Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Někdy člověk dostane chuť se podívat i na tenhle žánr filmu (tedy pokud k tomu člověka někdo donutí, většinou ženská část populace, co si budeme nalhávat :-) ), ale tohle je fakt hrůza. Já moc nemám rád střeštěný ženský. Ikdyž Mandy je fakt pěkná, což o to. Ale to je tak všechno, co může tenhle snímek nabídnout. Mužská část populace utrpí. Ale....docela mě na chvíli upoutala zmínka o Praze a pak taky nějaké záběry z Prahy, to je takové malé bezvýznamné plus, víc bych si od toho nesliboval. ()

Ala007 

všechny recenze uživatele

Trošku za vlasy přitažený příběh o dceři prvního muže Spojených států, která touží po svobodě a životě "normálního" teenagera (což evokuje otázku, je-li nějaký teenager vůbec normální...:-), a tak vyrazí do světa (resp. na berlínskou Love Parade) s prvním mladíkem, který se jí namane. K její smůle a naštěstí pro jejího otce je tím mladíkem jeden ze členů prezidentské ochrany, jenže to Anna neví, a tak se do něj (na můj vkus až moc rychle) zamiluje. Takže tady máme teenagerovskou romantickou komedii, za jejíž příběh bych dala filmu tak jednu hvězdičku. Jenže naštěstí pro nás vyslal režisér Andy Cadiff svoji ústřední dvojici na romantickou cestu po Evropě (a servíruje nám tak v průběhu filmu příjemné záběry Prahy, Benátek a Berlína) a do hlavních rolí Anny a Bena obsadil sympatickou dvojici Mandy Moore a Mathew Goode, čímž si u mě hvězdičkově o dva stupínky polepšil. Nevím jak ostatní recenzenti, ale já jsem Mandy a Mathewovi alias Anně a Benovi jejich milostné vzplanutí věřila, a i když se v případě tohoto filmu asi nedá moc hovořit o hereckých výkoech, označila bych jejich hereckou souhru minimálně za roztomilou a příjemně koukatelnou. Obávám se, že kdybych byla o něco mladší, tak by těch hvězdiček bylo mnohem víc:-). ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Já tyhle naivní filmy opravdu nemám rád. Film se snaží tuzemského diváka zaujmout českými reáliemi ale jinak je to naprostá tuctovka o bohaté rozmazlené holce, která si chce užívat život a při tom potká rádoby sympáťáka, který jí v tom pomůže a je úplně zbytečný se rozepisovat o tom jak to dopadne. Velice špatní (ne)herci, nulová zábava ale hlavně k zblití naivní a trapný o tom jak to v životě nechodí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dva podobné filmy o dcére amerického prezidenta v jeden rok. Tento sa mi páčil menej, bol pretiahnutý k neznesiteľnosti, bol veľmi hlúpy, trápny a mimoriadne naivný. Praha v ňom mala prakticky triviálnu reklamu a navyše to bol svojím spôsobom aj cestovný film po Európe. Ako romantická komédia to prepadlo, niečo tak infantilné, scenáristicky hrozné si mohli odpustiť. O takúto reklamu by som nestál. Na mňa to má k dnešku prehnané hodnotenie. 51% na tejto stránke a 5.9 na imdb.com, to ste ľudia vážne stratili vkus? Nech je po vašom, ale ja hovorím na toto, už viac nie. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrná komedie, která místy dokáže zaujmout, stejně jako dokáže být místy hluchá, nudná a bez šťávy. Střídají se zde dobré momenty s těmi nevydařenými. Děj je vpravdě tak trochu originální, ale jen v tom, že hlavní hrdinka je dcerou prezidenta USA a její přítel ji vlastně má jen hlídat. Ale jinak je to zcela normální romantická komedie, jakých je mnoho. Napřed se dají dohromady, pak se rozejdou, pak se zase dají dohromady, on jí řekne krutou pravdu že ji tahal za nos, ona už ho nechce vidět, pak se jí po něm stýská, tak ho vyhledá a zase si padnou do náruče. Klasika, kterou jsme měli možnost vidět už mnohokrát. Zajímavé je však, že se v tomto filmu objevuje i město Praha, hlavní nádraží a dokonce vlak Českých drah. Ale to je opravdu jen nepodstatná zvláštnost. Celkem to vidím na dvě hvězdičky, jednu jsem udělil alespoň za snahu o originální děj a druhou za to, že se film částečně odehrává v Česku a za to ostatní, co zde bylo ke koukání. A chlapi, přiznejme si to, Mandy Moore není ošklivá děva a dalo se na ní koukat. Takže dvě hvězdičky a sbohem a šáteček... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Přímý vlakový spoj mezi pražským Hlavním nádražím a italskými Benátkami tak, jak jej můžeme ve filmu vidět, neexistuje. Naopak z Berlína se do Prahy přímým spojem dostat můžete. (KillHurt)
  • Jedna z posledních scén, odehrávající se na berlínské Love Parade, se ve skutečnosti natáčela v Praze na Letenské pláni. Na vrtulníku, který zde hlavní hrdinku vyzvedne, je možné všimnout si české registrace. (Lkprak)
  • Český imatrikulační kód OK-WIO, kterého je možné všimnout si na tmavě červeném vrtulníku, jenž na konci vyzvedne prezidentovu dceru, ve filmu nese vrtulník typu Bell 222. Ve skutečnosti je tento kód registrován pro vrtulník typu Bell 206, který slouží na základně Kryštof 05 letecké záchranné služby v Ostravě. (Zdroj: Wikipedia). (VMa)

Reklama

Reklama