, Hopkins a Zeta-Jones majú medzi sebou neuveriteľnú chémiu. Scény, kde sú uväznený vo vzájomných dialógoch sú hravé, vtipné a vášnivé. Ďalej je to akcia. Kaskadéri, premyslené súboje a choreografie, a veľmi malé množstvo trikov. Jedno z tých potvrdení, že sa to dá. Alebo teda - že sa takto dalo točiť. No a tretí aspekt je Hornerova hudba. Pripomínala mi momentmi Sommersovú Múmiu a ten závan dobrodružstva. Ak sa totiž predstaví dobrodružný film predstavím si Indiana Jonesa, Mumiu a pokojne tam zapojím aj Zorra. Veľmi umne namiešaný mix akcie, romantiky a heroizmu s uveriteľnými emóciami a motiváciami. A kedže som ten film videl prvýkrát dnes, môžem aj s kľudom konštatovať, že nepôsobí smiešne a starne poctivo a s gráciou. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě typický tříhvězdičkový film, který bych si sama nekoupila, nepustila, ale když ho dají v TV o nedělním deštivém odpoledni, klidně se na něho kouknu, zasměju se, poobdivuji pěknou kameru a Catherine Zeta-Jones. Mimochodem ji a Moniku Bellucciovou považuji z "mladých" hvězd za jediné, které se můžou rovnat těm "starým", s přirozeným měkkým půvabem, elegantním, nehranatým, nešpidlatým, nesvalnatým, nešlachatým, neemancipovaným, přesto si omotávajícím muže kolem prstu (Lorenová, Bardotová, A. Hepburnová, Schneiderová, Vittiová, Mutiová a další převážně evropské herečky). Přidávám ještě Sophii Marceau a Audrey Tautou. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně koukla. Musím říct - nelituju. Ten film se mi líbil, hlavně prostředí a souboje. Sem tam se usmějete, hudba film krásně dokreslí. Navíc oběma hlavním hercům to nesmírně sluší a Hopkins a spol. je nádherně doplňují. Sice jsem si zprvu říkala, že filmu dám méně, ale ten konec mě přesvědčil, že si film zaslouší rovné čtyři hvězdy... ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Jestli milujete Antonia a Katherin tak tohle je film pro vás. Vždyť i Hopkins v něm zahrál výbornou roli a o některých bojových scénách nemluvím jen proto, že šermu moc nerozumím. Kluci jestli se chcete naučit jak slíknout holku jediným mávnutím kordu tak se podívejte jak to dělá profík.Varuju jen na okraj že zkoušet to musíte na figurýně.Mám rád scénu kde nafoukaný mladíček hodlá seskočit ze střechy přímo na svého koně ale ten mu v poslední chvíli dvěma kroky dopřeje pád na tvrdou kalifornskou půdu:)Nepřijdete ani o klasická zetka na košilích stěnách a podobně. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Příběh o legendě v černém není napsán nijak dramaticky. Už od začátku je jasné, kdy, kde, co a proti komu. Jak to ale režisér pojal, bylo to nejlepší. Všude je cítit odlehčení, humor a trio Banders-Hopkins-Zeta-Jones se skvěle doplňuje. Za tu hromadu klišé a natahovanou stopáž bych byl ochoten dát i za 3*, ovšem to bych se nesměl tak královsky bavit. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Představitel Zorra Antonio Banderas před natáčením absolvoval čtyřměsíční kurz šermu se španělským olympijským týmem. Catherine Zeta-Jones (Elena) ve filmu tolik v akci není, tak jí stačil pouze třítýdenní výcvik, při kterém se ale učila i jezdit na koni nebo tančit. (TylerGage)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama