Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moc se nestává,že by dcera nějákého prezidenta dokázala utéct svým bodyguardům - a proč taky?Má všechno co chce a když jde večer po ulici tak nejde nikdy sama.Tohle je celkem hezký romantický film,který si ráda pustím klidně i několikrát,protože mám ráda Mandy Moore a sladký Matthew Goode je pro mě pastva pro oči.Za 111 minut procestujete s hlavními hrdiny skoro třetinu Evropy - tak proč ne? ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Někdy člověk dostane chuť se podívat i na tenhle žánr filmu (tedy pokud k tomu člověka někdo donutí, většinou ženská část populace, co si budeme nalhávat :-) ), ale tohle je fakt hrůza. Já moc nemám rád střeštěný ženský. Ikdyž Mandy je fakt pěkná, což o to. Ale to je tak všechno, co může tenhle snímek nabídnout. Mužská část populace utrpí. Ale....docela mě na chvíli upoutala zmínka o Praze a pak taky nějaké záběry z Prahy, to je takové malé bezvýznamné plus, víc bych si od toho nesliboval. ()

Reklama

goauld 

všechny recenze uživatele

Neskutečně najivní - hraničící s debilitou... Hlavní aktérka neskutečně blbá (že by nechtěná reálná ukázka běžné "n-teen amíčky"???) která bohužel ani moc nezaujme ani po visuální stránce....(to ty lokace Prahy/Benátek byly působivější...proto alespon jedna hvězda). Celkově se jedná o jednoduchou romantickou komedii, která přesně zapadane do stylu dnešní ameické mládeže, chroustající popkorn a občas šukaj.ící na sedladle v kině (případně v autě zaparkované v jedné z tamních autokin). Přecejen - na tyto jednoduché romantické komedie se v drtivé většině chodí ve dvou ;-) Původně jsem chtěl dát 5*, ale: -1* za jedoduchý scénář, který ukazuje naprosto zcestně realitu lásky a romantiky . -1* za jednoduchou Mandy. -1* za vždy dokonale anglicky rozumící/mluvící Pražany,Němce,Italy (musim se na to podívat v originále...to musí být zážitek :-))), -1* za neskutečně debilní hlášky "Evropské vlaky jsou nesmírně nebezpečné!! vozí se v nich vrahové, úchylové...atd" -1* za nelogické a nepravděpodobné jednání amerického prezidenta a jeho ochranky. Obligátní perlička na konec: Dokonale anglicky mluvící němečtí "bunglíci" na českém mostě přes Orlík :-) ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nebol som schopný tento romantický brak sledovať v celku, keďže ma viacero započutých dialógov a videných scén postupne tak dorážalo, že som to nakoniec odignoroval a prestal som to pozerať... Myslím, že väčšina komentárov už dokonale vystihla a poukázala na to, kde má tento slabučký film svoje chyby. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Naivní, upachtěné, bez elánu. Film jako by propagoval cestování teleportem, protože žádná vzdálenost mu není dost krátká. Mandy Mooreová přehrává, v afektu neustále skládá ruce na hruď a nikdo ji v tom nezarazí, byť je divák z toho neustálého očekávání herecky nemohoucího gesta skoro divý (to její parťák, Matthew Goode, má podstatně menší důvod k roztrpčení ze svého výkonu - s účastí ve filmu to už ale vyjde nastejno). K lepšímu hodnocení slouží filmu jedině Praha a to tak ještě platí pro našince, protože jinak tu máme nepovedené klišé jak vyšité. 30% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, když se Anna (Mandy Moore) a Ben (Matthew Goode) dostanou do Německa a jsou na mostě, kde se provozuje bungee jumping, byla natočena v Česku, na Zvíkovském mostě, kde se doopravdy běžně provozuje bungee jumping. Také si můžete všimnout vysokých hor v pozadí - ty jsou počítačově dosazené. (MissSimm)
  • Jedna z posledních scén, odehrávající se na berlínské Love Parade, se ve skutečnosti natáčela v Praze na Letenské pláni. Na vrtulníku, který zde hlavní hrdinku vyzvedne, je možné všimnout si české registrace. (Lkprak)
  • Točeno v Praze a Washingtonu. (M.B)

Reklama

Reklama