Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $94,095,523Tržby Celosvetovo $250,288,523║ úžasne spracovaný dobrodružný film, ktorý má patričnú ľahkosť, zábavnosť, dobré obsadenie, dokonalú kameru, hudbu a akciu, veľkoleposť, filmový klenot a režisér Martin Campbell v plnej sile /videl v kine 2x: 100%/ ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě typický tříhvězdičkový film, který bych si sama nekoupila, nepustila, ale když ho dají v TV o nedělním deštivém odpoledni, klidně se na něho kouknu, zasměju se, poobdivuji pěknou kameru a Catherine Zeta-Jones. Mimochodem ji a Moniku Bellucciovou považuji z "mladých" hvězd za jediné, které se můžou rovnat těm "starým", s přirozeným měkkým půvabem, elegantním, nehranatým, nešpidlatým, nesvalnatým, nešlachatým, neemancipovaným, přesto si omotávajícím muže kolem prstu (Lorenová, Bardotová, A. Hepburnová, Schneiderová, Vittiová, Mutiová a další převážně evropské herečky). Přidávám ještě Sophii Marceau a Audrey Tautou. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Zorra jsem si pamatoval jen jako dobrý film a ono je to ve skutečnosti naprosto skvělý. V podstatě dokonalý blockbuster. Zábavný, akční, romantický, vtipný. Nic víc nepotřebuju.  Banderas je podle mne dlouhodobě jeden z nejvšestranějších herců a tady to potvrzuje. CZJ nádherná!!! Hopkins tradičně neselhávající a v akci uvěřitelný. V podstatě víc není potřeba. :-) 9/10 ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nelnul k nepřemožitelným hrdinům, schopným vypořádat se s jakýmkoli nepřítelem a ještě si přitom zavolat (zdravím Muže z Acapulca :)). Nic na tom nemění, že CZJ je kus ženský, tomuhle prostě neuvěří ani děcko (zdravím A. J. Rimmera). Co bych asi tak od filmu mohl dostat. Napětí? Vždyť výsledek je jasný ještě než se film vůbec rozjede v promítačce. Humor? Leda z debility scénáře. Svižnou akci? Prdlajz, tohle žádná přesdžková neni. No a na hezkou ženskou se můžu koukat i v něčem pořádnym, o reálu nemluvě. Tyhle typy filmu prostě nemaj smysl exisence. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu celkom drahý film so skvelým hereckým obsadením. Sedím a píšem komentár na tento film a vpozadí je počuť skvelá hudba,práve z tohto filmu. Antonio Banderas je Zorro, presne taký, akého som si vždy predstavoval a vo svojom detstve mal veľmi rád. Taktiež stojí za to nádherná Catherine Zeta-Jones. Anthony Hopkins tradične dobrý a Tony Amendola, známy ako Jafa Bre'tak zo seriálu StarGate-SG-1 si tu strihol menšiu rolu záporáka. Herecké obsadenie ako je vidno funguje a je hviezdne obsadené. Akcia je svižná a poctivá, taktiež sa film na nič nehrá a je príjemné sledovať tento dobrodrúžny film. Pre mňa osobne výborná oddychovka a preto pekné 4* si odo mňa tento film bez váhania zaslúži. /80%/ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Představitel Zorra Antonio Banderas před natáčením absolvoval čtyřměsíční kurz šermu se španělským olympijským týmem. Catherine Zeta-Jones (Elena) ve filmu tolik v akci není, tak jí stačil pouze třítýdenní výcvik, při kterém se ale učila i jezdit na koni nebo tančit. (TylerGage)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama